''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Benim bugünkü menüm
Domatesli tel şehriye çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Salata (mevsim)
Cacık
Hoşaf

kızlar hiç davet alan yokmu evine benim hafta sonu var stresi sardı misafirden 1 hafta önce başlarım ben strese
bu arada sahurda patates kızartacagımmmm

Bol bol su ve ayran..

Bitki çayları da içilebilir ama onlar sudan sayılmamalı..

Sadece kuruluğu önleyebiliriz tuzlu şeyler yemeyerek..

Bu sıcakta iftardan sahura kadar da su içse insan yine de susar..

Ne yapsan ne etsen çaresi yok,susuzluk önlenemiyor..

Allah oruçlu oruçlu sıcaklarda çalışanlara gayret kuvvet versin..

ayran yogurt susatır az yemelisiniz bence sahurda tuz ve şekerden kaçının limondan kaçının

iftar hazırlamak kolay zevkle hazırlıyorumda ama sahur hiçbişey bulamıyorum yemek yiyemem hamur işi yiyemem ne yapsam

limonda asit var susamazsınız diye kim demiş anlamadım ayrıca tuzda var içinde
ayran ve yogurt yiyince ben hep susarım nedense ve çoğu kişininda ayran içinde içi geçer hantallaşırr bu susatmasından kaynaklı diye düşünüyorum yinede siz bilirsiniz
ben sahurda maden suyu içiyorum içecek olarak hem mineral acısından iyi hemde susatmıyor hemde hazımsızlıgınızı alıyor gece yediklerinizin

sahur için bğün börek yaptım peynirli

yanınada dogal bahçede yetişmiş kayısı suyu buzlu

ifatrda domates çorbası tavul pilav vardı

bir arkadaş uzmanların ice tea içmemizi önerdiğini söylemiş ben yaptım demişti çook arkalarda kaldı yazısı 20 sayfa önce falan eğer görürse yazımı kendisi ice tes nasıl yapıyor tarifini verirse çok sevinirim
biz bugün iftarı dışarda yaptık erkek arkadaşım iftara götürdü annemle beni

susuzluk beni delirtiyor ne acıkıyorum ne başka bir şey tek sıkıntım susuzluk saat 3 gibi bi başlıyor 5 6 ya kadar son 2 saat kala duruluyorum ama o ara çok susuyorum sürekli soguk duş alıyorum rahatlamak için
kavunda yoktu evde bugün gittim aldım baktım susuzluk çekiyorum aksamda beri yiyorum valla :1:

sahurda zeytinyağlı fasülye kavurmalı yumurta var içecek vişne suyu
herkese afiyet olsun Allah kabul etsin

sahurda arkadaşdaydık şimdi geldim eve:)
domates soslu biber kızartmıştık
sosis kızarttık
yumurta haşladık
bide kahvaltılık işte ama ilk defa gece yiyebildim kalabalıkla yenebiliyomuş demek:66:

yumurta kavurması
Zeytin-peynir
Kavun
Çay
Domates-Salatalık
bide tost yedim orucumuda bağladım şimdii :)
Allahım hepinize dayanma gücü versin

gunaydın hanımlarr rabbim hepınızın oruçlarını kabul etsin inşallaah yarın gece bende kalkıcam inşlllh oruca =)

bugunku menum
zeytınyağlı pırasa
mantı
salata
bırde bayat ekmeğim vardı onu bugun köfte yapıcam burdan aldığım bir tarifle yarın sonuçları sizede yazacağım =)
danetteleri dun yemedık duruyor
eşim az çorba içip üsütne az yemk yıyınce başka bişyi yemıyor o yuzden çok yemek yapmıyorum =) zaten işten eve ancak yetişio 2 çeşitte

kızlarr benim sahur menüm
patates kızartma
yumurta haşlama
domates ve kahvaltılıklar
çay kavunn
iftara kayınvaldedeyiz bakalım neler hazırlicak

Dün burda menemenleri okuyunca benim iftar menüsü yalan oldu; menemen yaptım :1:

Sahur; bazlama ve gözleme (bi süre böyle olucak galiba)

İftar dünki menü;
Çorba
Kfasülye, Pilav

bugünkü menüm
mercimek çorbası etli kuru fasulye
dünden kalan pilav.
salata yapmıcam salatalık domates ve biberleri söğüş doğramayı düşünüyrm

Eşim sahurda kahvaltılık yemiyor...
Dünden kalan yemekleri yedik sahurda mecburen...

Akşama iftar menüm de şöyle olacak:

Mercimek çorbası
Tavuk ciğer kavurma
Pilav (Eşime)
Makarna (Bana)
Salata
Kavun
Meyveli soda

Allah hepimizin sofralarına bereket versin...

kızlar ben dün acılı ezme yaptım iftara.önceki günden yemeklerim vardı bi tek ezmeyle uğraştım.ama değdi gerçekten.
bugün hiç yemek yok ekmekleri bile sıfırladık.patlıcan geçiyo içimden.bi de pınarcımın fırında patates kızartması tarifi vardı onu misafirlerime yapmıştım çok beğenilmişti.
karar versem gerisi gelecek de.......

sahurda yumurtalı patates ve peynırlı börek vardı kahvaltılık fln yedık:)

iftarda da dünkü yemeklerım arttı

patlıcan musakka

pılav

yanınada fırın posetınde baget yapmayı dusunuyorum yeterr vallaa:)

Malzemeler: 3 adet patlican,2 adet domates,1 yemek kasigi salça,tuz,karabiber,pulbiber,1 su bardagi su (patlicanlari kizartmak icin siviyag)
Yapilisi; patlicanlari yikayip soyun ve yuvarlak yuvarlak dilimleyin fazla kalin fazla ince olmuycak.. siviyagda hafif kizartin ve firin tepsisine dizin. uzerine kabuklari soyulup kup kup dogranmis domatesli gezdirin. Son olarak suyun icine salcayi tuzu karabiberi ve pulbiberi ekleyip karistirin ve patlicanlarin uzerine dokun.. 170° C de pisirin.

bu tarifi deneyecek arkadaşlar vardı.denedilerse eğer nasıl oldu acaba merak ettim.

benim bu gün için hazır tek yemeğim var:2::2: eve gidince yapacağım gerisini
dünden kalan yeşil mercimek
yoğurlu patlıcan (patlıcanları kızarttım)
makarna
domates çorbası
haşhaş tatlısı (tavsiye ederim çok lezzetli)
içeçek olarak ayran

Back
X