Ben 16 yaşındayım, boyum 1.61 kilom 62.2 . Annemle birlikte çok iyi bir diyetisyene gittik tam 2 hafta önce.ölçümüm yapıldı, yağ oranım %28.8 çıktı ve bu cok fazla, %25'in altında olmalıymış.Su oranımda fazla çıktı.Bana oldukça güzel bir diyet listesi hazırladı.Ama buna diyet demek ne kadar doğru bilinmez , çünkü diyetisyenim bana sağlıklı bir beslenme çizelgesi oluşturdu.Böylece kilo vermemde bonus olarak gelicekti.Hedefiniz hiç bir zaman kilo vermek olmasın bunu öğrendim.Hedefiniz , verdiğiniz kiloları geri almamak olmalı.Hayat boyu sağlıklı beslenmek olmalı.Tabiki bizler robot değiliz.Yeri gelince çikolatada yicez ama bunu dengelemeyi öğrenmeliyiz.Şu internette hatta KK'da olan diyetlere baktımda , hiç biri sağlıklı değil.Onlar belki 10 günde 10kilo verdiriyordur ama sağlıksız bir şekilde.Hızlı kilo vermek kalıcı değildir.O verilen kilolar mutlaka geri alınır.önemli olan yavaş yavaş sağlıklı bir şekilde vermektir.Verdiği listeye 2hafta boyunca uydum.Aralarda zorlansamda asla pes etmedim.2haftada 1.5kilo verdim.yağ oranım 26.2ye düştü .Karın bölgemden kollarımdan bacaklarımdan... Yaza kadar istediğim fizikte olucağımı söyledi.Şimdi size bir kaç püf nokta soylıcem :)
*Günde 2.5L su içmelisiniz , bunu bi anda değil bütün güne yayarak.
*kepekli ekmek , beyaz ekmek falan değil "Tam Buğday Ekmek" yemelisiniz.
*Sütünüz asla light süt olmamalı, %50 yağlı olmalı
*Çayınızı şekersiz içmelisiniz, içine karanfil ve zencefil atabilirsiniz.
*Asla kaşar peyniri yememelisiniz.En sağlıklı peynir "keçi peyniri".Eğer kaşar özlersenizde dil peyniri yiyin kaşarla aynı tatta ve daha sağlıklı.
*İçecek olarak daima ayranı tercih edin.
*Öğünleriniz arası meyve yiyin.(2 küçük mandalina, 1 orta boy elma, kivi , ananas...)
*Muz fazla yememeye özen gösterin.
*Sebze sınırsız!
*aksam yemeklerinde iki dilim tam bugday ekmeği yiyin, eğerki makarna, mercimek tarzı bir şey yicekseniz bir ekmeği azaltın.
Sormak istediğiniz sorular olursa bekliyorum :)
*Günde 2.5L su içmelisiniz , bunu bi anda değil bütün güne yayarak.
*kepekli ekmek , beyaz ekmek falan değil "Tam Buğday Ekmek" yemelisiniz.
*Sütünüz asla light süt olmamalı, %50 yağlı olmalı
*Çayınızı şekersiz içmelisiniz, içine karanfil ve zencefil atabilirsiniz.
*Asla kaşar peyniri yememelisiniz.En sağlıklı peynir "keçi peyniri".Eğer kaşar özlersenizde dil peyniri yiyin kaşarla aynı tatta ve daha sağlıklı.
*İçecek olarak daima ayranı tercih edin.
*Öğünleriniz arası meyve yiyin.(2 küçük mandalina, 1 orta boy elma, kivi , ananas...)
*Muz fazla yememeye özen gösterin.
*Sebze sınırsız!
*aksam yemeklerinde iki dilim tam bugday ekmeği yiyin, eğerki makarna, mercimek tarzı bir şey yicekseniz bir ekmeği azaltın.
Sormak istediğiniz sorular olursa bekliyorum :)
Son düzenleme: