• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

İstediğimiz kiloya gelene kadar canım :)))

Geçmiş olsun çocukda zayıflayacak Dallida :)

Şükür diyer okuldan iyi .Bir tane çocuk vardı 7 sınıf okula satır ile gelmiş.İstediği zaman detsten çıkıp istediği sınıfa giriyormuş.Müdürümüz çok iyi sonunda okuldan gönderdi.Öğretmeni tehdit etmiş seni öldüreceğim diye kadın güvenlikle eve gitmis.

Müdür elimiz kolumuz bağlı diyor.Disiplin yok eskiden korkardık şimdi çocuklar çok rahat.Allah öğretmenlere de yardım etsin.
Furkan kendi gibi arkadaşlar buldu şükür.Okul cok küçük ortaokul için yetersiz ama yapacak bir şey yok huzuru yerinde.Notlar düştü ama düzelecek inşallah.
Sizin okulda sorun nedir?
Evet ya,zaten o da 2-3 kilo verse iyi olacak:9:teşekkür ederim:16::16:
Burada da çocuğun birine okula bıçakla gelmiş ,bazı veliler onu eve götürmüşler,şikayet etmişler,ama abisi demiş'' siz buna bıçak mı diyorsunuz?odasında döner bıçakları var demiş'':30::30:
bugün itibariyle kendimi sahanin tam ortasina atiyorum, yeni kilomu duyunca cok sasiracaksiniz, siki durun bomba patliyor, tam 95 kilo olmusum :30: valla bunun adina regliyim ondanda desem, son iki aydir dogum kontrol hapini kullandim , sonra biraktim, hormonlarim altüst olduda desem, kis geldi tamamen karbonhidrat ve sekerle beslendim desem, ner dersem deyim olan oldu ve ben bu kilodayim, yapacak bir sey yok, arkadaslar öyle güzel güzel yemenin böylede sonucuna katlanmak gerekir, tahmin ediyordum kilo aldigimi fakat tartilmamistim, artik bugüne bakacagiz.

suan kendime güzel bir karatay kahvaltisi hazirladim, ara ögün yok , bol limonlu su birazda sporla eski kiloma 1 ay kadar zamanda tekrar dönmek istiyorum, yeni yila kadar son kilomu vereyim yeni yildada eksilere gecerim insallah ,

menülerimi karatay topigindeki arkadaslarlada paylasacagim, cünkü onlar masallah baya bir tecrübeliler bu diyet hakkinda. dua edin arkadaslar bu kez olsun :16::16::16:
Gelmene çok sevindim canım:16::16:inşallah Sevgi abla da bize katılır:29:

Ben de sütçüden alıyorm evde yoğurt mayalıyorum..Afiyet olsun.Taksit taksitde olsa yürüyorsun boş ver

Sağol canım..Dallidann okulu gibi bizde de sivil polis varmış.Zaten her okulda var sanırım..Çocuklar okul dışında püfür püfür sigara içiyormuş..Furkanın sınıfında da var toplantıda öğretmen annesine söyledi..Biliyorlarmış ama çocuk hala devam..Yazık kadın nasıl utandı..Allah evladın da hayırlısını versin..
Afiyet olsun canım:16:evet ya,hem sigara hem tiner çekiyormuşlar :(
Dünkü kilomuzu da yazayım..5 seneden sonra 55 li rakamları gördüm..Çok mutluyum..Ben 200 gram vermişim..55.9 kg.,eşim 500 gram vermiş 90.7 kg..Bakalım bugün kaç kg çıkacağız..Menüyü daha sonra yazacağım Emirhan bırakmıyor..
AAAAA,tebrikler :46::46::46::nazar::nazar::nazar:
merhaba bende sağlıklı beslenerek kilo vermeye çalışanlardanım diyet ismi bile bana stes oluşturmaya yetiyor...eğer kilo vermede yeme stili değişmezse verilen tüm kilolalar geri alınıyor...ben yasak olmadan her şeyden yenilerek kilo vermek isteyenlerdenimi gurubunuza katılmak isitiyorum benide aranıza alırmısınız.....
Hoş geldin,inşallah en kısa zamada istediğin kiloya inersin:34:
cok haklisin canim, yeme stilimiz degismezse gecici saglikli beslenmek bir ise yaramiyor, o an icin zayifliyorsun ama tekrar sagliksiz beslenince hizla geri aliyorsun, bizdede problem orda aslinda, normalde herseyi ögrendik, biliyoruz ama uygulamada cabuk pes edip eski beslenmeye dönünce aninda kilo aliyorum ben kendi adima, bugün bende yeni bir baslangic yaptim kendim icin , insallah bu defa pes etmeden istedigimiz kiloya ineriz, aramiza hosgeldin:34:
Doğru söze ne denir?
boyum 161
kilom 55 ( safi tartılmadım ama genede bildirmek istedim)
hedef 51,2
Şanslısın Sulisim,verilecek çok kilon yok:34:
İyi olmanıza sevindim canım :16:
Teşekkür ederim. Bu sabah yağmurla uyandık. Yürüyemedim.
Çay içmeni istemediğine göre bir bildiği vardır. Durma noktasında çay kozunu kullanmak istiyor olabilir :34:

