masallah serapcim bravo , sen kendini durdurabiliyorsun ne güzel , bendede o yok . pirinci duymamistim cok sasirdim, haberleri düzenli takip etmedigimden olacak. sahur yapiyorum ben hep. zaten su siralar imsak 6:10 da sabah güzel bir karatay kahvaltisi yapip niyetlenirim insallah,
evet bende türk marketinden almistim o kaymakda civikti, bunlar yeni gelmis yayla nin taze kaymak yaziyor üstünde bunlar daha koyu kivamli, tas gibi duruyor icinde. mascarpone de diyorlar burda pastalara konulan bir kaymak var buda aynen onun gibi cok güzel . afiyet olsun canim, bu arada pirasayi nohutlu nasil pisiriyorsun, gecen ben pisirdim kimse yemedi![]()
Evet, evet aynen pirinç olayı da böylece hayatımıza girmiş oldu... Enteresan biçimde üstünü de örtmeye çalıştı bakanlık. Çok şaşırdım

Aslında sahura kalkmak lazım.. Malum bereketi eve gelir derler.. Ben de baktım, İstanbul için 5.32 imiş. Aslında ben de sahur yapabilirim.
Allah kabul etsin

Hmm, mandra şantisi diyor eşim onlara. Manda sütünden yapılıyormuş iyisi. Aynen dediğin gibi bizimkiler fabrikada çok kullanıyorlar pastalarda filan. Dükkanlarda da satışı yapılıyor bazen. Sana da afiyet olsun

Üzülme bizim evde de sadece ben yiyorum

Nohutlu Pırasa:
Yarım kilo pırasa
Yarım sb. haşlanmış nohut
Zeytinyağı
Bir kaç diş sarımsak
1 havuç
Salça, toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Havuç doğranır az yağda hafif çevriyoruz. Kırmızı istiyorsan tatlı kırmızı toz biber, domates salçası ya da püresini ilave edersin.Sarımsakları ezip ya da doğrayıp yağda bir döndürüp ölmesine izin vermeden pırasaları atıyoruz. Az su ilave edip kaynamasına izin veriyoruz. Nohutları ilave edip yemek birleşinceye kadar pişiriyoruz. İstersen soğuyunca limon sıkıp zeytinyağı gezdirebilirsin. Ben böyle tercih ediyorum.
Etli pırasa:
Kuşbaşından daha küçük doğranmış kuzu etini iyice kavurup havuçları ilave diyoruz. Biraz çevirip pırasaları da ekliyoruz. Az su ilave edip pişiriyoruz. Pişince 1 limon suyu ile 1 yumurtanın sarısını çırpıp terbiyeliyoruz...
Etli pırasaya toz biber ya da salça, püre ilave etmiyoruz.
Afiyet olsun

Son düzenleme: