• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

gecen sene hiç görmemiştim bu topiği üzüldüm şahsen çok şey kaybetmişim :( olsun bu sene bende varım aranızda inşallah herkese bereketli ramazanlar diliyorum...

sahurda kaynanam peynirli çörek yaptı yanındada yine kahvaltılıklarla yedik elhamdülillah..

iftara lebeniye çorbası (ilk kez deneyecem görüntüsü harika ama umarım güzel olur)

fırında patatesli tavuk

şehriyeli prinç pilavı

salata veya cacık

ve kemalpaşa tatlısı olacak inşallah
:sinifsinif::sinifsinif: acıkıyormuyum ne

hayırlı ramazanlar:teytey: herkese ne mutlu bize bi ramazana daha eriştik zemuszemusRabbim yardımcımız olsun oruçlarımızı kabul etsin inşallahkaydirigubbakcemile5
sahurda tek başıma olduğum için kahvaltılık bişeyler yedim eşim çalıştığı için oruç tutamıyor insanda tek başıma olunca bişey yapmak istemiyo canım
iftara ise tavuk çorbası yaptım börülce salatası yoğurtlu makarna ve tavuklu pilav ve karpuz var:dance::icecream:

mercimek çorba
zeytinyaglı dolma ve yaprak sarması
kadın budu köfte
etimekli kaymaklı tatlı
salata - yagurt-kırmız lahana turşusu ( şimdi yapıcam onuda geçen sene burdan aldıgım bi tarifti lokanta usulu oluyor )

bir ana yemek düşünüyorum
ama karar veremedim daha
belki tavuklu tava olur

arkadaşlar maaşallah bize konuyu toplam 17 kullanıcı okuyor.( 16 kayıtlı kullanıcı 1 misafir)
ama ben hala ne yapacağıma karar veremedim çalışıyuorum eve gidince yapıcam bakalım:sinifsinif:

ramazanımız hayırlarla bayrama ersin inşaallah
içimde kocaman bir huzur var elhamdülillah
ismi bile bir keyif, bir sevinç RAMAZAN...

ben sahurda menemen yaptım yanında kahvaltılık ile hafif oldu
ilk günden ağır olmasın istedim
bu gece krep yapmayı düşünüyorum inşaallah

iftarımız ise erişte çorbası
patlıcanlı ve patatesli musakka
pirinç pilavı, çoban salatası
yoğurt tatlısı...

hepimizin ramazanı mübarek olsun ,hanelerimize bereket ve güzellikler doldursun:)

amin meleğim amin..senin de ramazanın mübarek olsun..özlemişim kardeşimi..opuyorumnanaktan

ben çalışıyorum ve şuan acayip başım ağrıyor eşim diyorki keşke bayanlara öğleden sonra izin verselerde çalışmasanız ahh ahh o günleride görürmüyüz bilmiyorum ki
sahurda rutin kahvaltı yaptık ama pek yavan oldu bigün börek yapacam karnım acıktı galiba bide menemen hımm güzel olur
bu akşam allahtan yemeğim var gücüm yeterse birde taze fasulye zeytinyağlı en azından yarına kalır diye düşünüyorum
akşama yoğurt çorbam
kabak yemeği
salata
ayran yeter galiba

bende şuan işyerindeyim bakalım eve gidince pratik olarak patates salatası ,şehriye çorbası , mantı,hazır baklavada alırım..ve bol bol meyve...mis gibi sofra işte

amin meleğim amin..senin de ramazanın mübarek olsun..özlemişim kardeşimi..opuyorumnanaktan

oyy pınarım canım
ben de seni çok özledim geldin demek
seninle yüzyüze görüşmedik hiç ama bu nasıl bir muhabbettir anlamıyorum
hoşgelmişsin canım memlekete rabbim tekrar kavuştursun hayırlısıyla...

gecen sene hiç görmemiştim bu topiği üzüldüm şahsen çok şey kaybetmişim :( olsun bu sene bende varım aranızda inşallah herkese bereketli ramazanlar diliyorum...

sahurda kaynanam peynirli çörek yaptı yanındada yine kahvaltılıklarla yedik elhamdülillah..

iftara lebeniye çorbası (ilk kez deneyecem görüntüsü harika ama umarım güzel olur)

fırında patatesli tavuk

şehriyeli prinç pilavı

salata veya cacık

ve kemalpaşa tatlısı olacak inşallah
:sinifsinif::sinifsinif: acıkıyormuyum ne

Arkadaşım, Lebeniye çorbası nedir, nasıl yapıyorsun. İlk kez duydum dabilmiyorumkismile

VALLA bende burdan fikir alıyorum. okudum.
herhalde patate salatası
kesme çorba
karpuz
üzüm
belki makaarnada yaparım

geçen sene farketmedim bu topici tüh üzüldüm
ama inş bu sene takipteyim
güzel paylaşımlar olur inş
herkese hayırlı ramazanlar
ben bugün yemek yapmıcam davetteyim

mercimek çorba
kadın budu köfte
etimekli kaymaklı tatlı
salata - yagurt-kırmız lahana turşusu ( şimdi yapıcam onuda geçen sene burdan aldıgım bi tarifti lokanta usulu oluyor )

ama karar veremedim daha
belki tavuklu tava olur

kırmızı lahana turşusuyla yapılansalata nasıl oluyor acaba merak ettim?

herkese hayırlı bereketli ramazanlar olsun...

çorba karar vermedim belkide yapmam sıcak da hiç istenmiyor
ama onsuz da olmaz..
et sote
patates püresi
biraz bulgur pilavı dünden
karışık meyve...ve bol su

kızlar midem guruldamaya başladı benim mafoldumben
daha 4 saat var... neyse dayancaz artık... bizde de soslu tavuk kanadı, barbunya, erişte pilavı, salata var... hepimize afiyet olsun... orucumuz kabul olsun inşşaallaaaahhh cokacimcoook

şehriye çobası
fırında tavuk
şeftali hoşafı
salata
pilav
güllaç yapmak istiyorum

ben oruç tutmuyorum emzirdiğim için ama eşime özel bi sofra kurmak istiyorum
en sevdiği yemekler bunlar

mercimek çorba
kadın budu köfte
etimekli kaymaklı tatlı

ama karar veremedim daha
belki tavuklu tava olur

kadınbudu köfteyi nasıl yapıyorsun kolaymı yapımı.. bide içli köftenin yapılısı bilen varmı arkadaşlar iftar davetlerimde yapmak istiyorum ilk defa ..

lebeniye çorbasını bende merak ettim nasıl oluyorki acebabilmiyorumkismile

Back
X