Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Serapçim,stevya'nın bildiğim bir yan etkisi ok,bende olmadı :)güzel bir tatlandırıcı :)hem de doğal :)sadece çayımın rengini değiştiriyordu,daha bulanık olurdu ...ve ağzımda değişik bir tad bırakırdı...

Gülfurencim kutlarım seni,hem sen hem eşin güzel kilo veriyorsunuz:46:eşini bu diyeti yaptırmaya nasıl ikna ettin?:34:bence sağlıksız bir diyet değil :)takipteyim:16:

Herkese mutlu hafta sonları dilerim:16::16:
Sabah yulaflı karışımı yedim: 1 su bardağı süt,5 yk yulaf,2 kuru kayısı,1 tk keten tohumu,1 çk tarçin...birazdan yeşil çayımı içeceğim:34:
-------------
Öğlen : 1 kepçe çorba,yarım alabalık balığı,salata,1 ayran..
-------------
Öpüldünüz:16::16:

Gurbetcim o grubu biliyorum. Ben ekmeksiz yapamıyorum. Bir süre sonra ekmek gordugumde dayanamiyorum. Yoksa bence en lezzetli diyet tarzı Karatay

Gulfurencim listeler cok guzel, ne kadar surecek ?

Dallidacim afiyet olsun. Bence dengeli ogunler saglikli beslenmenin butununu olusturuyor. Ogunlerin ne kadar dengeli oyle degil mi? Her besin grubundan var .

Gurbetcim o grubu biliyorum. Ben ekmeksiz yapamıyorum. Bir süre sonra ekmek gordugumde dayanamiyorum. Yoksa bence en lezzetli diyet tarzı Karatay

Gulfurencim listeler cok guzel, ne kadar surecek ?

Dallidacim afiyet olsun. Bence dengeli ogunler saglikli beslenmenin butununu olusturuyor. Ogunlerin ne kadar dengeli oyle degil mi? Her besin grubundan var .
Teşekkürler:16::16:evet,orası öyle...biliyor musun,ben aslında kilo verdikten sonraki süreç çok merak ediyorum...diyetisyenim de aynı şey söylüyordu...korumak daha zor oluyor:ssz::ssz:
Bu sabah:
Su

Kahvaltim:
Menemen (2 yumurtadan)
1,5 dl. Beyaz peynir
Cay
Afiyet olsun:34:bu sabah ekmek yemedin:34:

Birazdan yürüyüşe çıkacağım...oğluş'la beraber:34:
Hava çok soğuk...6 dereceymiş...sanki kar havası:51:yürüyebilirsek 1,5 saat yürüyeceğiz...olmadı mı 1 saat :)

Son düzenleme:
Yürüdüm geldim:34:tam 1 saat 45 dakika:51:
Akşam yemeği olarak sadece 1 kepçe çorba ve 1 bardak ayran içeceğim...sabah süt içince,galiba balık dokundu,:50:midem çok bulanıyor :(
Ara : 1 bardak süt,1 elma
Herkese mutlu bir akşam dilerim:16::16::16:

Bugun surekli disarida oldugumdan yemek duzenli llmadi. Simdi de esimin yegenine geldim. Ev sahibi ne ikram ederse artik:))

Bugun:
Ara:
5 findik
5 badem
1avuc leblebi

Aksam:
Kiymali sebze yemegi
Yumurtali kofte
Ayran

Gecmis olsun canim.
Yuruyusun guzel olmus:16:
Sağ ol Serapcim:16::16:evet,oğlanla birlikte yürüdük :) şimdide burnu akıyor:37:
Bugun surekli disarida oldugumdan yemek duzenli llmadi. Simdi de esimin yegenine geldim. Ev sahibi ne ikram ederse artik:))

Bugun:
Ara:
5 findik
5 badem
1avuc leblebi

Aksam:
Kiymali sebze yemegi
Yumurtali kofte
Ayran
Afiyet olsun:16::16: bende çorbanı yanında 2 yk yeşil fasulye yedim :)
İstanbul'da hava güzel herhalde :) Bingöl'de kar yağmış,bu soğuk hava oradan gelmiş galiba:37:

Yürüdüm geldim:34:tam 1 saat 45 dakika:51:
Akşam yemeği olarak sadece 1 kepçe çorba ve 1 bardak ayran içeceğim...sabah süt içince,galiba balık dokundu,:50:midem çok bulanıyor :(
Ara : 1 bardak süt,1 elma
Herkese mutlu bir akşam dilerim:16::16::16:

Geçmiş olsun ben de o hataya düştüm..

