Sağlıklı düşünemiyor muyum?

Ben böyle bir travmayı silip atabileceğinizr inanmıyorum. Bence siz öyle zannediyorsunuz. Sadece ustunu kapatmıssınızdır. En ufak bır cagrısımda yuzeye cıkar. Ben de suan böyle anlatabiliyorum basitmiş gibi. Ama actıgı yaralar şimdiki beni ben yapan şeyler belki daha farklı olacaktım.
Yoo drama queen lik sadece türkiyede yuceltilen bir sey .
Insanlar neler neler yaşıyor bu hayatta . Ne uc travmalar , ne oluyor hepsinin hayatı bitiyor mu sanıyorsunuz bir daha mutlu olamıyorlar mi ? Her sey o travmanin etrafinda dönüyor mu sanıyorsunuz? Tek mesajimla ustunu kapatmissiniz oyle degildir diyebilmekte ne bileyim yani ? Insan bu kadarda bilmedigi sey hakkinda net olmamali sanki?
Ben demiyorum travmalar muhtesem seyler iyiki yasadik diyorum ki herkes yasiyor.
Taciz olmaz baska bir sey olur . Dunya size guvenlik vaadeden bir yer degil . Çocuğunuza da degil . Üstünü kapattigim yok yillarca psikoterapi aldim bu ve baska sorunlardan ötürü. Cunku bende takintiliydim sizin gibi . Hic parçalamamış olmak istiyordum . Kötu seyleri yasamia olmak korkunc bir sey gibi geliyordu ama degil herkes yasiyor . Cocugunuzda yasayacak . Daha agir seyler yasar daha hafif seyler yasar bilemem . Ama bu asiri koruma takintinizin çocuğunuz buyuyunce aranızda duzgun bir iliski bırakmayacağını biliyorum .

Sekiz sayfa okudum, amacınızın yardım almak olmadığına karar verdim. Onlarca her şey normal, dikkatli ol ama bu gibi şeylerle dedeyi pedofili ilan edemezsin, dedeler torunlarıyla özellikle kız torunlarıyla ayrı bir iyi anlaşır diyen mesajı ya umursamamışsınız ya terslemişsiniz. Size hak veren iki üç kişiyle de travmalarınızı iyice coşturacak sohbetler ediyorsunuz. Bu yüzden BENCE amacınız rahatlamak, yardım almak değil kendinizi haklı görmeye çalışmak.
Ne kadar haklısın yine . Bu drama queenlik turkiyede inanılmaz boyutlara cikiyor son yillarda .
Insanlar sanıyorlar ki sadece kendileri travma yasiyor ve her seyi bunun etrafinda dondurup bundan besleniyorlar . Hayatla asla saglikli bir iliski degil.
Bana da cevap verdi bu arada hanımefendi, " travmami unutamayacagimi kendimi kandirdigimi söyledi "

Ne kadar haklısın yine . Bu drama queenlik turkiyede inanılmaz boyutlara cikiyor son yillarda .
Insanlar sanıyorlar ki sadece kendileri travma yasiyor ve her seyi bunun etrafinda dondurup bundan besleniyorlar . Hayatla asla saglikli bir iliski degil.
Bana da cevap verdi bu arada hanımefendi, " travmami unutamayacagimi kendimi kandirdigimi söyledi "

Travmalar unutulmaz zaten, kabul edilir. Ya kabul eder hayatına devam edersin ya reddetmeye devam eder hayatı kendine zehir edersin. Benim ufak tefek şeyler hariç taciz travmam yok. Ama başka başka travmalarım var. Bu travmalar yüzünden hayatımın içine etmişliğim de var. Akıl edip yardım almadım zamanında ama akıllanıp kendi kendime çözdüm sanırım. Yaptığım hataları düzeltmeye çalışıyorum şimdi.

Çocukken çok yakın akrabasının tacizine uğramış ve başkalarının da uğradığını bilen biri olarak "senin kuruntun, asla yoktur, abartıyorsun" demem. Kimse de demesin bence.

Böyle şeylerin çocuklara çok sevgi gösteren, oynayan, çok yakın kişilerden çıkma ihtimali çok yüksektir.

