Sağlıklı düşünemiyor muyum?

Ben senin yerinde olsam işi bırakır çocuğum a bakarım yaşlılar daha sapık isterse dedesi
Benzer bir konu acmıstım bir kaç ay önce. Burda herkes bana saçmalama dedi. Yine duymaya ihtiyacım var galiba çünkü kendime ben takıntılıyım bunda bir şey yok demek istiyorum. Bir kaç yıl ara ile okb ile uğraşıyorum bu arada. Zaman zaman farklı konularda bu okb karşıma çıkıyor. Kimi zaman sağlıkla ilgili bir konuyu aylarca düşündüğüm oluyor kimi zaman geçmiş vs. Bu sıralar ise dedesinin 2 yaşında kızıma olan davranışlarına takmış durumdayım kaç defa pedofili nasıl anlaşılır yazısı okudum internette. Dedesi diyorki bugun sabah uyandım yanına gittim yatagın içinde örtünün altında oynadık bu normal mi. Calıstıgım için onlar bakıyor dede ve babanne de yani. Paranoya yapmadıgıma emin olsam işi bile bırakırım ama emin olamıyorum. Diğer torunu (erkek) aynı yaşta ama benim kızım kadar oynamıyor onunla benimkini öpücüklere boguyor gıdıklıyor bazen yanına gitmeyince gel telefonu verecegım deyıp seviyor (bunu yapma dıyorum). Ki bu adam kendi çocuklarına bile mesafeli bu arada. Bir kaç gün önce yine sabah yanına almıs yatakta sevmiş anlatıyor yani. Bi de şöyle bir şey var geçmişte kendim (çocuklukta) çok defa cinsel taciz yaşadım kendi travmalarım mı aklıma geliyor yoksa aslında bunlar her annenin rahatsız olabileceği yanlış sevme dokunma şekilleri mi
Olsin

Öz kızına üstelik senelerce tecavüz eden babalar da var. Çocuğunuzu babasından da sakınıyor musunuz?

Elbette artık kimseye güven olmuyor ve her an tetikte olmanız lazım ama sırf bu anlattığınız sebepten bir adama pedofil ithamı yapmak çok ağır.

Bir anne olarak endişeleriniz çok anlaşılır, çok makul ancak tüm değerlendirmenizi bu anlattığınız olay üzerinden yapıyorsanız sağlıklı değerlendiremediğinizi düşünüyorum.

Bu konudan bağımsız ama baska bisey daha eklemek istiyorum gercekten kime bırakıldıgına cok dikkat edilmeli cocugun. Daha iki gun once oglumla siteye girecekken yan apartmanın kapısını acik 3-4 metre ilerisinde 3 yaslarinda bi erkek cocugu disarda. Kac dakikadir o sekilde disarida bekliyordu bilmiyorum. Yanina gittim annen nerde senin baban nerde diyorum ise gittiler diyor baska bisey demiyor. Dakikalarca bekledim iceriden bi kadın sesi belli cocuga sesleniyolar orda misin diye ama birisi gelse cocugu goturse ruhları duymaz. Bagirdim iceriye teyze bu cocuk burda boyle mi durucak diye ben onun sesini az evvel duyuyordum ama ne hikmetse o benimkini duyup cevap veremedi. Biraz daha bekledim sonrada cocugumu alip eve gelmek durumunda kaldim. Sonradan gozlemledim babaanne veya anaanne cocuga bakan kisi. Düşündüm acaba bu cocugun annesi bu tabloyu gorse sana bırakır miydi kadın diye. Belkide cocuk her zaman oyle bilmiyorum ki cok yazık. Kötü niyetli birisi olsa cocugu alip goturse icerideki kadının ruhu duymazdı.
Gercekten cocuklari kime emanet ettigimize dikkat etmeliyiz. Her anaanne babaanne de guvenli değil

endişelerin yersiz değil elbette neler oluyor hayatta özellikle ülkemizde. Aklımız duruyor duyunca okuyunca izleyince. Kendi babanız olsa babanızın huyunu bilirsiniz ve haliyle ona göre düşünürsünüz. Ama eşinizin babasını en kadar iyi gözlemlemiş olabilirsiniz ben oraya takıldım. Yani eğer bir anne olarak bu kuşku sana yerleştiyse bu kadar kafanı meşgul ediyorsa yerinde olsam işten ayrılırım çocuğuma kendim bakarım. Bazen hayatta geri dönüşü olmayan saçma salak şeyler gelebiliyor insanların başına. Temkinli olmakta fayda var bence. Ben olsam öyle yapardım.