Serap sabah ekmek yememişsin..:46::46::46:

Bugün protein gününden sonra eşim 91.2 kg yani 300 gramı ger aldı..Ben de 56.1 kg 100 gramı geri aldım..

Bugün salata günüydü ve ben zorlandım..Bir bardak süt içtim ve iki ısırık çikolata yedim..:14::14: :14: Yine de olsun kaldığım yerden devam..Bakalım yarın nasıl olcak?5 ve 6 günlerin yerini değiştirdim..Pazar günü çocuklarla kahvaltı yapalım istiyorum..

Sabah:köy kahvaltisi
1 adet koy biberi
3-4 ceri domates
1 salatalık
3-4 dal maydanoz
Bir haşlanmış yumurta
Iki tatlı kaşığı light lor peyniri

Öğle:Kabak lazanya
2 orta boy kabak
100 gr yagsiz kiyma
Bir tutam maydanoz
Bir adet küçük kuru soğan
Bir tatlı kaşığı tuzsuz salca karabiber
Yapilisi:küp küp dogradiginiz sogani kiymayla kavurun. Karabiber ve salcayi ekleyin. Biraz karistirip içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alin.
1 kabagi uzunlamasina kesip küçük bir cam firin kabinin icine dizin kiymali harci uzerine yayin. Diger kabagida ayni sekilde kestikten sonra harcin uzerini kapatacak şekilde yerlestirin. 175 derece isitilmis firinda pisirin.

Ara:Murdum erigi kompostosu
2-3 adet murdum erigi
Kup kup kesilmiş zencefil
Yapilisi:Zencefili bir litre suda 2-3 dk kaynatip suzun
Daha sonra içine erikleri atip biraz kaynatin.

Akşam:Yoğurtlu semizotu
Yarim demet semizotu
Bir adet domates
Bir adet kurusogan
Karabiber
İki çorba kaşığı light yohurt üzeri icin
Yapılışı:Küp küp dogradiginiz sogani yagsiz tencerede soteleyin. Domatesleride küp dograyip bir tutam karabiberle soganlarin uzerine ilave edin. Ayiklanmis semizotunu ekleyerek 15 dk pişirin. Servis tabağına alip üzerine iki kaşık light yoğurt ekleyin.

Ara:Yasemin cayi
Yapılışi:Bir tutam yasemini bir lt sicak suyun içine atin.5 dk demledikten sonra suzerek icin. Yasemin cayi diyet sirasindaki stresin azalmasina yardimci olur. Ayrica enerjiyi artirip yag yakimini hızlandırır. Eklem agrilarini azaltir soğuk algınlığina iyi gelir.

Bugün protein gününden sonra eşim 91.2 kg yani 300 gramı ger aldı..Ben de 56.1 kg 100 gramı geri aldım..

Bugün salata günüydü ve ben zorlandım..Bir bardak süt içtim ve iki ısırık çikolata yedim..:14::14: :14: Yine de olsun kaldığım yerden devam..Bakalım yarın nasıl olcak?5 ve 6 günlerin yerini değiştirdim..Pazar günü çocuklarla kahvaltı yapalım istiyorum..

1 adet koy biberi
3-4 ceri domates
1 salatalık
3-4 dal maydanoz
Bir haşlanmış yumurta

2 orta boy kabak
100 gr yagsiz kiyma
Bir tutam maydanoz
Yapilisi:küp küp dogradiginiz sogani kiymayla kavurun. Karabiber ve salcayi ekleyin. Biraz karistirip içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alin.
1 kabagi uzunlamasina kesip küçük bir cam firin kabinin icine dizin kiymali harci uzerine yayin. Diger kabagida ayni sekilde kestikten sonra harcin uzerini kapatacak şekilde yerlestirin. 175 derece isitilmis firinda pisirin.