Dede toruna böyle şey yapmaz demesin kimse. Binlerce insan var buna maruz kalan. Üstelik kız, erkek farketmez.

Benim maruz bırakıldığım şey de böyle ilgili! birisi tarafından olmuştu.

Bence söyleyin oynayacaksa normal şekilde oynasın. Kv yi uyarın. Üstelik telefon veya sevdiği şeylerle kandırarak yanına çekmesi çocuk için handikap. Çocuğa kötülük yapıyor.

evde kimse yokken kızınıza "hadi canım dedenle nasıl oynuyorsun bana da gösterir misin? onu seviyor musun?" tarzında soru sorarsanız bir nebze belki rahatlarsınız. allah korusun abiler, amcalar, dedeler, babalar, dayılar bu ülkede kadın, çocuk, hayvan demiyor ben erkek yeğenimden izin alıp ona dokunuyorum asla sevmem teması

Arkadaşlar farklı dünyalarda mı yaşıyoruz acaba. Yani bu duydugumuz mide bulandırıcı haberler de hep buralardan cıkmıyor mu? Size okb tedavisinden bahsettim diye niye herkes birlik olup tedavi ol dedi mesela ee zaten devam ediyorum. Ki şuan psikologum ile bambaşka bir konudan konusuyoruz tedavide yani bunun ile alakası yok. Farzedin ki bundan bahsetmedim hiç. Öyle devam edelim yatagın içinde oynamak ne düşündürür yani dedesi değil de amcasının oğlu olsun örneğin yazdıklarınızda hala aynı mı düşünürsünüz
Ben kimseye güvenmem o şekilde bi oyundan da rahatsız olurum bunun olduğunuz tedaviyle ilgisi yok. Keşke çocuğunuza kendiniz baksanız

Çocukken çok yakın akrabasının tacizine uğramış ve başkalarının da uğradığını bilen biri olarak "senin kuruntun, asla yoktur, abartıyorsun" demem. Kimse de demesin bence.

Böyle şeylerin çocuklara çok sevgi gösteren, oynayan, çok yakın kişilerden çıkma ihtimali çok yüksektir.

Dede toruna böyle şey yapmaz demesin kimse. Binlerce insan var buna maruz kalan. Üstelik kız, erkek farketmez.

Bence söyleyin oynayacaksa normal şekilde oynasın. Kv yi uyarın. Üstelik telefon veya sevdiği şeylerle kandırarak yanına çekmesi çocuk için handikap. Çocuğa kötülük yapıyor.
Asıl boyle her sevene olup olmadik seyler denirse cocuga buyuk kotuluk yapilir ve asla koruyucu degil . Cocugu korumanin tek yolu ona ozel bolgeleri ogretmektir baska da yolu yok . Bu sekilde sadece onu gercekten seven insanları alirsiniz hayatından.
Simdi 2 yasinda hadi sadece kendisi baksin diyelim bu cocuk hic okula gitmeyecek mi ? 6 yasinda ogretmeni taciz etse ne olacak . Inanin yillarca kimse fark bile edemez cocukta dahil.
2 yasinda travmatik 6 yasinda degil mi ? Adam neden 2 yasinda torununu taciz etsin herkea sapik pedofili mi sanıyorsunuz?

Siz Kapattınız ben kapatmadım o siz bu ben drama queenim diyelim eee burda iki begeni alacaksınız diye. Neyse güle güle

Baska erkeklerden beklenebilir fkat dede baba amca dayı gibi kişilerde cok nadir görülen bir durumdur.muhtemeln geçmişte yasadıklarınız ve medyada sık sık haber yapılan bu konu sizi biraz paranoya yapmıs.

Pardon? Pedofili ile ilgili makale okudunuz mu siz hiç?

