''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Evet canim bende sulu birsey olsun istiyordum,dedigin gibi zeytinyagli cok guzel gider...

Ara sicak olarak firinda besamel soslu makarna dusundum ama oda kati,agir olur gibime geldi...

Iyice kararsizim

canım bnce makarna olur ama pılav var yanında dusundurucu yanı
fakat lezzetli olur nıye olmasın ısteyen pılav yer ısteyen makarna yer
ayrıca fırında kremalı patates yapabılırsın yıne beşamel soslu ve ben yemek tarfılerı bölumunden öğrendim burdan cipsli tavuk var fırınde süper onuda yapabılırsın
buyuk boy cips alıyorsun sadece kırıyorsun ufalıyorsun tepsıye diz borcamda kullanabılırsin tavuk göğüslerini incelt üstüne diz sonra kalan cipside dök tamamdır üzerine bir kutu krema ve fırınla harıka lezzetlı oluyor
ayrıca patlıcan ve kırmızı bıber közleyip salata haline getirebilirsin
tatlı olarak güllaç çok basitmiş ben dün öğrendim onuda yapabilirsin

Son düzenleme:

Canim bu cipsli tarifi ilk defa duyuyorum,cok ilgnc geldi,eminimki guzeldir...
Sagolasin listeme yeni bir tarif ekledigin icin
Ben iki gune iyicedusunur harekete geciririm insallah dediklerini...Buradada paylasirim ins

dün canım lahmacun istedi eşimde fırınları gezmiş ama hiçbiri yapmıyomuş lahmacun nedense
bizde evde kendimiz yaptık hem daha ucuza hem gözümüz görerek nefis lahamcunlar yaptık..:13:

günaydın hanımmlarr
çok yorgunum daha doğrusu uykusuz =( eşim annemlere 23:30da geldi eve 00:00da vardık.hemen mutfağa girdim ve ancak
zeytinyağlı fasulye ve tatlımı yapabildim.1:45 gibi yatıp uyudum 3te sahura kalktım dolmamıda pişirdim.bişiyler yiyip gidip zor yattım =(

Canim bu cipsli tarifi ilk defa duyuyorum,cok ilgnc geldi,eminimki guzeldir...
Sagolasin listeme yeni bir tarif ekledigin icin
Ben iki gune iyicedusunur harekete geciririm insallah dediklerini...Buradada paylasirim ins

cnm sanırım sen çorba ve etli pilav düşünmüştün. yanına zeytinyağlı yapıcam demiştin .
bence fırın makarna biraz ağır olur onun yerıne salata çeşidi yapabilirsin cnm mevsim salatası , değişik ek olarak amerikan saltasıda yapabilirsin .mantar graten yapailirsin hem çok pratik hem çok lezzetli etin yanınada yakışıcak bir lezzet.
etii pilavın kenarında patates pürsi ilede servis edebilirsin
börek yapabilirsin
ve hafif bir sütlü tatlı ile menunu taçlandırabilirsin cnm.inşallah fikir verebileceğim birşeyler vardır önerilerimin içinde .şimdiden kolay gelsin

Bugün iftara çok kalabalık bir misafir grubum var menüyü şu şekilde yapmayı planlıyorum
mercimek çorbası
içli köfte
yaprak sarması
tas kebabı
pirinç pilav
kıymalı börek
patlıcan salatası
ezme
kayısı kompostosu
haşhaşlı revani

iftara

tarhana çorbası
biber kızartma
pazı
patlıcanlı makarna belkii..

selamlar kızlar
bugün iftara iki dayımı davet ettim ailecek gelecekler 10 kişi olucaz

çok kalabalık bir menü yapmak istemiyorum çünkü yenmiyo herşey kalıyo yaaa

süzme mercimek çorbası
sigara böreği
kırmızı biberm közleme(sarımsaklı yoğurtlu)
zeytinyağlı taze fasulye
fırında kremalı kaşarlı mantar tavuk sote
pilav
tatlı olarak dilber dudağı

Canim cok tesekkur ederim,salata konusunda bende seninle hem fikirim,sayiyi ve goruntuyu artiricam insallah...
Diger dedigin mantar gratenide bir arastirayimm

Biz sahurda çalan alarmı kapatıp uyuyakalmışız kızlar. Ezan 4.20'de okunuyor eşim 4'te beni uyandırdı geç kaldık diye. Hemen dünkü yemekleri ısıttım eşime. O telaşla benim canım birşey yemek istemedi. Bir bardak kakaolu süt içtim antibiyotik boş mideye gitmesin diye. Bir şişe de soda içtim. İnşallah dayanabilirim bugün...

Bugünkü iftar menüm:

Şehriyeli sebze çorbası
Fırında patates-tavuk
Bezelyeli havuçlu tavuklu pilav (Dünden-Tavuklu yapacaktım sebze de ekledim sonradan)
Salatalık ve havuçtan salata
Kavun
Meyveli soda
Tatlı olarak da buz gibi soğutulmuş kakaolu puding

Allah hepimizin sofralarına bereket versin, oruçlarını kabul etsin inşallah...

günaydın hanımlar..maaşallah ellerinize sağlık nefis menüler hazırlıyosunuz :) ben de sizlerden örnek almaya çalışıyorum..bu ara çok iftar davetine gittiğimiz için fazla bişey yapmak istemiyorum..bu akşam için de çorbam ve dolma biberim var yanına ne yapabilirim?? yarın da annemlere gidicez o yüzden kalmaması lazım :) hepinize kolay gelsin

kızlarrrr yardımmm...bugün kayınvalidemleri iftara alıcam
ve hala ne yapsam diye düşünüyorm...
mercimek çorbası dün akşam yaptım
bide tavuklu pirinç pilavı düşünüyorum
ayrıca kırmızı biber közlesem şöle maydonozlu ve zeytinyğla marine etsem,
semizotu salatası
çoban salata yapsam,
ama amaaa ana yemek ne yapsam?

ana yemek izmir köfte olabilir. ya da et sote yapabilirsin. hasanpaşa köfte olabilir

Son düzenleme:
kızlar bana yardım edinn..akşama eşimin bi arkadaşı gelcek..
mangal yapcak eşim,közde domates sogan biber közleyip salatasını yapıcam başka yanına ne mezeler yapayım bi de hangi çorbayı yapsam yardım ediiiiiinn lütfenn.?

kızlar bana yardım edinn..akşama eşimin bi arkadaşı gelcek..
mangal yapcak eşim,közde domates sogan biber közleyip salatasını yapıcam başka yanına ne mezeler yapayım bi de hangi çorbayı yapsam yardım ediiiiiinn lütfenn.?

şimdi dolaba baktım patlıcanım vardı acaba
islim kebabı mı yapsam menüye olur mu acep?
ilave daha bişiler yapmam gerekirmi:97:

islim kebabı da çok güzel olur. bi de kırmızı biber salatasına maydonoz, zeytinyağı, limon ve iki diş dövülmüş sarımsak koy mmmmmmmm çok güzel olur. tatlı olarak da haşhaşlı ya da normal revani yapabilirsin

haşhaşlı pastayı çok yaparım kv.çok sewerler amabugün değişik bişi yapsam dedim
üç renk pasta var sütlü bi tatlı var o da olabilir...
kırmızı biber bende hep öle yaparım ve bayılırım...
sunny çok saol tatlım ya fikirlerin için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…