Sana da güzel bir hafta diliyorum Dallidacım :16::16:
Afiyet olsun :16:
Ellerine sağlık, afiyet şifa olsun :16::16:
Amin... Safer ayında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, isteyeni boş çevirmemek gerekir. Markette, sokakta karşınıza biri gelip de sizden isterse imkanınız ölçüsünde geri çevirmemenizi tavsiye ederim. Dilenciler maalesef her yerde, çok da canımı sıkıyor bu durum. Kimisi gerçekten muhtaç da olabiliyor. Genelde selpak vs. satan yaşlılardan sattıklarını almayı tercih ediyorum. Sabahın köründe ya da akşamın karanlığında, soğukta orada elindekini satmak için oradaysa
Teşekkürler:16::16:
Merhaba Kızlar.. Tatsızım, kilo veremiyorum, aksine alıyorum... Hastalanmam gerekti o da olmadı. Şiştim yine davul gibi.. Hiç şaşmazdı, 2 aydır ne düzen kaldı ne sağlık... Kortizon bu kadar mı etkiler, anlamadım ki...
Bugün arkadaşıma gideceğim. Öğleden sonra oturması.Saat 14 gibi. Muhtemelen kısır yapacağız. Akşam yemeği iptal (dinner cancelling)sistemini uygulayacağım.. Hatta bundan sonra haftada 3-4 gün uygulamayı düşünüyorum. Nasılsa yalnızım, akşam yemeğine eve gelen yok :9: Hafta sonları yeriz akşam yemeğini...

Bugün:
Sabah:
Su

Kahvaltı:
1 bardak süt
3 yk. yulaf ezmesi
1 yeşil elma
1 çk. toz tarçın
10 badem

Kışın kahvaltıda sıcak sevdiğim için süt ile yulaf ezmesini pişirerek lapa yaptım, elmayı da kabukları ile içine rendeledim. Bademleri bıçakla kıydım, tarçını da ilave edip kahvaltımı yaptım..

Az önce geçen hafta sonu yaptığım kabak tatlısını kapaklı bir kaba koydum. Arkadaşıma götüreyim bari orada yensin. Kaba aktarırken 1 parça kabak tatlısından yedim. Ama 10 kcal. den az olduğu için saymıyorum :34: 100 gr. kabak 20 kcal. imiş. Stevya da 0 kcal. olduğuna göre...

Dinner cancelling ten bahsetmek istiyorum. Aslında bilmeden arada yapıp sonuç aldığım bir yöntemdi. Dün gece bakınırken internette bunun bir sistem olduğunu okudum. Saat 17 den önce son yemeği yeyip akşam boyunca şekersiz çay-kahve içebiliyoruz. Hatta deneyimlerini yazan bir yazar "saat 16.30 da 2 tabak peynirli makarna yediğim bile oldu" diyordu. Tabii yine de gün içinde abartmamak daha olumlu sonuçlar alınmasını sağlıyormuş. Başlangıçta haftada 1,2 kg. verilebilirken ideal kiloya yaklaştıkça haftalık 800 gr. kadar geriliyormuş..

Bir diğer yeni yöntem de 5:2 diyeti. Haftada 5 gün normal beslenirken 2 gün toplam 500 kcal. alıyorsunuz. Bu 500 Kcal yi genelde 2 parçaya bölüp birini geç kahvaltı, diğerini de akşam yemeği olarak tüketilmesini tavsiye ediyorlar. ABD de gazeteci bir kadın Mmi Spencer diyeti denemiş. BKİ 21.4 den 19.4 e inmiş, 4 ayda toplam 6 kilo vermiş. Merak edenler olursa yarın 3 örnek 500 kcal. lik menüyü de yazabilirim.

Görüşmek üzere kızlar :16::16:
Merhaba Serap,sıkma canını,reglı olacaksın ya...kilo artışın bunda...acaba sende mi bir doktora görünsen mi?

Benim yürüyüşüm iptal oldu :( bu defa oğlumun bağırsakları bozuldu..okula gönderemedim..
Ara: 1 bardak yoğurt
Akşam: 1 kepçe çorba,2 köfte,salata,1 bardak ayran
Gece: 1 bardak süt,1 mandalina

Merhaba Kızlar.. Tatsızım, kilo veremiyorum, aksine alıyorum... Hastalanmam gerekti o da olmadı. Şiştim yine davul gibi.. Hiç şaşmazdı, 2 aydır ne düzen kaldı ne sağlık... Kortizon bu kadar mı etkiler, anlamadım ki...
Bugün arkadaşıma gideceğim. Öğleden sonra oturması.Saat 14 gibi. Muhtemelen kısır yapacağız. Akşam yemeği iptal (dinner cancelling)sistemini uygulayacağım.. Hatta bundan sonra haftada 3-4 gün uygulamayı düşünüyorum. Nasılsa yalnızım, akşam yemeğine eve gelen yok :9: Hafta sonları yeriz akşam yemeğini...

Bugün:
Sabah:
Su

Kahvaltı:
1 bardak süt
3 yk. yulaf ezmesi
1 yeşil elma
1 çk. toz tarçın
10 badem

Kışın kahvaltıda sıcak sevdiğim için süt ile yulaf ezmesini pişirerek lapa yaptım, elmayı da kabukları ile içine rendeledim. Bademleri bıçakla kıydım, tarçını da ilave edip kahvaltımı yaptım..

Az önce geçen hafta sonu yaptığım kabak tatlısını kapaklı bir kaba koydum. Arkadaşıma götüreyim bari orada yensin. Kaba aktarırken 1 parça kabak tatlısından yedim. Ama 10 kcal. den az olduğu için saymıyorum :34: 100 gr. kabak 20 kcal. imiş. Stevya da 0 kcal. olduğuna göre...

