günaydın hanımlar..maaşallah ellerinize sağlık nefis menüler hazırlıyosunuz :) ben de sizlerden örnek almaya çalışıyorum..bu ara çok iftar davetine gittiğimiz için fazla bişey yapmak istemiyorum..bu akşam için de çorbam ve dolma biberim var yanına ne yapabilirim?? yarın da annemlere gidicez o yüzden kalmaması lazım :) hepinize kolay gelsin
kızlar lütfen bana da yardım edin..mangalın yanına ne cesit mezeler yapyım ve hangi çorbaayı yapmalıyım başlangıc olarak lütfen yardımm edinn..bebişim var oyuzden hazırlıga o uyurken baslamam lazımmm(
kızlarrrr yardımmm...bugün kayınvalidemleri iftara alıcam
ve hala ne yapsam diye düşünüyorm...
mercimek çorbası dün akşam yaptım
bide tavuklu pirinç pilavı düşünüyorum
ayrıca kırmızı biber közlesem şöle maydonozlu ve zeytinyğla marine etsem,
semizotu salatası
çoban salata yapsam,
ama amaaa ana yemek ne yapsam?
Bence mercimek çorbası yapabilirsin...
Meze hakkında hiçbir fikrim yok
kızlar lütfen bana da yardım edin..mangalın yanına ne cesit mezeler yapyım ve hangi çorbaayı yapmalıyım başlangıc olarak lütfen yardımm edinn..bebişim var oyuzden hazırlıga o uyurken baslamam lazımmm(
kızlar bana yardım edinn..akşama eşimin bi arkadaşı gelcek..
mangal yapcak eşim,közde domates sogan biber közleyip salatasını yapıcam başka yanına ne mezeler yapayım bi de hangi çorbayı yapsam yardım ediiiiiinn lütfenn.?
çorbayada karar verdm bi mezeler kaldı saol canm yardımın içinn...
canım madem mangal var ya benm yaptığım gb kırmızı biber közle
daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve sarımsak
daha sonra zeytinyağı gezdir enfes bi meze
yada
patlıcan közle mayonez ve yoğurtla
yada domatesleri çok ince kes küp küp sivri biberlerde çok ince kes
maydanoz u kıy hepsini zeytinyağı ile harmanla bol sirkele..mangalın yanında çok güzel oluyor..
umarım yardımcı olabilmişimdir...
mangal sofrası olacağından sıcak sıcak yenmesi gerekir. o yüzden çorba yapmayabilirsin bence.
z.yağlı dolma ya da sarma olabilir. biber dolması iyi gider.
yoğurtlu haydari gibi şeyler yapabilirsin, iyi gider.
taze salata da güzel gidiyor, kaşık salata şeklinde hoş olabilir.
turşu ikram edebilirsin. içecekler de olur. tamam olur. afiyet olsun kolay gelsin.
Yoğurtlu havuç yapabilirsin...
kızlar menünün son hali nasıl sizce
mercimek çprbası veya biber dolması
mangal
patlıcan mezesi
kırmızı biber mezesi
domates-biber mezesi
çoban salata
turşu
içecekler
tatlıda revani var agır olur sanki ya da sadece dondurma mı ikram etsem ?:26:
canım ben şöyle duydum ezandan sonra 40 dk ıcınde yemek yıyebılırmıssın örnegın uzaktasın saat yok sadece ezanı duyabılırmıssın o zaman oyle olacagından gecerlıymıs ama ben yınede ezana kadar yıyıp yatıyorum onu ıyıce bı arastırıyım olması tekrar paylasırım sızleBiz sahurda çalan alarmı kapatıp uyuyakalmışız kızlar. Ezan 4.20'de okunuyor eşim 4'te beni uyandırdı geç kaldık diye. Hemen dünkü yemekleri ısıttım eşime. O telaşla benim canım birşey yemek istemedi. Bir bardak kakaolu süt içtim antibiyotik boş mideye gitmesin diye. Bir şişe de soda içtim. İnşallah dayanabilirim bugün...
Bugünkü iftar menüm:
Şehriyeli sebze çorbası
Fırında patates-tavuk
Bezelyeli havuçlu tavuklu pilav (Dünden-Tavuklu yapacaktım sebze de ekledim sonradan)
Salatalık ve havuçtan salata
Kavun
Meyveli soda
Tatlı olarak da buz gibi soğutulmuş kakaolu puding
Allah hepimizin sofralarına bereket versin, oruçlarını kabul etsin inşallah...
kızlar bana yardım edinn..akşama eşimin bi arkadaşı gelcek..
mangal yapcak eşim,közde domates sogan biber közleyip salatasını yapıcam başka yanına ne mezeler yapayım bi de hangi çorbayı yapsam yardım ediiiiiinn lütfenn.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?