2-3 adet murdum erigi

Yarim demet semizotu
Bir adet domates
Bir adet kurusogan
Karabiber
Yapılışı:Küp küp dogradiginiz sogani yagsiz tencerede soteleyin. Domatesleride küp dograyip bir tutam karabiberle soganlarin uzerine ilave edin. Ayiklanmis semizotunu ekleyerek 15 dk pişirin. Servis tabağına alip üzerine iki kaşık light yoğurt ekleyin.

Yapılışi:Bir tutam yasemini bir lt sicak suyun içine atin.5 dk demledikten sonra suzerek icin. Yasemin cayi diyet sirasindaki stresin azalmasina yardimci olur. Ayrica enerjiyi artirip yag yakimini hızlandırır. Eklem agrilarini azaltir soğuk algınlığina iyi gelir.
Teşekkür ederim canım:16:dün oldukça berbat bir gün geçirdim :(
Bu liste çok güzel,oldukça doyurucudur:34:bu mevsimde semizotu bulabilecek misin? buralarda bulunmuyor...

Günaydın arkadaşlar:16:mutlu pazarlar olsun:16::16:
Sabah yulaflı karışımı yedim:1 bardak süt,5 yk yulaf,2 kuru kayısı,1 tk keten tohumu,1 çk tarçın..
Öğlen : 1 kepçe çorba,3 köfte,salata,1 bardak ayran,1 dilim ekmek..1 bardak yeşil çay...
Hiç olmazsa 1 saat yürümeye çalışacağım :)
Sonra görüşürüz:16::16::16:

Bazı sebzeleri değiştiriyorum.Evde ne varsa ona göre ayarlıyorum..:52:

Hımmm,anladım :)Furkan'ın okulu nasıl gidiyor)memnun musunuz?biz de bazı problemlerle karşılaştık ama çözmeye çalışıyoruz...müdürümüz ilgili çok şükür:) ama veliler:19:....öyle ki okulun çevresinde sivil polisler bile var:52::52:tinercilere karşı...haraç isteyenlere karşı:52:

Ara öğünüm:1 sütlü nes...
Akşam:1 kase paça çorbası(1 kepçe suyundan alacağım,3 köfte kadar etinden),salata,ayran...
Ara:1 bardak süt..
1 saat yürüdüm:34:
-------------------
Yarın görüşürüz inşallah:16::16:kendinize iyi bakın:16::16:

Sağ ol Serapcim:16::16:evet,oğlanla birlikte yürüdük :) şimdide burnu akıyor:37:

Afiyet olsun:16::16: bende çorbanı yanında 2 yk yeşil fasulye yedim :)
İstanbul'da hava güzel herhalde :) Bingöl'de kar yağmış,bu soğuk hava oradan gelmiş galiba:37:

Hem sana hem de oğluna gecmis olsun Dallidacim. Umarım bugun daha iyisiniz ikiniz de..

1 adet koy biberi
3-4 ceri domates
1 salatalık
3-4 dal maydanoz
Bir haşlanmış yumurta

2 orta boy kabak
100 gr yagsiz kiyma
Bir tutam maydanoz

2-3 adet murdum erigi

Yarim demet semizotu
Bir adet domates
Bir adet kurusogan
Karabiber

Evet.. Bu sabah da yemedim. Biraz kendimi zorlayacağım, canım istedi diye kestirin atmayayım dedim.
Senin menüler de cok iyi bence. Guzel sonuclarınızı bekliyoruz :6:

Ara öğünüm:1 sütlü nes...
Akşam:1 kase paça çorbası(1 kepçe suyundan alacağım,3 köfte kadar etinden),salata,ayran...
Ara:1 bardak süt..
1 saat yürüdüm:34:
-------------------
Yarın görüşürüz inşallah:16::16:kendinize iyi bakın:16::16:

Afiyet, şifa olsun :16:
Sen de kendine iyi bak canım..

Back
X