Dinner cancelling ten bahsetmek istiyorum. Aslında bilmeden arada yapıp sonuç aldığım bir yöntemdi. Dün gece bakınırken internette bunun bir sistem olduğunu okudum. Saat 17 den önce son yemeği yeyip akşam boyunca şekersiz çay-kahve içebiliyoruz. Hatta deneyimlerini yazan bir yazar "saat 16.30 da 2 tabak peynirli makarna yediğim bile oldu" diyordu. Tabii yine de gün içinde abartmamak daha olumlu sonuçlar alınmasını sağlıyormuş. Başlangıçta haftada 1,2 kg. verilebilirken ideal kiloya yaklaştıkça haftalık 800 gr. kadar geriliyormuş..

Bir diğer yeni yöntem de 5:2 diyeti. Haftada 5 gün normal beslenirken 2 gün toplam 500 kcal. alıyorsunuz. Bu 500 Kcal yi genelde 2 parçaya bölüp birini geç kahvaltı, diğerini de akşam yemeği olarak tüketilmesini tavsiye ediyorlar. ABD de gazeteci bir kadın Mmi Spencer diyeti denemiş. BKİ 21.4 den 19.4 e inmiş, 4 ayda toplam 6 kilo vermiş. Merak edenler olursa yarın 3 örnek 500 kcal. lik menüyü de yazabilirim.

serapcim acaba kortizonlardanmi yoksa yumurtaliklarinda kist gibi birseyler olusmus olmasin, benimde kist oldugunda adetim düzensizlesmisti, siskinligin, kilo artisin bundan olabilir üzülme, bence birde kadin doktoruna git, kilo verememenin en önemli sebeblerinden bir tanesininde yumurtaliklarimiz oldugunu yeni ögrendim bende, cünkü bütün hormonlarimiz ordan yönetiliyor,birde troidlerden .

dinner cancelling adini hic duymamistim, aslinda arasira uyguladigimiz sey gercektende, hni bizde hep diyoruzya aksam yemegini ne kadar erken saate alirsak hizli kilo verebiliyoruz, hatta bir doktor haftada iki gün aksam yemegi yemeyin bakin görün nasil kilo vereceksiniz demisti demekki dogru.... sana iyi gezmeler canim :34:
Benim yürüyüşüm iptal oldu :( bu defa oğlumun bağırsakları bozuldu..okula gönderemedim..

Bugün:
Sabah:
Su

Kahvaltı:
1 bardak süt
3 yk. yulaf ezmesi
1 yeşil elma
1 çk. toz tarçın
10 badem

serapcim acaba kortizonlardanmi yoksa yumurtaliklarinda kist gibi birseyler olusmus olmasin, benimde kist oldugunda adetim düzensizlesmisti, siskinligin, kilo artisin bundan olabilir üzülme, bence birde kadin doktoruna git, kilo verememenin en önemli sebeblerinden bir tanesininde yumurtaliklarimiz oldugunu yeni ögrendim bende, cünkü bütün hormonlarimiz ordan yönetiliyor,birde troidlerden .

dinner cancelling adini hic duymamistim, aslinda arasira uyguladigimiz sey gercektende, hni bizde hep diyoruzya aksam yemegini ne kadar erken saate alirsak hizli kilo verebiliyoruz, hatta bir doktor haftada iki gün aksam yemegi yemeyin bakin görün nasil kilo vereceksiniz demisti demekki dogru.... sana iyi gezmeler canim :34:
dallidacim ogluna gecmis olsun yazik onu yürüyüse götürme annesi bak hasta oldu, Allah sifa versin ogluna:34:
Menün gene cok ölcülü , doktorun her ögüne 4 temel besin grubunu koymus cok saglikli , insallah bu sefer kasdan degil yagdan verirsin, bir dahaki randevun ne zamandi, bu aralarda tartiliyormusun yoksa doktordami tartiliyorsun :34:

sabah : karatay kahvaltisi cok güzel ve cok doyurucuydu (özelliklede gün kurusunun arasini acip kaymak koydum muhtesemdi)
öglen : bir cipura, salata ve bir kibrit kutusu kadar tahin helvasi (sekeri kestik ama sabah günkurusu yedim öglende helva iyi oldu)
aksam : bir kase tavuk corbasi, yogurtlu karnabahar haslamasi doyana kadar

hislerimide yazayim, arkadaslar bugün ilk günüm oldugu icin eski yememe göre tabikide zorlandim , hic icmedigim suyu arttirdim, icine limon sikarak ictim, sabah kahvaltisinda cok doydum ekmeksiz doydum yani 5 saat aclik hissetmedim, öglen yemegimi yedikten sonra az geldi sanki doymamisim gibiydim, canim sürekli sunu ye , bunu ye dedi ama ben su icmeyi tercih ettim, aksam yemegimi simdi yiyecegim, bugünü atlattik sayilir , bir kac gün zorlanacagim ama alisacagim insallah:52:

dallidacim ogluna gecmis olsun yazik onu yürüyüse götürme annesi bak hasta oldu, Allah sifa versin ogluna:34:
Menün gene cok ölcülü , doktorun her ögüne 4 temel besin grubunu koymus cok saglikli , insallah bu sefer kasdan degil yagdan verirsin, bir dahaki randevun ne zamandi, bu aralarda tartiliyormusun yoksa doktordami tartiliyorsun :34:
Sağ ol canım:16:evet,menün öyledir:34:inşallah :) evet,ben diyetisyen'de tartılıyorum:34:11 aralıkta randevum var:34:
sabah : karatay kahvaltisi cok güzel ve cok doyurucuydu (özelliklede gün kurusunun arasini acip kaymak koydum muhtesemdi)
öglen : bir cipura, salata ve bir kibrit kutusu kadar tahin helvasi (sekeri kestik ama sabah günkurusu yedim öglende helva iyi oldu)