Asıl boyle her sevene olup olmadik seyler denirse cocuga buyuk kotuluk yapilir ve asla koruyucu degil . Cocugu korumanin tek yolu ona ozel bolgeleri ogretmektir baska da yolu yok . Bu sekilde sadece onu gercekten seven insanları alirsiniz hayatından.
Simdi 2 yasinda hadi sadece kendisi baksin diyelim bu cocuk hic okula gitmeyecek mi ? 6 yasinda ogretmeni taciz etse ne olacak . Inanin yillarca kimse fark bile edemez cocukta dahil.
2 yasinda travmatik 6 yasinda degil mi ? Adam neden 2 yasinda torununu taciz etsin herkea sapik pedofili mi sanıyorsunuz?

2 yaşındaki bir çocuğu anca ebevenyni koruyabilir. Bunun çözümü de uyanık olmaktır.
Ben 3,5 yaşındaki çocuğuma tam anlatamıyorum. Anlayıp uygulayacağı kısım çok kısıtlı. Nitekim bir süre daha böyle gidecek.

Hayatından almak ne demek? Oğlumla dedesi yine oynuyor bir araya gelince.

Ayrıca çocuk kaç yaşında olursa olsun eylem olduktan sonra ne kadar etkili konuşursan konuş olay olmuştur bile. Asıl önemli olan gözlem yeteneği iyi olan, akraba diye herkese gözü kapalı güvenmeyen ebevenyn olmakta.

Sevgi gösterisi bazen çok kolay göz boyayabilir. Şaşarsınız.
Başına gelmeyen anlayamaz hanımefendi. Böyle şeyler yüzde 90 aile içi gerçekleşir. Çünkü insanlar akraba diye rahat davranır. Bu herkes sapıktır demek değildir..

2 yaşındaki bir çocuğu anca ebevenyni koruyabilir. Bunun çözümü de uyanık olmaktır.
Ben 3,5 yaşındaki çocuğuma tam anlatamıyorum. Anlayıp uygulayacağı kısım çok kısıtlı. Nitekim bir süre daha böyle gidecek.

Hayatından almak ne demek? Oğlumla dedesi yine oynuyor bir araya gelince.

Ayrıca çocuk kaç yaşında olursa olsun eylem olduktan sonra ne kadar etkili konuşursan konuş olay olmuştur bile. Asıl önemli olan gözlem yeteneği iyi olan, akraba diye herkese gözü kapalı güvenmeyen ebevenyn olmakta.

Sevgi gösterisi bazen çok kolay göz boyayabilir. Şaşarsınız.
Başına gelmeyen anlayamaz hanımefendi. Böyle şeyler yüzde 90 aile içi gerçekleşir. Çünkü insanlar akraba diye rahat davranır. Bu herkes sapıktır demek değildir..
Vala daha 2 arka sayfada yillarca nasil taciz eildigimi anlattim . Simdi anlar miyim size gore ?
Kalkip adama yatakta oynamayin yok telefonla kandirmayin gibi seyler soylerseniz ve o adamda akli basindaysa bir daha cocuga dokunur mu ? Yaptiginiz yakıştırmayı basit saniyorsunuz sanirim ? Ben olsam eve bile almam cocugunla ne yapiyorsan yap derim .
Evet cocugu korumakla hukumlu ebevynler ama destekleyen bir iliski gelistirmekle de hukumlu . Bu derece obsesif bir yaklasim ; ki dedenin hic bir tuhaf yani yok olsaydi burada 383838 kere yazardi , asla destekleyen bir anne cocuk iliskisi kuramaz .
Bu koruma obsesyonu cocuk buyudukce artacak ve koruyacağım derken onu da onu sevenleri de kisitlamak isteyeceksiniz . Ve bence tacizden cok daha buyuk bir kotuluk yapilacak ona ; destekleyen guzel bir anne ilişkisinden mahrum kalacak . Bakin bunu da yasadim . Tacizden daha cok yara birakti ruhumda .

