sinoplu arkadaşım bencede şekerpare yapabilirsin bende bi tarif var çök kolay kek gibi yap şekil ver onu yaparken şerbeti kaynıyor zateb pişine kadarda şerbet soğuyor döküyorsun 1 tepsi yapıyorum anında bitiyor
yağını margarin kullan yaparken kıtır olsun
keşke herşeyden 2 çeşit yapabilsem yeni evliyim malesef o kadar açılamıyorum ..
tatlı olarak şerbetli tatlı düşünmüştüm bende.. hazır almak yerine kendı elimde yapmak istiyorum.. menü ne olabilir peki?
çorbada kararsızım ?
cok teşekkür ederim canım cevabın icin..
arkadasim sinopluya yazmisin ama görunce ben atladim hemensu tarifi banada versene cok isime yarar...
sagol canimmm kesinlikle deniycemmm bu tarifi sonra goruslerimi yazarim sanaaaa cok sagolllllmalzemeler:
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya (ben bi vanilya poşetini döküyoryum tamamen küçük olanlar varya 10 vs satılanlardan)
1 paket kabartma tozu yine o küçük paketlerden
1 küçük paket margarın 125 gr
2 yumurta
şurubu için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu
şeker 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri alınır limon suyu koyup biraz koyalaşınca ocaktan alınır
cam veya porselen kasede yağ işe pudra şekeri karıştırarak beyazlatılır
yumurta vanilya elenmiş un kabartma tozu koyulup yogrulur
istediğin şekli verdikten sonra üstüne istersen badem istersen fındık koyarsın
yağlanmış tepsiye dizersin orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirirsin
sıcakken üserine şurubunu dökersin
şekerpareniz hazır istersen içine 1 çorba kaşığı irmikte katabilirsiniz hamurun ama ben böyle yapıyorum kurabıye gibi kıtır oluyor çok lezzetli oluyor suyunu tam çekiyor altı sulu olmuyor eğer siz biraz sulu seviyorsanız yarım bardak veya 1 olmadı göz kararı azcık daha su ekleyebilirsiniz çünkü şerbetin hepsini çekiyor bu tarife göre hiç şerbet kalmıyor tepside
herkese afiyet olsun
filiz yılmazer diye bir aşçının kitabı var bizde küçüklüğümden beri malum anne baba çalışan okuldan gelince canım kek çekerdi börek çekerdi kurabiyeler vs gelirdim ilkokuldayken bile bu kitaptan bakar bakar yapardım hiç kötü olduğunu görmedim bu kitap sayesinde usta oldum zaten yemek yapmayıda seven biriydim genlerden geliyor rahmetli dedem aşcıydıküçüklükten merak saldım
çorba etli yemekler reçeller bir sürü tarifi var
dedene ALLAH RAHMET EYLESIN...AMINdedende ahciymis dedigin gibi genlerden geliyor bide sen kucuklukten ahciymisin zaten insanin icindende gelmesi lazimmm
çok teşekkür ederim canım yemek yapmayı ailecek seviyoruz dededen sonra babaya babadan bana sevmezsen eziyet oluyor malesef şimdiden afiyet oslun
arkadaşlarım 20 lik dişimle boğuşmam çok şükür bugün akşam saatlerinde son buldu..acılı bir operasyonla kurtuldum çok şükür..burayı da sizleri de ihmal ettim farkındayım ancak çok kısa sürede toparlanıp yine burada olacağım allahın izniyle..oruçlarınız kabul olsun..rabbime emanet olun..
kızlarrr benim bu akşama 2 misafirim var iftarda
menümde şöyle
çorba mercimek
islim kötfe
pirinç pilavı
salatalık turşu
patates ve havucu haşlayıp top halinde yuvarlıyorum
üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane yağ yakıp döküyorum
bundanda yapıcam seriz serin iyi oluyor
tatlı olarakta yalancı tavuk göğsü nasıl bakalım
menüm
dün geçirdiğim operasyondan sonra bugün ve yaklaşık 1 hafta kadar niyetlenemeyeceğim..antibiyotik ve ağrı kesicileri almam gerekiyor sürekli..rabbim affetsin..ancak sizlerle olmaya devam edeceğim allahın izniyle..en azından destek anlamında..sevgiyle kucaklıyorum dostlarım rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun..
Sahurda eşim dünden kalan yemekleri yedi...
Ben de dolaptan birkaç sigara böreği çıkarıp kızarttım. Eşim gibi sulu yemek falan yiyemiyorum sahurda...
Bir de soğuk kavun yedik susuzluğu alsın diye...
Birazdan pazara gidicem akşam için ne yapacağıma o zaman karar vericem...
kızlar misafirlerim cumartesi gelicekler çok heycan oldum yaaaa
cmrtesi çalışyıorum 4te evde oluyorumm.toplam 8 kişi olucaz ufaklıkla beraber menude şöyle düşündüm son olarak fikir verinn =)
tarhana çorbası
isllim kebabı
patates püresi
zeytinyağlı taze fasulye
pilav
mısırlı göbek salta
yaprak srma
börek ( sarıyer böreği diede geçio galeta unlu)
etimek tatlısı(karyağdı=)
meşrubat(kola ve vişne suyu)
,kaysı,ceviz, hurma
bide amerıkan saltası mı yapsam =?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?