hislerimide yazayim, arkadaslar bugün ilk günüm oldugu icin eski yememe göre tabikide zorlandim , hic icmedigim suyu arttirdim, icine limon sikarak ictim, sabah kahvaltisinda cok doydum ekmeksiz doydum yani 5 saat aclik hissetmedim, öglen yemegimi yedikten sonra az geldi sanki doymamisim gibiydim, canim sürekli sunu ye , bunu ye dedi ama ben su icmeyi tercih ettim, aksam yemegimi simdi yiyecegim, bugünü atlattik sayilir , bir kac gün zorlanacagim ama alisacagim insallah:52:
Afiyet olsun Gurbetim:16::16:menün çok güzel:34:ilk gündeben de çok zorlanmıştım...çok fazla açlık hissetmiştim,ama sonra alıştım :)

boyum 161
kilom 55 ( safi tartılmadım ama genede bildirmek istedim)
hedef 51,2

Listeye ekledim..

bne merak ettim lütfen 500 lük menüyü yazabilirimisiniz....

Elbette. Bir sonraki mesajda :34:

Evet ya,zaten o da 2-3 kilo verse iyi olacak:9:teşekkür ederim:16::16:
Burada da çocuğun birine okula bıçakla gelmiş ,bazı veliler onu eve götürmüşler,şikayet etmişler,ama abisi demiş'' siz buna bıçak mı diyorsunuz?odasında döner bıçakları var demiş'':30::30:

Gelmene çok sevindim canım:16::16:inşallah Sevgi abla da bize katılır:29:

Afiyet olsun canım:16:evet ya,hem sigara hem tiner çekiyormuşlar :(

AAAAA,tebrikler :46::46::46::nazar::nazar::nazar:

Hoş geldin,inşallah en kısa zamada istediğin kiloya inersin:34:

Doğru söze ne denir?

Şanslısın Sulisim,verilecek çok kilon yok:34:

Teşekkürler:16::16:

Merhaba Serap,sıkma canını,reglı olacaksın ya...kilo artışın bunda...acaba sende mi bir doktora görünsen mi?

Yahu elleme çocuğu Dallida... Hem çok kilolu değil bence, orada aldıysa bilemem de tabii. Ergenlikte nasılsa verecek, boy atacak annesi :16::16:

Allah başa vermesin, çocuğu da islah etsin...

Düşünüyorum Dallidacım. Bir kaç gün daha bekleyeceğim, olmazsa cumartesi gideyim diyorum..

Geçmiş olsun, umarım enfeksiyon değildir. Nasıl oldu?
Afiyet olsun canım :16::16:

Gurbetçim durduk yere olur mu bu kistler, bilemedim valla... Biliyorsun nasıl dikkat ederim yediğime içtiğime. Sağlıksız, işlenmiş, hazır ve mevsimsiz gıda girmez eve ki hormonlar bozulsun...Ama olabilir de.. Dediğim gib cts. ye kadar bekleyeyim diyorum..

Afiyet olsun :16::16: Şekercim kuru meyve ve helva kilo vermek isteyenler de yiyebiliyor mu?? Hem öğle hem de akşam yemeği çok güzel olmuş bayıldım :16::16:

Bravo sana Gurbetçim :nazar::nazar::46::46:

Menü 1:

KAHVALTI:
Yulaf lapası (40 gr. yulaf ezmesi+sıcak su ile hazırlanmış)
75 gr. yaban mersini

AKŞAM:
Wok' ta az zeytinyağı havuç ve lahana ile pişirilmiş, soya sosu ve sarımsak eklenmiş 100 gr. tavuk göğsü
1 mandalina

Menü 2:

KAHVALTI:
100 gr. süzme peynir
1 armut ve 1 incir

AKŞAM:
100 gr. somon ya da 100 gr. ton balığı
1 mandalina

Menü 3:

KAHVALTI:
Yoğurt ( 150 gr. yağsız)
50 gr. Yaban mersini
2 dl. yağsız janbon

AKŞAM:
Yağsız peynirli (90 gr), 1 katı yumurtalı, sirke eklenmiş yağsız salata

merhaba bende sağlıklı beslenerek kilo vermeye çalışanlardanım diyet ismi bile bana stes oluşturmaya yetiyor...eğer kilo vermede yeme stili değişmezse verilen tüm kilolalar geri alınıyor...ben yasak olmadan her şeyden yenilerek kilo vermek isteyenlerdenimi gurubunuza katılmak isitiyorum benide aranıza alırmısınız.....

Aramıza hoş geldin.. Ben de diyet yapamam normalde ne olduysa gaza geldim.:52: 6. günü geride bıraktım..

masallah gülfurencim tebrik ediyorum, hatta ayakta alkisliyorum :46::46::46::nazar::nazar::nazar: günden güne veriyorsunuz ne güzel diyetmis :34: emirhani öp benim icin canim:54:

Ekmeksiz yapamam diyordum maşallah eşimle ikimze sihirli değnek deydi sanki :nazar::nazar: onunda bırakmaya niyeti yok..Darısı başına..:16:

kendinden bahsedeyim 32 yaşındayım öğretmenim 2 yaşında bir oğlum vaR....hiç diyet yapmadım şimdiye kadar diyet reijm kelimleri beni geriyor o yasak bu yenmez bende daha çok ilgi ye sebep oluyor...2009 yılında evlendim o zaman 57 kiloya kadar çıktım düzenli spor ve beslenme ile 51-52 ye kadar indim....
hamilelikte 16,5 kilo aldım 1 sene sonuda 2 kilo fazlam kaldı sadece... hala 2 ileri 1 geri ile hamilelik öncesi kiloma inmaye çalışıyorum....

geçen sene mayıs ayında diyetisyene gittim 6 haftada 4 kilo verdim ama yaz tatili girince hep koruyamadım bir kısmını geri aldım...
benim sorunum canım sıkkın olduğumda moralilm bozuk olduğunda çok yemem.... tok karnına bile yiyebilirim doyma hissim yok eğer kendim kontrol etmezsem....

diyetisyen mucize yaratmıyor sadece hesap verdiğin için daha dikkat ediyorusun...bende o gazı yakalamaya çaışıyorum...otokontrol ve hesap verme bilinci o yüzden aranıza dahil olmak istedim....

