''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

bence haftasonuna denk getir olmuyomuki
yani bi misafirini bu hafta diğerini diğer hafta al
çok zorlanırsın çünkü

canım,düşünüp durorum sbahtan beri.p.tesi nasıl yapabilirim die.ama bi türlü işin içinden çıkamadım..yetiştiremem gibi gelior.herşey hazır olsa bile..dimi..
pazarları evdeyim canım.ama eşimin dediği şeyde;h.sonu misafir ağırlamak istemiorum.kendimize zaman ayıralım.
diğer taraftan benim nası zorlnacağımı hiç düşünmüor.az önce konştum eşimle ve p.tesi akşamını erteleyelim dedim..hala dediğini savundu.
nasıl yetiştireceksem.bakıcaz bi çareesine ama nasıl..

Es-selam! a.s.

Bacım değişik demedim ki? :)
Üzerine basa basa Bilindik / Bilinmedik her tarif dedim..turkbayragi
Peyniri erit didim kır yumurtayı o bile olur didim,maksat birlik didim.. :)
cokacimcoook hihoyyyt
ETKİNLİK BAŞLADI..
Resimleri atmaya başlayabilirsiniz..! kaydirigubbakcemile5

kıslar meraba.tavuk göğsü tarifi istiyorum.verebilirmisiniz
Merhaba..

Yalancı Tavuk Göğsü:

Malzemeler:
1 litre süt
4 kaşık un
1 kaşık nişasta
Yarım paket tereyağ / veya 1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
ocaktan aldıktan sonra eklemek üzere 1 paket vanilya..

not:Kaşıklar çorba kaşığı,bardak su bardağı..

Yapılışı:
Tüm malzemeleri tahta kaşık yardımı ile karıştırarak pişirelim.
Kaynadığında ocaktan alalım vanilyayı da katıp mikserle iyice çırpalım.
Soğumaya bırakılım.İster sade kullanalım istersek kadayıfla buluşturalım yahut pasta kreması olarak kullanalım..Nasıl dilerse gönlünüz..kaydirigubbakcemile5

Zeminemizin vesilesi ile denediğim ve defaatle yaptığım bir tatlı.
Basit olmasına rağmen her ikramda çok beğeniliceğinden,tarifinin mutlaka sorulacağından emin olabilirsiniz

Merhaba ne iyi ettin,hoşgeldiniz diyelim tekrar :)
Allah c.c razı olsun,eksik olmayın hiç gülüm..
Cümlemize hayır ve bereket dolu ramazanlar inşaAllah..
Mönüye detaylı bakıp naçizane önerilerimizi yazacağızcokacimcoook

canım bu ramazan ayı mecburen haftasonu dolu gececek. sonuçta eşin oturup yeyip kalkacak ona göre hava hoş tabi. olan sana olacak.. sana vakit ayırmayı düşünüyorda yaşayacağın zorluğu nasıl düşünemiyor anlamış değilimbilmiyorumkismile işinden erken çıkma imkanın yokmu yada 1 günlük izin falan alsan:uhm:

özelliklede çalışan bir bayansan mecburen h.sonu misafir davet edebiliorsun.anlamadım bende bitürlü eşimi.zaman ayırmaktan da kastı bana değil. kendi dinlenecek.malesef h.içi bişi yapamadığımdan tüm işler h.sonuna kalıor.düşünüorum da yetiştirmem çook zor olucak.işten erken çıkma yada izin çok zor ..

ben tavuk gögüsünü muzla sarıyorum
cekılmıs kakaolu petibör bisküviye buluyorum (tepsının tabanınada cekilmis bisküvi koyuyorum üzerıne tavuk gögsü dolapta sogutup kare kara kesıp sarıyorum)
gercekten cok guzel oluyor hafıf denılecek lezzet

Acıgül,yeni zaten gülüm..
Bugün başladık,ayrıntılı bilgi için mesajımın atlındaki linki tıklayabilirsiniz.
Resimleri özel mesajla bana atınız.
:)

Kızlar bu yorgunluk için napıcaz?
Hem sıcak hem susuzluk. Çok halsiz hissediyorum kendimi

