''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

keşke herşeyden 2 çeşit yapabilsem yeni evliyim malesef o kadar açılamıyorum ..
tatlı olarak şerbetli tatlı düşünmüştüm bende.. hazır almak yerine kendı elimde yapmak istiyorum.. menü ne olabilir peki?
çorbada kararsızım ?
cok teşekkür ederim canım cevabın icin..

bugünkü menüm
tarhana çorbası
taze fasulye kavurması
makarna
menemen (geçmiş sayfalarda gördügüm sucuklu menemeni yapıcam)
yoğurt dünden yaptığım güllaç

sahurda eşim kahvaltılık yada kaşarlı tost yer vede çay

patlıcan yemeği dünden kaldı
bugün kuru fasulye
-bulgur pilavı
yoğurt
eşim de azönce telde pirinç pilavı istediğini söyledi bide pirinç pilavı olacak galiba

Mini Pizza

Mini Pizza İçin Gerekli Malzemeler;

1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşıgı tuz
3 yemek kaşıgı seker
4-5 su bardağı un
İç harcı için:

maydanoz,
peynir,
domates
biber

yarında bunu denemek istiyorum yemek bölümündede paylaştımtatlı ve pastalarda ekledim isterseniz göz atın

Eklentiler

• $Mini-Pizza.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 71
valla her akşam zor oluyor bu akşamm kalan yemeklerle iftar olacak sadece çorba ilave var başka ne olsunn unuttummm bide içli pide varr kıymalıı:))

olsun canım tek olsun ondada emeğin yokmu sonuçta
hıımmm şerbetli istiyorsan yine sana revani diyecem bereketli olur yanına dondurma koyarsın mis gibi tatlı tabağı,
çorba olarakta bence herkesin sevdiği mercimek olabilir eğerki soğuk çorba seviyorsanız ayran aşı olabilir,
ana yemek olarak yine kalabalık olacağı için fırında patates yanına köfte veya tavuk yada güveç olabilir
şöyle toparlarsak;
mercimek çorbasıyada ayran aşı
fırında tavuk veya köfte
z.yağlı fasülye veya barbunya
yoğurtlu bir salata köz patlıcan gibi
mevsim salata
börek
pilav
revani-dondurma

arkadaşlarım 20 lik dişimle boğuşmam çok şükür bugün akşam saatlerinde son buldu..acılı bir operasyonla kurtuldum çok şükür..burayı da sizleri de ihmal ettim farkındayım ancak çok kısa sürede toparlanıp yine burada olacağım allahın izniyle..oruçlarınız kabul olsun..rabbime emanet olun..

iftar menümüz
mercimek çorbası (dünden)
arpa şehriyeli pilav
fırında tavuk
salata
su
limonata
kola
kayısı hoşafı

pınarım geçmiş olsun canım, diş ağrısı çetin imtihanlardan , Rabbim şifa versin bidaha yaşatmasın...

sahura krep yapmayı düşünüyorum
iftardan kalan kısırım da var .kahvaltılık ile oh mis gibi sahur nimeti:)
selametle arkadaşlar:)

bu gün rahatsızdım. sahurda kayınvalidemin verdiği katmer vardı.

akşamsa; mercimek çorbası
*köz patlıcan, yoğurt ve üzerine kıymalı harç döktüğüm bir patlıcan yemeği yaptım.
* soslu makarna
*biber sote vardı.

haydi hayırlı ramazanlar.................

ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor

geçmiş olsun pınar

Rabbim şifa versin inş..

ben oruç tutamıyorum ama kociş için yaptıklarımı yazayım ay yarında yapılacak şişko halimle zor oluyo yaa
arada sizin menulerden tırtıklarımmm
-süzme mercimek çorbası
-fırında sebzeli tavuk
-soslu makarna
-yogurt
-suuuuu
-yalancı tavuk gögsü

bizde mücveri büyük kısmıyla rendeleriz içine dere otu doğrarız küçük küçük kaç kişiysek göz kararı yumurta ve kıvam alana kadar un içinede tuz ekleriz
ama sizinkinide deneyeceğim hiç soğanlı yemedim
afiyet olsun

sinoplu arkadaşım bencede şekerpare yapabilirsin bende bi tarif var çök kolay kek gibi yap şekil ver onu yaparken şerbeti kaynıyor zateb pişine kadarda şerbet soğuyor döküyorsun 1 tepsi yapıyorum anında bitiyor
yağını margarin kullan yaparken kıtır olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…