çok şükür hiç sağlık sorunum yok sadece bozğazımı tutayım hareket edeyim kilo verebiliyorum.....

Bravo güzel kilo vermişsin..Zaten az kilon kalmış istediğin kiloya gelmen dileğiyle..:16: Branşını öğrenebilir miyim?

Bugün:
Sabah:
Su

Kahvaltı:
1 bardak süt
3 yk. yulaf ezmesi
1 yeşil elma
1 çk. toz tarçın
10 badem

Bebek düşünüyordun ondan olabilir mi acaba?Bende hamile kalmadan ki ay önce bu şekilde yaşamıştım..

Bizde istediğimiz kiloya inince bu şekilde yapmayı düşünüyoruz..Beş gün normal iki gün en az kalori..

Serapcım eşim öylen uyandığı için ve sabah 4.te işi bıraktığı için ben öğlen menüsünü iş yerine veriyorum..Şekerde olduğu için aç kalmamsı lazım..Saat beşten sonra yememe olayını eşime nasıl uygulayabilirim?

Geçmiş olsun ,salgın var biliyorsun değil mi?Devam edersen doktora götürmelisin..

Ohhh afiyet olsun..Zamanla alışırsın inşallah..Başlangıç yaptın devamı gelecek inanıyorum..Serap ve senden Allah razı olsun 100 kere okuyacağım..Serapın söylediğini hiç bilmiyordum öğrenmiş oldum..

Bugün kursa başladım..Çok mutluyum..:16: 12 kişiden 4 kişi geldik..İnşallah yarın gelirler..Seneler sonra ders çalışmak beni mutlu etti..:9:

Listeye uyamadım kafama göre ayarladım.

Sabah lorlu yumurta
yarım küçük kase aşure

Akşam
yoğurtlu brokoli
küçük kase kıymalı yağsız lahana

Ara
mandalina

Sabah 55.7 kg geldim.200 gram daha gitti şükür..Eşimi tartamadım acil çıkmamız gerekiyordu..Bakalım sabah kaç kg olacak?

Yahu elleme çocuğu Dallida... Hem çok kilolu değil bence, orada aldıysa bilemem de tabii. Ergenlikte nasılsa verecek, boy atacak annesi :16::16:

Düşünüyorum Dallidacım. Bir kaç gün daha bekleyeceğim, olmazsa cumartesi gideyim diyorum..

:
Burda gelince 2 kilo kadar aldı:1:sabahları sıcak pide almak için fırına koşa koşa gidiyordu:10::1:boyu da uzdığı için belli etmiyor,eti da sıkıdır ama aldığı 2 kiloyu verse iyi olur:1:
Tamam canım,doktoru ihmal etme:16::16:
Menü 1:

KAHVALTI:
75 gr. yaban mersini

AKŞAM:
Wok' ta az zeytinyağı havuç ve lahana ile pişirilmiş, soya sosu ve sarımsak eklenmiş 100 gr. tavuk göğsü
1 mandalina

Menü 2:

KAHVALTI:
100 gr. süzme peynir
1 armut ve 1 incir

AKŞAM:
1 mandalina

Menü 3:

KAHVALTI:
Yoğurt ( 150 gr. yağsız)
50 gr. Yaban mersini
2 dl. yağsız janbon

AKŞAM:
Bu menüler tam benlik:9:ellerine sağlık canım:16:
Geçmiş olsun ,salgın var biliyorsun değil mi?Devam edersen doktora götürmelisin..
Sağ ol Gülfurencim:16:salgın olduğunu bilmiyorum:44:pazar günü hindistan cevizi istedi,bütün suyunu içti...acaba o mu dokundu diye düşünüyorum?şimdi uyandı,iyi görünüyor:emir_bebek:
Bugün kursa başladım..Çok mutluyum..:16: 12 kişiden 4 kişi geldik..İnşallah yarın gelirler..Seneler sonra ders çalışmak beni mutlu etti..:9:

Sabah lorlu yumurta
yarım küçük kase aşure

Akşam
yoğurtlu brokoli

Ara
mandalina

Sabah 55.7 kg geldim.200 gram daha gitti şükür..Eşimi tartamadım acil çıkmamız gerekiyordu..Bakalım sabah kaç kg olacak?

Hayırlı olsun:34:senin için de bir değişiklik olur:34:bende resim kursuna gitmek istedim ama eşim müssade etmedi:19:

Günaydınlar:16::16::16:
Bugün yulaflı karışımı yiyeceğim:34:
* 5 yk yulaf ezmesi
* 2 kuru kayısı
*1 tk keten tohumu
*1 çk tarçin
---------------
Öğlen: 1 kase çörba,3 köfte,salata,ayran,1 dilim ekmek
-------------------
Öğlen yemeği yedikten sonra dışarıda biraz işim var,faturaları falan ödeyeceğim,bu fırsatla biraz yürüyeceğim:34:

Son düzenleme:
Bebek düşünüyordun ondan olabilir mi acaba?Bende hamile kalmadan ki ay önce bu şekilde yaşamıştım..

