Sağlıklı düşünemiyorum

Hkmdgltknkr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2025
8
0
1
29
Merhaba kızlar size fikrinize ihtiyacım var eşimle 3 yıllık bir ilişkiyi evlilikle taçlandırdık eşim çok merhametli ilgili duygusal bir adam(dı) ona nazaran ben daha huysuzdum o daha çok yapıcıydı biz evlendik ailesine bir türlü ısınamadım ki geçerli bir sürü neden var ben onlara kızdıkça eşime anlattım onlar yabancıydı ve ben çekindiğim için onlara karşı asla tavır koyamadım sadece eşime yakındım hatalarını bile göre bir kere bile bana hak vermedi ve bu bende ister istemez soğukluk oluşturdu zamanla bunu aşamayacağımızı anlayıp onunla ailesi hakkında dertleşmemeye karar verdim ama sanırım o çalkantılı süreçte eşim benden soğudu yani bilmiyorum asla eskisi gibi değil ilgisi azaldı üstelik o istiyor diye ailesinin olduğu yere tayin verdik ve ben çok korkuyorum biz uzakken bunu yapan orda bana neler yaşatır yarın temelli ailesinin olduğu ile taşınacağız a önce ona bugün kırıldığım şeyleri anlattım ilgisizliğinden yakındım tribe girip sigara içmeye gittim döndüğümfe uyuyordu o kadar takmıyor beni bir dk da uyumuş(gerçekten uyudu kontrol ettim) bu böyle devam ederse ben soğuyacağım akıl verin

siz de takmayin. ilgisiz goruyorsaniz karsi tarafa ilgiyi vermeyi ve beklemeyi azaltip kendi isinize bakin. sizi seviyorsa zaten sizin gibi bu ilgisizligi soguklugu fark edip duzeltmeye calisacaktir.

Geçerli sebepleriniz neler?

Geçerli sebepleriniz neler?
Beni bir boktan saymamaları shsh bebişim olacaktı üç ablası var hayırlı olsun mesajı almadım bebeğe tonlarca şey aldılar tek bir şeyde aranıp danışılmadım aldıkları eşyaları koltuktan sergileyip foto video çektiler ve sadece eşime attılar benimle konuşurken ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor yani aska bu şekilde yaklaşabilecekleri biri değilim normalde ama durum bundan ibaret ki aklıma gelmeyen neler var neler

siz de takmayin. ilgisiz goruyorsaniz karsi tarafa ilgiyi vermeyi ve beklemeyi azaltip kendi isinize bakin. sizi seviyorsa zaten sizin gibi bu ilgisizligi soguklugu fark edip duzeltmeye calisacaktir.
Yaptım çokça umrunda değil shhs elinde telefon keyfine bakıyor baya baya takmıyor beni

Geçerli sebeplerinizi bilmiyorum ama her ailede eşler arasına kim olduğu fark etmeksizin 3. bi şahıs giriyorsa o ailede zaten huzur olmuyor.
Ki sizin bahsettiğiniz kişiler eşinizin ailesi..

Eşiniz ailesiyle sizin aranızda kalmak istemiyor olabilir, sizin haksız olduğunuzu düşünüp kalbinizi kırmamak için susuyor olabilir (uyudu beni takmadı dediğiniz için söylüyorum), siz eşinizin ailesine ısımamadığınız için herşeyleri gözünüze batıyor olabilir, eşiniz ailesinin yanlışlarını gördüğü ve bildiği halde sizin haklı çıkmanızı göze alamıyor olabilir vs vs..
Evliliğinize müdahale edilmiyorsa, siz de eşimize ailesinden bahsetmeyip huzursuzluk çıkmasına engel olabilirsiniz.
Onun dışında sizin rahatsız olduğunuz şeyler her neyse, onları da umursamayıp hak edene hak ettiği kadar değer vermeniz doğru olacaktır.

Görmezden gelin demiyorum, hanenizin huzuru kaçmasın diye birşeyleri kendi çabanızla eşinize hissettirmeden halledebilirsiniz, yapabilirsiniz bence

Ya sana onlar hayırlı dese nolur demese nolur ? Hayırlı olsun demediler diye derde niye düşüyorsun boşver ya keyfine bak. Ayrıca burda yorumlarımda sık sık söylerim ki gelinler eş ailesine karşı galip gelemezler. Eşiniz kendisi hançeri yese bile ailemdir diyecek asla ailesini eşine şikayet etme. Kendini yorma hayatına odaklan siz çekirdek aile olarak mutlu olun dışardakileri sallamayın kudursunlar boşver

Ya kafa patlatmadık şeyler zaten aile apartmanına gidiyorum ev eski tadilat yapalım dedim sağlık çalışanıyım eşimle aynı statüde aynı maaşı alıyoruz çok şükür maddi açıdan sıkıntımız yok ev tadilatına kadar hepsi karışıyor valla takmamak da bir yere kadar her konuda müdahale her konuda fikir daralıyorum

kesinlikleee. onlar benle konusmuyor etmiyor deme. ben onlarla konuşmuyorum ben samimi olmak istemiyorum de. yani sırf eşin ailesi diye iyi olmak zorunda değiliz ki. kendi aileimizle iyi olamiyoruz degil ki yabanci insanlardan bu beklenti. onlari hic umursama kendileri calip oynasinlar sen bebegine bak kendi ailene bak amaan

Ben anlamadım şimdi eşinizin ailesini sevmiyorsunuz ama gidip eşinizin ailesiyle aynı apartmanda yaşamaya “evet” diyorsunuz.
Onlara hiçbir şey demiyorsunuz lakin eşinize “ailen şöyle de ailen böyle” diye dert yanıyorsunuz.
Siz bireysiniz ve ailesine höt demelisiniz eşinize anlattığınız kadar.
Eşinize de ne demeye ailenin yanına taşınacağım görmüyor musun ailenle ben olmaz demeliydiniz!
Ama siz her şeye susmuşsunuz,ailesinin yaptıklarına, eşinizin susmalarına;aile apartmanına taşınmalara.
Ne diyelim ki şimdi.
O aileyi susturun önce kendiniz belli ki eşiniz yapamayacak.
Baktınız sizin susturmalarınıza eşiniz laf ediyor onu da susturup postalayın.
Başka türlü düzelmez.
Hiç takılmayacak şeyleri de bu kadar uzun yazmayı hiç sevmem ama sizde o ışığı gördüm ben ondan diyorum.
Susmayın,içinize atmayın

Ya çok teşekkür ederim biz evlenmeden önce eşim hep aileme yakın olmak istiyorum vs derdi bende böyle saçma sapan şeyelr yaşayacapımı asla düşünmezdim evlendikten sonra iki sene ailelerden uzak yaşayalım sonra gideriz fikan diyordum ailesi emrivaki yapıyor eşim de çok istiyor bir de bizim tayin olayı sıkıntı yıllarca açılamayabiliyor açılınca neyse dedim bu karamsarlık uzar gider gidip gerçeklerle yüzleşmek daha sağlıklı geldi bana kötü insanlar değiller ben de aşırı çekingenim değil onlara cevap yetiştirmeyi daha yanlarında rahat. Bile oturamıyorum elbette benim de eksiklerim var ama üzülüyorum çünkü oldulum durum bana karakterime çok ters resmen gelin görümce kaynana olayı yaşıyorum şaka gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…