• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

sucum nasıl tarif istiyosun mesela değişik krep tarifi mi yoksa hamur işi tarifi mi
mesela bizde hurma deriz gene yağda kızaran ama mayasız bi hamu onu da çok yaparız
ya da çiğ börek yaparım peynirli
sonracıma hazır yufka gözlemesi güzel olur ama ben onu şöyle yaparım.yarım yufkayı içine peynir ve maydanoz koyup katlarım.tavayı yağlarım.böreği atarım birazcık su yada accık soda çiselerim.her iki tarafınıda yağlayıp ve soda çiseleyerek pişiririm.herkeşler çok sever.eltim doğum yaptığında o gün 26 tane pişirmiştim.millet bayılmıştıkaydirigubbakcemile3
sonra mesela artan ekmekleri dilimle başka bi yerde tereyağı kaşar peyniri yumurtayı robottan geçir.tepsinin dibine bolcana zeytinyağı sür ekmeklerin üzerine bu karışımdan bolca sür.sonra üstüne isteğe bağlı bi dilim domates ve sucuk da koyabilirsin.accık fgesleğe ya da kekik.koyarsın
gece ağır olur dersen sade yap fırına ver.harika oluyor.hem de doyurucuyerimseniben

oooooof döktürmüşsün yaaaa. hepsini kaydettim . yordum seni . allah razı olsun farklı şeyler yazmışsın teşekkürler.

Selam.
Biraz uzandım, dinlendim geldim.
Ama hala yemek yapmaya başlamadım.

Şu krep yapmayı bir tek ben beceremiyorum sanırım bilmiyorumkismile

sucum nasıl tarif istiyosun mesela değişik krep tarifi mi yoksa hamur işi tarifi mi
mesela bizde hurma deriz gene yağda kızaran ama mayasız bi hamu onu da çok yaparız
ya da çiğ börek yaparım peynirli
sonracıma hazır yufka gözlemesi güzel olur ama ben onu şöyle yaparım.yarım yufkayı içine peynir ve maydanoz koyup katlarım.tavayı yağlarım.böreği atarım birazcık su yada accık soda çiselerim.her iki tarafınıda yağlayıp ve soda çiseleyerek pişiririm.herkeşler çok sever.eltim doğum yaptığında o gün 26 tane pişirmiştim.millet bayılmıştıkaydirigubbakcemile3
sonra mesela artan ekmekleri dilimle başka bi yerde tereyağı kaşar peyniri yumurtayı robottan geçir.tepsinin dibine bolcana zeytinyağı sür ekmeklerin üzerine bu karışımdan bolca sür.sonra üstüne isteğe bağlı bi dilim domates ve sucuk da koyabilirsin.accık fgesleğe ya da kekik.koyarsın
gece ağır olur dersen sade yap fırına ver.harika oluyor.hem de doyurucuyerimseniben

:1shok: :1shok: :1shok:

Hepsinden istiyorum hepsinden!!!
Gözüm döndü :1shok:

Şaka bir tarafa Leylekim bana şu mayasız hamurla yaptığını anlatır mısın?
Benim mayam da yok da :kedi:

Selam.
Biraz uzandım, dinlendim geldim.
Ama hala yemek yapmaya başlamadım.

Şu krep yapmayı bir tek ben beceremiyorum sanırım bilmiyorumkismile

yok bacım yalnız değilsin parça pinçik yapar sinirlenir bırakırım her defasında aslında çok seviyorum ama yapamıyorum annem hepsini aynı boy mis gibi yapar ama ben nedense o kolay gözüken şeyle 5 yıldır boğuşuyorum varmı bir sırrı hatunlar bilen varmı?sempatiksalakcinni:kedi:

a.s.kızlar yarın fırın sütlaç yapmayı düşünüyorum güveç kaplarında yapıcam ama ilk kullanımı nasıl olur bu kapların? bilen varmı? birde bana denenmiş güzel sütlaç tarifi verebilecek arkadaş varmı?

kızlarrrrr sütlaçççççç dedim huuuuuuuuuuuuuuuu

canim bende hep guvecte yaparim daha iki gun oldu yapali bitti :)

normal bildigin yaptigin sutlac yap kablara koy bikac dk beklet uzeri kaymaklansin sonra firin tepsisine diz icine biraz su koy firina ver

ozel tarif istiyorsan ben 2 litre sut,1,5 bardaga yakin pirinc,1,5 bardak seker accik tuz malzeme bu

Krepte galiba homojen olma şartı önemli noktası,blender bu kısımda önemli.

ben kıvamını çok iyi ayarlıyorum sorun tavadaki olay işte orda yapışıyor ne biliyim yanıyor olmuyor vessalam bi yapsam hergün yicem valla baklava açıyorum krep yapamıyorum varmı böyle birşey yanikaydirigubbakcemile3

yok bacım yalnız değilsin parça pinçik yapar sinirlenir bırakırım her defasında aslında çok seviyorum ama yapamıyorum annem hepsini aynı boy mis gibi yapar ama ben nedense o kolay gözüken şeyle 5 yıldır boğuşuyorum varmı bir sırrı hatunlar bilen varmı?sempatiksalakcinni:kedi:

Yupppiii hihoyyyt yalnız değilmişim:))

Her seferinde tavayı suçluyordum ben:)) Tavayı değiştirdim yine yapamıyorum.
Sorun bendeymiş yani :1:

Yupppiii hihoyyyt yalnız değilmişim:))

Her seferinde tavayı suçluyordum ben:)) Tavayı değiştirdim yine yapamıyorum.
Sorun bendeymiş yani :1:

sırf kendime inat olsun diye gittim krep tavası aldım yok anacım olmuyorr bende tavalarla kavga eder dururum her defasında :roflol: ama sorun bende

ben kıvamını çok iyi ayarlıyorum sorun tavadaki olay işte orda yapışıyor ne biliyim yanıyor olmuyor vessalam bi yapsam hergün yicem valla baklava açıyorum krep yapamıyorum varmı böyle birşey yanikaydirigubbakcemile3

Çok mu pişiriyorsun acaba ayy bilemedim.
Annem yapardı ben hiç tek başıma yapmadım sayıyorum o yüzden kendimi.
tavası varya onun ince biraz onu mu alsan acaba..?

eskiden bende krep yapamazdım. tavaya bir yapışırdı, çıkar çıkarabilirsen.
sırrı teflona döşemeden önce margarin sürmek ve hamuru sürekli kıpırdatmakmış.
şimdi güzel yapabiliyorum.

eskiden bende krep yapamazdım. tavaya bir yapışırdı, çıkar çıkarabilirsen.
sırrı teflona döşemeden önce margarin sürmek ve hamuru sürekli kıpırdatmakmış.
şimdi güzel yapabiliyorum.

merhaba kahvekolik bende krepkolik ama bir yapabilsembilmiyorumkismile hertürlü denedim ama sonuç hüsran aslında becerikli bir hatunumdur birazcık ama tutturamıyorum valla yapında yiyeyim bari:1:

Back
X