Söylemeyeyim dedim ama öğretmenim. Şimdi oradan da saldıran birileri olacaktır. Kızım 2 yasında. Ben de düşünmüyorum çocuk demek kalbinin dışarıda atması demek.
Kimse saldırmasın bence ben pınpırıklı anneleri severim canım. Diyorlar ki yok cocukları bir salın ozgunlı olsun vs vs. Devir kotu. İnsanların ar damarı catlamıs ben o kadar rahat olamam valla beni uyaranlarıda bazen sert uyarmak zorunda kalmıştım. Neyse konuyu dagıtmayım benım de kızım 2 yasında Allah bagıslasın 3 yasıbsna sonra krese alıyorlar olmadı oraya verirsin orda hocalar yardımcılar bayan hep ıcın belkı biraz daha rahat eder.

Yaşamamıs olanlar bunu yaşayanların gözünden bakamıyor demek ki. Ben de isterim çok iyi niyetli olmayı. Annem babam beni izlemedi görmedi ya da anlamadı. Kac defa odaya kapanıp agladıgımı bilmedi belki de ondan bu kadar korumacıyım
İşte ben de o yüzden kaç yıllık işimden istifa ettim kendim bakıyorum.Şimdi bu düşüncenizi eşinize deseniz kızar ,kv deseniz ooooo babysi bittin .En iyisi arkadaşların dediği gibi kızınıza dedesi ile nsl oynadığını senle de oynamasını söyleyin ve yavaş yavaş mahramiyet öğretin.Biri oralara dokunduğunda çığlık atsın ağlasın şayet dede yaparsa ortaya çıkar 2 yaşında demeyin sabırla üzerine gidin ve öğretin.Çoğu ters çıkış yapmış siz boşverin ,çocuğuna tecavüz eden babalar varken kime güveneceğiz bilemiyoruz evet anneyiz ve söz konusu çocuklar olunca çok korkuyoruz ,rabbim korusun evlatlarımızı.

Tacize ugruyosa kızınız dedesinden nefret ederdi telefon için bile olsa yaklasmaz dedesine ama çaktırmadan ağzını ara gel kızım deden senle nasıl oynuyorsa Sende benle oyna falan diyebilirisn

Bence abartıyorsunuz. Kız çocukları daha bıcır bıcır oluyor daha kendini sevdiriyor.
Dedesinin sabah yatağında oynaması da normal, bizim de çocuklar uyandığında oynarız yataklarında, örtünün altında çadır kurarız, açıp kapatıp ce e yaparız kadar ağır bir ithamda sadece bunlardan yola ckarak bulunmak bana gore yanlış.
Kendi çocuğunu taciz eden anne de var, ne yapalım? 🤦🏻‍♀️ bunun sonu yok. Anormal durumlara karşı tetikte olmak güzel, abartmadan.

Benimde annem bana takintiliydi sizin gibi.
Oyle akrabalardan filan şüphelenecek boyutta değildi ama takintiliydi .
Sonra ne oldu karsimizdaki market bana hosuma giden yiyecekler vererek defalarca taciz etti beni. 7 8 yasindaydim anlamlandiramamistim bile .
17 yasinda hatirlayip anlamlandirdim . Suan her ani aklimda nerdeyse.
Ee ? Bunun travmasi ile hayatimizi mi gecirelim yani ? Herkes kotu seyler yasiyor . Ben acikcasi buna hic takilmiyorum ki soyle söyleyeyim bir tecavuz etmemis yani her seyi yapmıştı. Ki annem bunu bilmiyor , bilse kahrolur kalan hayati boyunca.
Yillarca ruhumda iz birakmasina izin verdim simdi umrumda degil açıkcası.
Sizde super kahraman degilsiniz . Kizini her an her seye karsi koruyamazsınız. Bunu bir kabullenin önce.

Benimde annem bana takintiliydi sizin gibi.
Oyle akrabalardan filan şüphelenecek boyutta değildi ama takintiliydi .
Sonra ne oldu karsimizdaki market bana hosuma giden yiyecekler vererek defalarca taciz etti beni. 7 8 yasindaydim anlamlandiramamistim bile .
17 yasinda hatirlayip anlamlandirdim . Suan her ani aklimda nerdeyse.
Ee ? Bunun travmasi ile hayatimizi mi gecirelim yani ? Herkes kotu seyler yasiyor . Ben acikcasi buna hic takilmiyorum ki soyle söyleyeyim bir tecavuz etmemis yani her seyi yapmıştı. Ki annem bunu bilmiyor , bilse kahrolur kalan hayati boyunca.
Yillarca ruhumda iz birakmasina izin verdim simdi umrumda degil açıkcası.
Sizde super kahraman degilsiniz . Kizini her an her seye karsi koruyamazsınız. Bunu bir kabullenin önce.
Ben böyle bir travmayı silip atabileceğinizr inanmıyorum. Bence siz öyle zannediyorsunuz. Sadece ustunu kapatmıssınızdır. En ufak bır cagrısımda yuzeye cıkar. Ben de suan böyle anlatabiliyorum basitmiş gibi. Ama actıgı yaralar şimdiki beni ben yapan şeyler belki daha farklı olacaktım.