Bizde istediğimiz kiloya inince bu şekilde yapmayı düşünüyoruz..Beş gün normal iki gün en az kalori..

Serapcım eşim öylen uyandığı için ve sabah 4.te işi bıraktığı için ben öğlen menüsünü iş yerine veriyorum..Şekerde olduğu için aç kalmamsı lazım..Saat beşten sonra yememe olayını eşime nasıl uygulayabilirim?

Ohhh afiyet olsun..Zamanla alışırsın inşallah..Başlangıç yaptın devamı gelecek inanıyorum..Serap ve senden Allah razı olsun 100 kere okuyacağım..Serapın söylediğini hiç bilmiyordum öğrenmiş oldum..

Bilmiyorum ki, dün gittiğim arkadaşım da aynısını söyledi ama... Umarım öyledir.
5:2 için kimi doktor çok iyi diyor, kimisi de fare deneyleri var, insan deneyi yapılmadı uzun vadede bizi ne bekler bilemiyoruz diyor. Aklınızda bulunsun :34:

Tatlım eşin diyabetik olduğu için uzun süreli açlıkta şekeri düşebilir. Onu doktoruna danışmakta fayda var bence.
Allah senden de razı olsun :16:

Sabah lorlu yumurta
yarım küçük kase aşure

Akşam
yoğurtlu brokoli

Ara
mandalina

:nazar::nazar::46::46:

Yine de çok kafana göre takılma, ne güzel kilo veriyorsun :34:
Hadi bakalım, kolay gelsin taze öğrenci :9: Başarı ile tamamlamanı diliyorum :16:

Burda gelince 2 kilo kadar aldı:1:sabahları sıcak pide almak için fırına koşa koşa gidiyordu:10::1:boyu da uzdığı için belli etmiyor,eti da sıkıdır ama aldığı 2 kiloyu verse iyi olur:1:
Tamam canım,doktoru ihmal etme:16::16:

Bu menüler tam benlik:9:ellerine sağlık canım:16:

bende resim kursuna gitmek istedim ama eşim müssade etmedi:19:

:9::9::9: Rahat bırak çocuğu :9:
Tabi tabi, tam senlik :9::9: Diyetisyenin de öyle diyecektir :34: Sağ ol :16:
Her zaman evet cevabını alamıyoruz ne yazık ki... Bizim de her şeye evet demediğimiz gibi :34:

Sağ ol canım,inşallah değil:44:şimdi uyandı daha iyi görünüyor:34:pazar akşamı hindistan cevizi suyunu içti,biraz da meyvesini yedi..galiba onlar dokundu:44:

İyi olmasına sevindim :16: Yağlı gelmiştir diyorsun... Olabilir tabii. Biz de mi denesek :9:

* 5 yk yulaf ezmesi
* 2 kuru kayısı
*1 tk keten tohumu
*1 çk tarçin
---------------
-------------------
Öğlen yemeği yedikten sonra dışarıda biraz işim var,faturaları falan ödeyeceğim,bu fırsatla biraz yürüyeceğim:34:

Günaydın canım :16::16:
Afiyet olsun. İyi yürüyüşler olsun :16::16:

Günaydın kızlar :16::16: Güzel, mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum.... 17 den sonra yememek işe yaradı gibi görünüyor. Bu sabah, dün sabahtan 500 gr. daha eksik çıktım. Devam edip bu hafta güzel bir sonuç almayı umuyorum..
Henüz kahvaltımı yapmadım. Oğlum patates kızartmalı omlet istedi. Onu hazırlayacağım. Geçen hafta ona hazırladığımda yememeyi başarmıştım. Umarım bu sabah da başarırım :34: Kahvaltıdan sonra yediklerimi yazacağım..

Sağ ol canım:16:evet,menün öyledir:34:inşallah :) evet,ben diyetisyen'de tartılıyorum:34:11 aralıkta randevum var:34:

Afiyet olsun Gurbetim:16::16:menün çok güzel:34:ilk gündeben de çok zorlanmıştım...çok fazla açlık hissetmiştim,ama sonra alıştım :)
11 aralik demek, basarilar canim zaten basarilisin :nazar::nazar::nazar: keske canim benim ilk günü atlattik, dün biraz öyle oldu ama gececek
Listeye ekledim..

Elbette. Bir sonraki mesajda :34:

Gurbetçim durduk yere olur mu bu kistler, bilemedim valla... Biliyorsun nasıl dikkat ederim yediğime içtiğime. Sağlıksız, işlenmiş, hazır ve mevsimsiz gıda girmez eve ki hormonlar bozulsun...Ama olabilir de.. Dediğim gib cts. ye kadar bekleyeyim diyorum..

