''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Bu muhallebili kadayıf pastası var ya ıkraa' ben onu kuplara dolduruyorum arkadaşım:)

benim bugünkü menüm .....eşim evde beraber iftar edeceğiz onun için sevdiği yemekleri yapacağım her zaman evde olmuyor.................önce buranın meşhur belen tavasını yapacaktım sonra vazgeçtim..........fırında tavuklu patates ..........şehriyeli pirinç pilavı........muhammara........cacık..........turşu.........kırmızı lahana ve havuç salatası.........tatlı olarakta tavuk göğsü ama ben kakaolu bisküvilerle pasta şeklinde bol cevizle yaptım üstünüde krem şantiyle süsledim.......şimdiden hepinize hayırlı iftarlar

benim bugünkü menüm .....eşim evde beraber iftar edeceğiz onun için sevdiği yemekleri yapacağım her zaman evde olmuyor.................önce buranın meşhur belen tavasını yapacaktım sonra vazgeçtim..........fırında tavuklu patates ..........şehriyeli pirinç pilavı........muhammara........cacık..........turşu.........kırmızı lahana ve havuç salatası.........tatlı olarakta tavuk göğsü ama ben kakaolu bisküvilerle pasta şeklinde bol cevizle yaptım üstünüde krem şantiyle süsledim.......şimdiden hepinize hayırlı iftarlar

çok güzel menü sanada hayırlı iftarlar arkadaşım

ravzanur bende yurtdisindayim ama fransada;sanirim kremalarda benzerlikler vardir
cunku buradada alman magazalari var
benim yemeklere kullandigim likid krema
kreme likid
olarak geceiyor hafif olani ve yagli olani var
creme fraish var bide onuda graten turu yemeklere kullaniyorum umarim yardimci olmusumdur
canim tabikide yardimci oldun tesekkurler hepinizeopuyorumnanaktanyaptim bakalim bu aksam n olcak hepinize hayirli iftarlar

Ooo Harzem yıkılıyosundelikafadulden
Hatay da ne değişik tatlar vardır;bayılırım yöresel lezzetlere..
Muhammara da bu bizim bildiğimiz acuka tarzında ..
Çemen de diyorlar..Ben de çok severim çemenli muhammaraları kanepe yapıp ordovr olarak sunarım kimi zaman..
Ellerine sağlık hayırlı iftarlar.

harikasın arkadaşım opuyorumnanaktan alkisalkisalkis

:1hug:

birçok kişi bugün fırında tavuklu patates yapacak anlaşılan:evde domates kalmamış;salça sosu yapsam olur mu ki?
libyanacım keşke komşu olsak senle ya;ne güzel şeyler yapıyosunopuyorumnanaktan

bizimde bugün misafirlerimiz var menümüz...
iftariyelikler
mantar çorbası
tavuk pirzola
şehriyeli pilav
zeytinyağlı barbunya
bamya yemeği
kıymalı su böreği
tatlımızda muhallebili kadayıf

herkese hayırlı iftarlar....opuyorumnanaktan

birçok kişi bugün fırında tavuklu patates yapacak anlaşılan:evde domates kalmamış;salça sosu yapsam olur mu ki?
libyanacım keşke komşu olsak senle ya;ne güzel şeyler yapıyosunopuyorumnanaktan

a.s.
kaydirigubbakcemile3
Çok teşekkür ederim gülüm.İnşallah neden olmasın olmaz olmaz demeyelimkaydirigubbakcemile5

Bu arada tabi ki salça ile de olur tavuğa köri ve kekik çok yakışıyor bunu da belirtmek istedim
bayılırım

bugün ki menüm...
mercimek çorbası....
kıymalı makarna...
cacık...
turşu...
tatlı olarakta baklava var...
herkese hayırlı iftarlar

eeeee benimde bugün menümde
mercimek çorbası
zeyinyağlı kabak
ev makarnası
tatl olarakta kakaolu tavuk göğsü
salata

menüm mercimek corbası
fırında cevirme tavuk
garnitürlü bulgur pilavı
patetes kızartması
ve evde ekmek yaptım tatlı da sütlaç +salata allhım bereketini versin

iyi akşamlar hanımlar
ezelcim geççmiş olsun inşallah dediğin gibi birşey değildir,
gönlünü ferah tut canım :teselli:

libişim döktürmüşsün yine afiyet olsun canım opuyorumnanaktan

dün akşam misafirlikteydik mönümüz şöyleydi;
ezogelin çorba,
z.yağlı taze fasülye,
kıymalı su böreği
fırında tavuk-pilav
salata-cacık
sütlaç-meyve vardı

bizde ise bu akşam;
domatesli şehriye çorbası
karışık kızartma(domates soslu)
yeşil mercimekli bulgur pilavı (canım çekti)
salata-ayran
tatlım yok malesef :sinifsinif:

herkesin sofrası bereketli olsun,hayırlı iftarlar :1rolleyes:

Ceylin_Naz :) eyvallah arkadaşım...

Senin de; hepinizin ellerine sağlık..

Bu arada evde tatlı yapanınız var mı mutlaka vardır da neleri tercih ediyorsunuz mesela merak ettim..

Revani-şekerpare-hanım göbeği-tulumba gibi..

bu günkü menüm.
ezo gelin çorba..
tarifini buradan aldım sağolun kızlar..
nohutlu pilav..
köfte..
cacık..
salata..
tatlıyı eşim getirecek..
hepinize bereketli akşamlar..
Rabbim bu güzelliklerde herkese nasip etsin..

ilk kez revani yaptım ne güzel kabarmıştı ama kabarıklığı gitti...tadı nasıl oldu acaba....

Yarın iftara davetliyiz. Perşembe misafirlerimiz olacak mönüyü yazayım :
Patates çorbası
Garniturlu pilav
El açması kıymalı börek
Patlıcan ve Simit kebabı
Fırında sebzeli tavuk
Acılı ezme ve tavuklu şehriye salataları
Komposto
Yaprak sarması
Tatlı ya henüz karar veremedim ama sanıyorum sütlü bir tatlı olur..

Back
X