Benzer bir konu acmıstım bir kaç ay önce. Burda herkes bana saçmalama dedi. Yine duymaya ihtiyacım var galiba çünkü kendime ben takıntılıyım bunda bir şey yok demek istiyorum. Bir kaç yıl ara ile okb ile uğraşıyorum bu arada. Zaman zaman farklı konularda bu okb karşıma çıkıyor. Kimi zaman sağlıkla ilgili bir konuyu aylarca düşündüğüm oluyor kimi zaman geçmiş vs. Bu sıralar ise dedesinin 2 yaşında kızıma olan davranışlarına takmış durumdayım kaç defa pedofili nasıl anlaşılır yazısı okudum internette. Dedesi diyorki bugun sabah uyandım yanına gittim yatagın içinde örtünün altında oynadık bu normal mi. Calıstıgım için onlar bakıyor dede ve babanne de yani. Paranoya yapmadıgıma emin olsam işi bile bırakırım ama emin olamıyorum. Diğer torunu (erkek) aynı yaşta ama benim kızım kadar oynamıyor onunla benimkini öpücüklere boguyor gıdıklıyor bazen yanına gitmeyince gel telefonu verecegım deyıp seviyor (bunu yapma dıyorum). Ki bu adam kendi çocuklarına bile mesafeli bu arada. Bir kaç gün önce yine sabah yanına almıs yatakta sevmiş anlatıyor yani. Bi de şöyle bir şey var geçmişte kendim (çocuklukta) çok defa cinsel taciz yaşadım kendi travmalarım mı aklıma geliyor yoksa aslında bunlar her annenin rahatsız olabileceği yanlış sevme dokunma şekilleri mi

Seni çok iyi anlıyorum benim de bir kızım var ve ben farketmeden bu şekilde bir durum yaşar diye korkuyorum. Sürekli gözüm üstünde ama anlattığınız durumlar çok normal. Benim eşimin babası da kızıma çok ayrı düşkün sürekli öpüyor, uyanınca yanına yatırıyor ama benim için çok rahat çünkü ara ara gözlemliyorum ve kesinlikle öyle bir şey olamaz. Büyüklerimizin torunları sevme şekilleri böyle. Bu konuda takıntılı davranirsan hem çocuğuna küçük yaşta taciz edilebilecek bir varlık olduğunu ogreteceksin, hem çabuk büyümesine sebep olacaksın hem de dedeleri tarafindan sevilme hakkını elinden alacaksin. Gözün hep üzerinde olsun ama bu konuyu da kızın için takıntı yapma

Seni çok iyi anlıyorum benim de bir kızım var ve ben farketmeden bu şekilde bir durum yaşar diye korkuyorum. Sürekli gözüm üstünde ama anlattığınız durumlar çok normal. Benim eşimin babası da kızıma çok ayrı düşkün sürekli öpüyor, uyanınca yanına yatırıyor ama benim için çok rahat çünkü ara ara gözlemliyorum ve kesinlikle öyle bir şey olamaz. Büyüklerimizin torunları sevme şekilleri böyle. Bu konuda takıntılı davranirsan hem çocuğuna küçük yaşta taciz edilebilecek bir varlık olduğunu ogreteceksin, hem çabuk büyümesine sebep olacaksın hem de dedeleri tarafindan sevilme hakkını elinden alacaksin. Gözün hep üzerinde olsun ama bu konuyu da kızın için takıntı yapma
Tesekkur ederim anlasıldıgımı bilmek güzel. İşte üslup farkı. Bir böyle söylemek var bi de hebele hübele saldırmak.

Kötü niyeti olsa yaptıklarını size anlatmazdı herhalde

Evet yarın bir gün yabancı biri de telefon vs kandırabilir sırf bu yuzden. Uyarıyorum gördükçe. Evet burada anlattığım seyler böyle düşünmek için yeterli gelmeyebilir . Zaten elle tutulur bir şey olsa herkes ortalığı ayaga kaldırmaz mı. Ben emin olsam burda konu mu açarım konusmak istedim sadece ve anlamsız bir şekilde linç yedim

benim kayinbabamda kizimla her turlu oynar hatta kizim geldiklerinde sabah kalkar kosa kosa yanina gider yatar birlikte oynarlar yatakta annemde oynar babanneside babasida bende.
ayilana kadar cocugu yatakta oyalar insan genelde bes dk beden kendini toparlasin diye hop diye yataktan kalkinca o gun berbat geciyor cunku.
ben dedesinde sapkin bir hareket oldugunu sanmiyorum

Back
X