Şeker şey,
yaparsın inşallah hepsini arkadaşım,kendimizi rahat hissedelim,stressiz..
Mönüe gelince mercimek çorbası çok güzel,güveç olacak,harika.
Pilavı taze yaparsın zaten..O da tamam..
Yanlız milföyler ertesine güne kalmaz gülüm,sıcak sıcak o çıtırlığı üle tüketilmesi gerekiyor.
Onun yerine yufkadan avcı veya gül böreği yapabilirsini.Kolay olması açısından.
Hiç olmadı sigara böreği,ki ben her daim bayılırım,yeri başkadır o güzelliğin..
Salata ve tatlı da olacak ohh tamamdır:)

Reyyan çok da iyi ediyorsun arkadaşım ellerine sağlık.
Ben acil durum veya sürpriz misafirlerimizde yapıyorum onu çok hoş oluyor.
Hatta sadece bisküvi değil de kek dilimleri,kurabiye parçaları,mısır gevreği,fındık kırığı hepsini toplayıp robotta çekiyorum.Daha sonra pasta ve tatlılarımızda kullanmak üzere muhafaza ediyorum.
İşte bu karışımı tepsiye yayıp muhallebi ile döşüyor ve direkt sarıyorum.Dilimleyip meyve çikolata sosları ile servis ediyorum..
Son derece kolay ama inanılmaz lezzetli oluyor..
Hatta yakın zamanda yaptım,fotolara bakayım..
Bugün fotoğrafsız geçmesin haydi arkadaşlar :)

Derin,sorma gülüm hepimizde aynı.
Var o ağırlık,baş ağrısı,beden sızlaması..
Bu da nazarlık olsun ramazan ayında,vücut biraz zorlanıyor işte,zahmet çekecek ki rahmeti bulsun..
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun.

Haklısın canım ama kendimi çok kötü hissediyorum. Sanki kolumu kaldıracak halim bile yok Yerlere serildim böyle

Libyana teşekkürler yorumun için,
menüm ii yani.ekleme yapsammı ki başka ...
p.tesi akşamki misafiri erteledik.h.sonuna çok şükür.
biraz rahatladım.
pazar akşamı için milföyden börek yapıcam.o akşama yenecek sadece.
taze olucak.

çok teşekkürler.
herkese hayırlı iftarlar.

Derinim yok yok kimse birşey kaçırmadıŞeniz
Hani dedik ki hep birlikte Ramazan ayının ulviyetini ve arkadaşlıklarımızı pekiştirmek,muhabbetle ihya etmek adına,yarışma ve çatışmadan,uzak şööyle mis gibi bir etkinlik yapalım..
Herkes sevdiği,beğendiği,hoşlandığı tarifini fotoğraflasın,bana yollasın..
Bayram sonuna kadar onları yayınlayalım,her türlü tarif olur maksat birlik olsun..
Sizlerden gelen talep ve öneriler doğrultusunda,el ele başlayıp bitireceğiz inşallah..kaydirigubbakcemile5
Yanlız zannımca daha uyanamadı uyuyan güzellerimiz
Libyalı mı oldunuz bacılarım huukaydirigubbakcemile3
Burada ramazan ayında özellikle,hayat akşam 11-12 de başlar sabah ezanına kadar devam eder.
İnsanlar gündüz 2-3 e kadar uyur,dinlenir :)
Şuan in cin top oynuyor dışarda,sokağa çıkma yasağı var gibinkaydirigubbakcemile3
Ama bir gece olsun Aman Allahımm tam bi cümbüş,her yer ışıklarla süslü,ezgiler,okunan kutsi kelamlar vuu süper..
Ben de sabah ezanından sonra uyumama rağmen 9 da uyandım her an bayılabilirim tutun beni emi:roflol:

Son düzenleme:
Şeker_şey,kolay gelsin gülüm..
Etkinliğe de yollamayı unuta e mi , fotoğrafları bekleriz , güveç olur , çorba olur, tatlı olur Allah ne verdiyse
Cici iftarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…