''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

:1hug:
Es-Selam kızlar..
Ceylin'i oh gezin bakalım :) Muhabbetler olsun ne güzel..
Sahur için ekmek mantısı yapacağım kaydirigubbakcemile3 Sevdiceğimizin canı istemiş:kedi:
Birazdan yoğuracağım,duracak dolapta,saat yakınken de haşlarım..
Sizler ne yapıyorsunuz bakalım..
Ne çabuk geçti değil mi inanamıyorum ya Hu..
Zaman su gibi akıp gidiyor ellerimizin arasından..
Hakkıyla ihya edenlerden oluruz inşallah
Mubarek Leylet-ül Kadr da yakın,kavuşanlardan olalım :1hug:

iyi geceler kızlar, selamların en güzelı uzerınıze olsun..
dun bana brsuru ana yeme önerısı sundunuz sağolun ama benım mısafrm son anda vazgectı..bız de aradaşlarla toplandık, heres bışeyler getrecektı o yuzden menu bıraz karışıkta olsa güzeldı:

terbıyelı tavuk suyu çorbası
soğuk ayran aşı çorbası
zeytnyağlı taze fasulye
patates kavurma
gül böreğı
krep ıçınde sebzelı tavuk
tavuklu bulgur pılavı
güllaç
lokma
tulumbaohaoldumsmile

amin inşallah canım ibadetlerimiz makbul olurda mükafatını alanlardan oluruz... :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

sahura mantıdelikafadulden maşallah ne kadar hamaratsınız..evet ramazan geçyor ıçım o kadar buruk kı..eşımle ılk ramazanımız, su gıbı geçtı....Rabbım herkese sevdıkleryle nıce mutlu ramazanlar nasıb etsın inşallah:Saruboceq:

Kalemm amin ecmain olsun.
Ne hoş yeni yeni arkadaşlarımız gelmiş maşallah :)
Ellerinize,gönlünüze sağlık hepsi çok hoş.
Afiyet,bereket olsun

Kalemm'ciğim :) Yok bildiğimiz mantı değil,o ağır gelir gece için.
Bu daha meşakatsiz,daha hafif hem kalan ekmekleri değerlendiriyoruz çok iyi oluyor..
Yine de çok teşekkürler Allah cc razı olsun..
Acıgül amin inşallah arkadaşım..

nasıl mantı?bilmiyorumkismile benmde çok ekmeğim kalıyor, rondodan geçirip buzluğa atıyrum artık buzluğum ekmekten başka bışey almıyor, tarifini versen de belki ben de yapabilirima.s.

teşekkürler canım hoşbuldum aranıza:)elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum işte...
sana da çok teşekkürler canım...Ben sahurda menemen yapmayı düşünüyorum..yanına da kahvaltılık şeylerzemuszemus

kalan pideleri değerlendirmek için pratik pizza tarifi:
Pideleri küp küp doğranacak
iki yumurta çırpılıp pidelerin üstüne dökülecek
içine kaşar rendelenir
salam sosis tercihe göre eklenir
zeytin de eklenir bu malzemelerin hepsi karıştırılır
sonra da tavada kızartılır güzel oluyor hem de pideler değerlenmiş oluyor umarım güzel anlatabilmişimdir....

bugün ablamda iftardaydık.menü şöyleydi,
yayla çorbası,
etli dolma
tavuk patates kavurması
pilav
yalancı su böreği
baklava ve sarma rarlısı
Allah kabul etsin..

iftar menümde patates çorba
etli lahana sarması
nohut yahnisi
salata
ayran meyve suyu
tatlı sütlü irmik şeker pare.

sauurada şimdi patates kızartması ile başlıyorum

Biz bugün
domates çorbası
etli kuru fasülye ,
banyolu börek,
salata,
bulgur pilavı
cacık ile iftar ettik.
Sahurda da kalan böreği ısıtacağım,güzel demlenmiş bir çay ve kahvaltılıklar...
Afiyet olsun..yerimseniben

Hayırlı sabahlar hanımlar maşallah muhabbet almış başını gitmiş,hamarat hanımlarımızın ellerine sağlık,ben de dün geceden sahura pideden pratik pizza yaptım,umarım resmini ekleyebilirim:kedi:

Tarifini aldim canim.Bayat pidem olunca bir gün yaparim.Ben daha cok pideli tarifler ariyorum.Varsa verirmisiniz arkadaslar.

Bende dün aksam menü söyleydi:

Brokoli corbasi
Firinda tereyagli et patates
Makarna
Salata
Baklava

Bugünde menüm söyle:

Kuru fasülye
Bulgur pilavi (aslinda beyaz pilav daha iyi olur bunun yanina ama canim feci sekilde bulgur pilavi cekiyor)
Salata
Dondurma

Hayırlı sabahlar hanımlar maşallah muhabbet almış başını gitmiş,hamarat hanımlarımızın ellerine sağlık,ben de dün geceden sahura pideden pratik pizza yaptım,umarım resmini ekleyebilirim:kedi:

Redlight harika gözüküyor pizzan.Süper pratik bisey bu.Bende yapmistim.Cok güzel ellerine saglik.:teytey:

merhaba herkese..ben arada bir soru sorup çıkıyorum muhabbetlerinize pek katılamasamda yinede bilgilerinizden yaralanıyorum...yine sizlere birşey danışacağım..

benim köftelerim sert oluyor...netten araştırdığım herşeyi denedim süt yağ karbonat koydum ama hiç birisi yumuşacık yapmadı..bana yumuşacık bir köfte tarifi verirmisiniz ya da yumuşak olması için ne yapmalıyım_?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…