Afiyet olsun :16::16: Şekercim kuru meyve ve helva kilo vermek isteyenler de yiyebiliyor mu?? Hem öğle hem de akşam yemeği çok güzel olmuş bayıldım :16::16:

Bravo sana Gurbetçim :nazar::nazar::46::46:
olabiliyo serap hic hissettirmeden olabiliyor, tamam sen saglikli besleniyyorsunda, bu devirde ne kadar saglikli zannetsekde sebze , meyvelerin bile genetigiyle oynaniyor, ebter tohumlar kullaniliyormus, bu yüzden bilemeyiz, biz saglikli saniyoruz ama yedigimiz sebzeler acaba ne kadar saglikli :44::44::44: kuru kayisi zaten kahvaltilarda veriyor canan hanim, balik yendigi zamanda izin vardi helvaya, kitapta okumustum, ben unutmusum, gül hanim hatirlatti, hatta aksam corbami icsem , yoksa karnabaharmi yogurtlasam dedigimde , ac kalmak yok bu diyette , corbayida ic , karnabaharida yogurtla, salatada ye dedi :1:
Menü 1:

KAHVALTI:
75 gr. yaban mersini

AKŞAM:
1 mandalina

Menü 2:

KAHVALTI:
100 gr. süzme peynir
1 armut ve 1 incir

AKŞAM:
1 mandalina

Menü 3:

KAHVALTI:
Yoğurt ( 150 gr. yağsız)
50 gr. Yaban mersini
2 dl. yağsız janbon

AKŞAM:
serap kiz öglen yemegi yok ve bu kadarcik sey 500 kalorimi :53: bana göre biz bu 5 günü cosariz kendi adima, iki günüde istah acildigi icin yapamayiz, kendi adima bana göre olmadigini düsünüyorum. o 5 gün normalya ben onu anormale ceviririm biliyorsun ... ama aksam 5 ten sonra yememek gercekten ise yariyor bu haftayi atlatayim , biraz midemi alistirayim , haftaya bende hem oruc tutacagim, sabah karatay kahvaltisi yapip , aksamda 4 te oluyor zaten aksam yemeginide yedikten sonra, sadece suyla günü tamamlarim, o zaman eminimki kilo verebilirim, böylelikle hem diyet yapmis olurum, hemde oruc tutmus olurum :40:

Aramıza hoş geldin.. Ben de diyet yapamam normalde ne olduysa gaza geldim.:52: 6. günü geride bıraktım..

Ekmeksiz yapamam diyordum maşallah eşimle ikimze sihirli değnek deydi sanki :nazar::nazar: onunda bırakmaya niyeti yok..Darısı başına..:16:

Bravo güzel kilo vermişsin..Zaten az kilon kalmış istediğin kiloya gelmen dileğiyle..:16: Branşını öğrenebilir miyim?

sagol bitanem ne demek, bildigimizi, duydugumuzu paylasiyoruz burda, unutma günlük 100 tane

Sabah lorlu yumurta
yarım küçük kase aşure

Akşam
yoğurtlu brokoli

Ara
mandalina

oh oh masallah hergün eksi ne güzel valla , hayirli olsun ögrenci yeni kursun, ögrenmenin yasi yok cok iyi yapmissin, keske burdada türkler icin olsada bende gidebilsem
* 5 yk yulaf ezmesi
* 2 kuru kayısı
*1 tk keten tohumu
*1 çk tarçin
---------------
-------------------
afiyet olsun canim evet hamde yürüyüsün cepte olacak iyi fikir

Günaydın kızlar :16::16: Güzel, mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum.... 17 den sonra yememek işe yaradı gibi görünüyor. Bu sabah, dün sabahtan 500 gr. daha eksik çıktım. Devam edip bu hafta güzel bir sonuç almayı umuyorum..
Henüz kahvaltımı yapmadım. Oğlum patates kızartmalı omlet istedi. Onu hazırlayacağım. Geçen hafta ona hazırladığımda yememeyi başarmıştım. Umarım bu sabah da başarırım :34: Kahvaltıdan sonra yediklerimi yazacağım..
bence serap sen zaten dengeli menüler yapiyorsun aksami erken saate alarak eminim kilo verirsin, bende ise yaramisti, ama aksam tatlilari götürmemek kaydiyla . ah bu cocuklar herseyi istiyorlar ama bizi düsünen yok, yesen bir türlü yemesen birtürlü, buna söyle diyelim

SERAPIN; PATATES KIZARTMASIYLA IMTIHANI :1::1::1:

olabiliyo serap hic hissettirmeden olabiliyor, tamam sen saglikli besleniyyorsunda, bu devirde ne kadar saglikli zannetsekde sebze , meyvelerin bile genetigiyle oynaniyor, ebter tohumlar kullaniliyormus, bu yüzden bilemeyiz, biz saglikli saniyoruz ama yedigimiz sebzeler acaba ne kadar saglikli :44::44::44: kuru kayisi zaten kahvaltilarda veriyor canan hanim, balik yendigi zamanda izin vardi helvaya, kitapta okumustum, ben unutmusum, gül hanim hatirlatti, hatta aksam corbami icsem , yoksa karnabaharmi yogurtlasam dedigimde , ac kalmak yok bu diyette , corbayida ic , karnabaharida yogurtla, salatada ye dedi :1:
serap kiz öglen yemegi yok ve bu kadarcik sey 500 kalorimi :53: bana göre biz bu 5 günü cosariz kendi adima, iki günüde istah acildigi icin yapamayiz, kendi adima bana göre olmadigini düsünüyorum. o 5 gün normalya ben onu anormale ceviririm biliyorsun ... ama aksam 5 ten sonra yememek gercekten ise yariyor bu haftayi atlatayim , biraz midemi alistirayim , haftaya bende hem oruc tutacagim, sabah karatay kahvaltisi yapip , aksamda 4 te oluyor zaten aksam yemeginide yedikten sonra, sadece suyla günü tamamlarim, o zaman eminimki kilo verebilirim, böylelikle hem diyet yapmis olurum, hemde oruc tutmus olurum :40:

bence serap sen zaten dengeli menüler yapiyorsun aksami erken saate alarak eminim kilo verirsin, bende ise yaramisti, ama aksam tatlilari götürmemek kaydiyla . ah bu cocuklar herseyi istiyorlar ama bizi düsünen yok, yesen bir türlü yemesen birtürlü, buna söyle diyelim

SERAPIN; PATATES KIZARTMASIYLA IMTIHANI :1::1::1:

Günaydın :)

Ne bileyim yaaa, ekmeğimi, tavuğumu bile organik alıyorum. GDO lu diye patatesi yılda 2 kg. la sınırlıyorum, mısırı eve sokmuyorum.. Pirinci bıraktık, bulgura geçtik. Malum GDO lu pirinç skandalı patlamıştı. Mersin limanında yakalandı, sonra tarım ilacı gibi bir şeymiş gibi bulaşı tespit edildi dediler. Sanki biz cahiliz... Siz de yemeyin pirinci kızlar...

