''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Azeri'm pişti olduk en bombasından :roflol:

Aysenciğim harika görünüyor!
Maşallah sana,subhanallah :)
Ellerine,gönlüne sağlık..Süper kabarmış,üzmedi seni değil mi:)
Afiyet,bal,şifa olsun

Hehe.Ayni anda tabuule tarifini verdik yaaa.Gönüller bir anacim,biz ne yapalim.hihoyyyt

Tabuule de salca da olmuyor.Bol taze naneli ve eksili oluyor.Muhtesem bir lezzet.Kesinlikle denemelisin.
ekşili ve bulgurlu şeyleri severim
en yakın zamanda deniycem misafir çağırdığım zaman daha ii olur tabi eşim yemez çünkü :))
Çok teşekkür ederim canım yollamam mı opuyorumnanaktan
yarına bende yapayım bari bu akşama dünden baya pide kaldı onları pizza gibi yapayım diyorum biri tarif vermişti pideden pizza ama bulamadım bilmiyorumkismile

mrb hanımlar keyifler nasıl bakalım
bugünki iftar yemegim hem çok basit hemde lezzetli kanımca :)
makarna yaptım sebzeli :)
sonracıgıma salata
ayran
dünden kalma et sote ve mercimek çorbası
fasulye turşumdan çıkardım

kekim pişti libaynacım tekrar teşekkürler opuyorumnanaktaneminim tadı enfes oldu
hemen resimleri ekliyorum

ay enfes görünüyo vall aözlemişim kek yemegi yaa kociş yemiyo ki bende tek başına yapamıyom ayşen tarifi ekle yeniden sana zahmetbende yapayım sanırım libyananın ama onunda tarifleri çok bulamam arasından sen ekle sana zahmet olurmuolumunekankayizsmile

zemuszemuszemuszemus afiyet olsun
fasulye turşusunu çok severim bendee annecim her zaman yapar ee tabi bende nasiplenirim sağolsun cokacimcoook

Malzemeler
4 adet taze yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı soda veya gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un.. (takriben 3.5 bardak,boza kıvamında olcak)
3-4 kaşık kakao

Yapılışı:
Evvela yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.(bu aşamada bir çimdik de tuz atabilirsiniz)
1-2 dakika çırptıktan sonra,sıvı malzemeleri ekliyoruz.
Süt-sıvıyağ-soda..Tekrar çırpıyoruz..
Unu mümkünse eliyoruz..Eledikten sonra karışıma azar azar ilave edip her defasında çatal yardımı ile karıştırıyoruz,son olarak vanilya ve kabartma tozunu katıyoruz..
Kabartma tozu kattıktan sonra fazla karıştırmıyoruz..
Bir kase kadar ayırıp,kakao katıyoruz.. (kakao karıştırdıktan sonra koyulaşabilir azıcık süt ilave ediyoruz)
Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayıp,önce sade daha sonra kakaolu harçtan döküyoruz..
(dilerseniz harcı eşit oranda ayırıp,birini kakaoyla karıştırın,bir kepçe sade bir kepçe kakaolu olmak üzere de ekleyip,zebra kek de yapabilirsiniz)
Kürdan yardımı ile üzerine şekillendirip,önceden ısıtılmış 180 derecedeli fırında ilk etapta 20 dakika,daha sonra 170 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz..
Fırınınızın diline de bağlı tabi bu aşamalar..
Kek pişerken kesinlikle fırını açmayın özellikle ilk 20 dakika,aksi halde söner,kabarmaz..
Kekinizin pişip işmediğinizi kürdan batırarak anlayabilirsiniz,harc bulanıyorsa pişmemiş demektir..Biraz daha kalması gerekir..

Ayrıca bu kekle pastalar,mini topkekler ne dilerseniz yapabilirsiniz..
Hayal gücünüze de bağlı..Soslu,pudingli hepsi süper oluyor ..

Afiyet,bal şeker olsun..

gökçecim ekledim canımcım opuyorumnanaktan

libyanacımda ek olarak ben tarçın ve ceviz fındık içi koydum gökçecim bayanssulusmile
ev buran buram tarçıjn koktu missss gibi zemuszemus

saol ayşencim teşekkür ederim hemen not ediyom tarifi ve hemencik kaçıyorum burda ezan a 5 dk kaldı
herkese afiyet olsun

dün akşam 20 kişilik bi grup ağırladım hala yorgunum:)ama olsun kalabalık iftar sofralarını hep sevmişimdir.menüyüde sizinle paylaşmak istedim.bu menü abazalara özel bi menü ama.
tavuk suyuna şehriye çorbası
ezme fasulye
cevizli tavuk
erik sızbalı
abaza pastası
karışık kızartma
zeytinyağlı yaprak sarma
ve etimek tatlısı

bugunküm menümüz

domates çorbası
kıymalı bol sarımsaklı kabak yemeği
bulgur pilavı
karışık kızartma
yoğurt

tatlı yapmadım...meyve yiyelim bu gece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…