Evet bunları okudum hep internetten fakat 2 yasında cocuk için de bu geceli mi yani onlar da iyi dokunusu kötü dokunusu ayırt edebilirler mi
Yüksek ihtimal düşündüğün gibi bişey yoktur gönlünü ferah tutmaya çalış. Ama yatakta oynamamaları için hijyen açısından uyarabilirsin. İkisi de birbirinin yatağına gitmesin, benim de hoşuma gitmezdi böyle bir durum

ben olamaz demiyorum , diyemem . Her gün duydugumuz, okuduğumuz olaylarda bu dünyada yaşanıyor.
OKB tamam bir takıntı hastalığı ama size bunu düşündüren , sizi rahatsız eden şeyler var demekki.

Ben sizin yerinizde olsam yakın bir şekilde takibe devam ederim. Gerekirse izne falan ayrılırdım. Dedenin de olduğu ortamlarda bebeğinizle ilgili davranışlarına dikkat ederdim.

Eğer şüpheniz en ufak bir şekilde bile ulaştıysa ki ulaşmış. Buradan hiç bir şekilde biz var veya yok diyemeyiz.
Gözlemlemeniz gerekir ve bence asla peşini bırakmayın içiniz rahat edene kadar.

Umarım siz yanılıyorsunuzdur .

Sekiz sayfa okudum, amacınızın yardım almak olmadığına karar verdim. Onlarca her şey normal, dikkatli ol ama bu gibi şeylerle dedeyi pedofili ilan edemezsin, dedeler torunlarıyla özellikle kız torunlarıyla ayrı bir iyi anlaşır diyen mesajı ya umursamamışsınız ya terslemişsiniz. Size hak veren iki üç kişiyle de travmalarınızı iyice coşturacak sohbetler ediyorsunuz. Bu yüzden BENCE amacınız rahatlamak, yardım almak değil kendinizi haklı görmeye çalışmak.

Öncelikle şunu söyleyeyim, farklı fikirleri kabul etmiyorsunuz ve güven duygunuz çok zayıf. Herkesin sevgi dili farklıdır. Kimisi daha dokunsal kimisi daha mesafeli. Bende sevmem, ama dede o şekilde seviyor olabilir.

Çocuğunuz 2 yaşında dahi olsa kendine karşı yapılan kötü dokunuş onda etki bırakır ve siz bunu anlardınız, mesela gelişimde gerileme, konuşmama, içine kapanma.

İkincisi evet taciz geçmişiniz olabilir, fakat ben türkiyede tacize uğramamış kadın olduğuna asla inanmıyorum. Hepimiz hem sözlü hemde büyük ihtimalle dokunularak bir şekilde hayatlarımızın bir döneminde tacize uğruyoruz malesef. Ve bir şekilde atlatıyoruz. Siz atlatmamış olabilirsiniz fakat asla atlatılmaz demek değildir bu.

Okb konusunda ise, öyle dediğim için beni haksız buluyorsunuz diyorsunuz fakat konunuzu bana saçmalama diyin diye açıyorsunuz biraz çelişkili buldum. Ve tedaviyi asla bırakmayın

Son olarak insanları suçlamak yerine bence ücretsiz izne ayrılın. Ama bu kadar yoğun kaygıyla yaşarsanız bu tarz sorunlarınız hep olur, bu çocuk liseye gidecek, üniversiteye gidecek, erkek arkadaşı olacak, belki sizden saklayacak vs vs.

Sekiz sayfa okudum, amacınızın yardım almak olmadığına karar verdim. Onlarca her şey normal, dikkatli ol ama bu gibi şeylerle dedeyi pedofili ilan edemezsin, dedeler torunlarıyla özellikle kız torunlarıyla ayrı bir iyi anlaşır diyen mesajı ya umursamamışsınız ya terslemişsiniz. Size hak veren iki üç kişiyle de travmalarınızı iyice coşturacak sohbetler ediyorsunuz. Bu yüzden BENCE amacınız rahatlamak, yardım almak değil kendinizi haklı görmeye çalışmak.
Hespsine tek tek cevap yazmadım evet. Begendiklerim oldu yapıcı cevap verenler oldu onlara tesekkur ederım ama sırf laf dalasına gırmeye calısanlarla da vakıt kaybetmem. Ayrıca haksız olmayı daha cok isterim tabiki aksini düşündükçe daralıyorum

Back
X