''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Guuuut nayıt may fiiiğğrends..
siii yüü leytır
ben gidıııırrr
;*

bugun sahurda pekmek batirmasi yedikk cok guzeldii =)

bazlamayi ocakta kaynatilmis pekmezin icine buyuk parcalar halinde dogruyorsun canim cok guzel oluyo =)

sympatiqe aferin sana yabancılara yaprak sarmayı öğretmişsin çok hoş resimlerkaydirigubbakcemile3

becerikli hatunlar ince ince sarmışlar ne güzel ben çok çabuk sıkılıyorum yaprak sararken ama yemesini çok severim cokacimcoook

iste onlarda senin gibi yemesini sevipte yapmaya gelince of deerlerdi kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
her ay giden kisilerin ulkesinn yemekleri yapiyodum ,bende dedim yaprak sardirtalim bunlara zaten bayiliyolar
ama tabi ben onarin zamani geldiginde malesef gitmiyodum randovum var diyodum
anam yemeklerini yiyemiyorum hele o siyahlarin allahim kokulari olduruyo beni ,o baharatlar neyler
ama saolsunlar bizim herseyimizi begenirler

sürmeli bana bazlamanın tarifini verirmisin canım eşim cok seviyor ve ben bilmiorum netten baktım ama olmadı

hayatim ben yapmadim gorumcem yapmisti yarin sorarim yerimseniben

sahurdami yediniz yani pekmezli neyli ,bilmem tadmadigim icin yada sahurda oldugu icin tohafima geldi
belki yesem severdim
afiyet olsun canim

ewet mukemmel oluyo walla tawsiye ederimmm :sm_cool:

pınarcım tşk ederim canım elceğzine sağlık. böyle hem hafif olmuştur. bunları bu şekilde kızartınca hafif çiğlik oluyor sotelemeden çünkü bende bir dahakine böyle deniycem.

sınavında da başarılar canım:1hug:

libyacım tadını bilmiyorum ama görüntü süperdi valla. canım çok istedi. aslında çok hafif bir tatlı ramazanda yapmıştım geçen sene birden fazla yenmişti hatta kuzenimin eşi incir yemezmiş tam anlayamadılar içindekileri.

sizin tarifinizi bilmiyorum ama benimki şöyle.

İncirli Tatlı

Malzemeler:

Kek:

6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti:

1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi:

2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanması:

Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

incirleri minik minik doğradığın için ve sıcak suda kabarttığın için kıtır kıtır olmuyor. incir sevmeyenler çok severek yiyor. kremasıda hiç ağır değil zaten içinde şeker fazla yok. nescafede ayrı bir aroma veriyor. şerbet öyle ağdalı olmuyor kaynatıyor musunuz siz?

yemek tarifi sayfalarınız nerde bende bakmak istiyorum. gelene kadar bir dünya sayfa oluyor okuyamıyorum bile mafoldumben

Cheesecake:) Ezanı beklerken bir bakayım dedim;yazdıklarını okudum.
Evet aynen ben de buradaki arkadaşımdan aldım tarifini.Nette oldukça populer bir tarifmiş zaten.
Aynı şekilde yaptım ben de..
ılk yediğimizde biraz tuhaf geldi ama az önce birer dilim daha yedik sanki daha güzel olmuş;bekleyince..
Eminim yarın daha lezzetli ve kıvamlı olacak.
Bir gece beklemesi gerektiğini düşünüyorum..
(yanlız biz incir sevmiyoruz bu detayı da unutmamak lazım:)
hayırlı sabahlar.

Yemek tarifleri derken genel yemek tariflerimi bizim kendi tariflerimiz mi?
bizim tariflerimiz için hemen sağda bulunun yemek tarifleri sayısının üzerine tıklayabilirsiniz

:1hug: teşekkür ederim canım bu ayrıntıyı öğrendiğim iyi oldu. afiyet olsun canımcım. ileride yemek tarifi kitabı falanda hazırlarsın inş. süper olur :) bakayım tariflerinizi inceleyeyim biraz.

aslında çocuk menülerinde vardır senin arada onlardan da paylaşsan ne iyi olar

günaydın kızlar... sositososito
nasılsınız bakalım? zemuszemus
ben bugün amcamlara iftara gidicem... kaydirigubbakcemile2
yeni taşındılar evlerine...
ilk defa gidicem Allah izin verirse... sositososito
bakalım yengem neler döktürmüş... cokacimcoook hihoyyyt cokacimcoook
yazarım size menüyü... :jeyyar:
öptüm canlar.....
Şeniz Şeniz Şeniz

Günaydın kızlarrr mirmirmirmir
Hafta sonu olunca kimseciler yok buralarda :1rolleyes:
Hafta sonu genelde eşim sahura kadar otrur sahuru da o hazırlar. Yatıncada nerdeyse iftara kadar kalkmazz a.s o uyuyunca temizlik de yapılmaz rahatsız etmemek için..
Bende öyle bakınıyorum....
Menüleri paşlaşsanızda bişeyler yapsak ....

Bu arada Pınar" ada başarılar dilerim.. Allah yardımcın olsun canım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…