''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

bizim bu akşamki iftar menümüz belirsiz
ama akşam eve gittiğimde 1 saatim kalıyor
o yüzden aklıma gelen ilk mamalar domates çorbası ve kremalı mantarlı makarna

yarınkini bugünden yapacağım; karnıyarık..
dünden çıkardım kıymasını akşam namazı sonrası teravihe kadar yaparım inşallah..
yarın da pilavını ve cacığını yaptım mı ooohh misss

sahur için de koca için patatesli, kendim için peynirli börek yapmayı planlıyorum
akşam işim çok anlayacağınız:44:

Gece için yaptığım tava böreğini nasıl hüplettiysek doymadık üstüne zeytin peynir yedik

Bu gece krep yapıcam bide menemen anca paklar bisi..

iftar'da
çig köfta
tarhana çorbası
kuru fasulye (bu sıcakta mı demeyin canım çekti)
pilav
salata
lebeniye çorbası
tatlı yok dondurma yiyicez

kolay gelcin canım sana benimde dün yemeğim yoktu çok zor oluyor koştura koştura hazırlamak allahtan eşimde erken geliyorda biraz yardım ediyor.yemekleri bir gün öncesinden hazır olunca rahat oluyor.buda bana bir ders oldu bundan sonra pratik şeyleri eve gidince yapacağım

ben bu gün niyetli değilim malesef gece sahurda rahatsızlandım biraz eşim kahvaltılık yedi sahurda.
bu akşam ki iftar menümüz
domates çorbası (dünden)
makarna (dünden)
taze fasulye
yoğurtlu patlıcan
hahaş tatlısı ilerleyen saatlerde dondurma

canım benimki biraz kafadan sallama hali patatesleri küp küp dogruyorum küçük şekilde, kıyma koyuyorum ,biber domates dogruyorum bikaç tane , kekik serpiyorum kırmızı pul biber bide istegine göre baharat katıyorum tepsiye yayıyorum içine su döküyorum bi bardak kadar fazla yaparsan suyuda çogaltırsın fırında pişiriyorum.. fazla açıklayıcı olmadı biliyorum ama kafadan yapıyorum güzel oluyo özellikle patates fırında iyice pişince :)

buakşamki menümüz
lahmacun :))
salata
ayran
meyve bolllll suuuuuuuuuuuuu
dün gece sahurada oktay usta tarif vermişti domatesli börek onu yaptım (domates maydanoz iki çeşit peynir çok az kırmızı pul biber. sosunada süt ve yumurta sarısı her kata sürdüm :)güzeldi.)

bugun biraz hafif olsun menüm kaç gündür et hamur işi
domates çorbası
yeşil fasulye
pilav
salata
tatlı burma kadayıf hazır dünden
bugun acıktım ben herkese hayırlı iftarlar kızlarrr

bende dolaptan kabak çıkardım mücveri sen nasıl yapıyosun

Canım ben kabakları rendenin kalın bölümüyle rendeliyorum. Üzerine bir büyük kuru soğanı rendeliyorum. Miktara göre 1 ya da 2 yumurta kırıyorum. Tuz, karabiber, pul biber ekliyorum. İsteğe göre maydanoz ve nane de eklenebilir ben sevmiyorum. Bir de kıvamını alana kadar un ekleyip karıştırıyorum. Yağda kızartıyorum.
Afiyet olsun

Patlıcan yemeğinden vazgeçtim ben patlıcam yemediğim için. Taze fasulye çıkardım dolaptan. Pişiyor şuan

etli taze fasülye yaptım
dünden kalan tavuk çorba
şehriyeli bulgur pilavı
salata mı ne yapsam karar vermedim
ayran
kaç gündür yiyipte bitiremediğimiz güllaç

bugün rahatsızım biraz bir de yeni yemek yapınca eskiler kalıyor o yüsden dünden kalan yeşil fasulye pilav yeşil mercimek çorbası baklava sssuuuuuu

iki kişi olunca yemeklerim bir sonraki güne kalıyor eee birde buna
ramazanın bereketi eklenince ister istemez az yapsakta artıyor
ondan mütevellit bizde bu akşam iftara dünkü yemekler var;

yalancı işkembe çorbası(dünden)
z.yağlı taze fasülye (dünden)
patlıcan,biber kavurması üzeri sarmıak yoğurtlu ( kızartma gibi oluyor daha hafifi ama)
ve eşimin isteği üzerine fırın sütlaç

rabbim sofralarımızdan bereketi eksik etmesin inşallah...

Son düzenleme:
kızlar haftaya iftara 4 aile cagırmayı dusunuyorum muhtelemen 20-25 kişi olcak ..
menüde napmalıyım sizce.. tatlı olrk ne olabilir?

kızlar haftaya iftara 4 aile cagırmayı dusunuyorum muhtelemen 20-25 kişi olcak ..
menüde napmalıyım sizce.. tatlı olrk ne olabilir?

öncelikle şimdiden kolay gelsin tatlı olrak ilk aklıma gelen kalabalık olacağı için
revani ve sütlaç geldi mesela haşhaşlı revani tatlısı çok güzel oluyr gerçekten şekerparede olabilir yanına muhalebili güllaç eğer imkanın varsa o kadar kalabalığa ben olsam bir çeşit şerbetli bir çeşit sütlü tatlı yapardım

iftara;
*yayla çorbası(dünden)
*karışık dolma(biber,kabak,patlıcan,domates)-antep usulü-
*açık ekmek(yufka ekmek)
*salata

-çorbada dolmada pirinçli ama daha fazla biberleri muhafaza edemeyecektim mecbur kaldım pişirmeye.

sahura;
kendime gözleme yapacağım. eşim dolma varken zaten başka birşey yemez

Allah oruçlarımızı kabul etsin inşallah,bereketli sofralar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…