5:2 sana bana göre değil canım, en azından şimdilik :9::9: Gülfuren ve Sulisim için yazdım ben o listeleri :9::9::34:
Ama oruç çok iyi fikir. Ben de çok istiyorum, perşembe günü tutayım diyorum,inşaallah konsantre olup başlarım.. Senin oruçlarını da Allah kabul etsin :16: Sahur yapıyor musun??

Onlara yapıp biz yemeyeceğiz canım.. Biz çocukken yedik, onlar da bizim yüzümüzden mahrum kalmasın :34: Bizimki kek seviyor. Yapıyorum 4 e bölüp bir parçasını dışarıda bırakıp geri kalanı derin dondurucuya atıyorum. İstedikçe oradan çıkarıp yiyor..

Patatesi yemedim :46::37:

Bugün:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltım:
1 yumurta (pul biber-karabiber-kimyonla)
2 dl. taze keçi peyniri
1 küçük boy çb. ceviz
2 kuru kayısı
2 tk. kaymak (benim kaymak kayısının arasında durmadı, sulu ya :9:)
4 zeytin
Köz biber
Roka

Saat 16.30 gibi akşam yemeğime otururum. 17 de biter Allah kısmet ederse. Evde mercimek çorbası var. Biraz pırasa pişirmek istiyorum nohutlu. Yanında da yoğurt yemeyi düşünüyorum.

Günaydın :)

Ne bileyim yaaa, ekmeğimi, tavuğumu bile organik alıyorum. GDO lu diye patatesi yılda 2 kg. la sınırlıyorum, mısırı eve sokmuyorum.. Pirinci bıraktık, bulgura geçtik. Malum GDO lu pirinç skandalı patlamıştı. Mersin limanında yakalandı, sonra tarım ilacı gibi bir şeymiş gibi bulaşı tespit edildi dediler. Sanki biz cahiliz... Siz de yemeyin pirinci kızlar...

5:2 sana bana göre değil canım, en azından şimdilik :9::9: Gülfuren ve Sulisim için yazdım ben o listeleri :9::9::34:
Ama oruç çok iyi fikir. Ben de çok istiyorum, perşembe günü tutayım diyorum,inşaallah konsantre olup başlarım.. Senin oruçlarını da Allah kabul etsin :16: Sahur yapıyor musun??

Onlara yapıp biz yemeyeceğiz canım.. Biz çocukken yedik, onlar da bizim yüzümüzden mahrum kalmasın :34: Bizimki kek seviyor. Yapıyorum 4 e bölüp bir parçasını dışarıda bırakıp geri kalanı derin dondurucuya atıyorum. İstedikçe oradan çıkarıp yiyor..
Patatesi yemedim :46::37:
masallah serapcim bravo , sen kendini durdurabiliyorsun ne güzel , bendede o yok . pirinci duymamistim cok sasirdim, haberleri düzenli takip etmedigimden olacak. sahur yapiyorum ben hep. zaten su siralar imsak 6:10 da sabah güzel bir karatay kahvaltisi yapip niyetlenirim insallah,
Bugün:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltım:
1 yumurta (pul biber-karabiber-kimyonla)
2 dl. taze keçi peyniri
1 küçük boy çb. ceviz
2 kuru kayısı
2 tk. kaymak (benim kaymak kayısının arasında durmadı, sulu ya :9:)
4 zeytin
Köz biber
Roka

Saat 16.30 gibi akşam yemeğime otururum. 17 de biter Allah kısmet ederse. Evde mercimek çorbası var. Biraz pırasa pişirmek istiyorum nohutlu. Yanında da yoğurt yemeyi düşünüyorum.
evet bende türk marketinden almistim o kaymakda civikti, bunlar yeni gelmis yayla nin taze kaymak yaziyor üstünde bunlar daha koyu kivamli, tas gibi duruyor icinde. mascarpone de diyorlar burda pastalara konulan bir kaymak var buda aynen onun gibi cok güzel . afiyet olsun canim, bu arada pirasayi nohutlu nasil pisiriyorsun, gecen ben pisirdim kimse yemedi :53:

selamlar herkese....

dünkü menümü yazayım

sabah nesfit yulaf ve cocopocs dan oluşan kahvaltı

ara yarım avuç sarı beyaz leblebi karışımı

öğle 2 kuru dolma 1 kase cacık (profiterol vardı ısrarla yemedim :)))

ara 1 elma

akşam barbunya bulgurpilavı salata ayran (kaşık hesabı yapmadım ama sofrdan aç kalktım)

ara 2 küçük mandalina 1 trabzon hurması çok az nar

2 litre su 2 bardak bitki çayı

ve 8000 adım yatana kadar 10000 olmuştur

sahura kalkmadım gece 12 de yedim yattım. 1 bardak süt 1 çiçek ekmek içi boşaltılmış zeytin peynir 2 tanede rulo ıspanaklı yoğurt

Back
X