''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

börek yapabilirsin bide..bide heö et sote hem kadınbudu köfte ağır olmazmı benim fikrim yani

Hazir ispanakli corba
Pilav & Tavuk
Közlenmis yogurtlu patlican salatasi & domates salatasi

Karpuz
Etimekli tatli

sahuraaa

kürt böreği (pudra şekerlii ımmmmhhhh)
kıymalı pide de var
çay
yalancı tavuk göğsüde yaptım yersek artık yoksa yarın iftaraaa

kızlar haftasonu misafirlerim için

mercimek çorbası
börülce salatası
hünkar beğendi düşündüm. tatlıyı eltim getirecek.
hünkar beğendi katı olduğu için yanına pilav gitmez diye düşündüm. annem de bunların haricinde pilav ve zeytünyağlı yemek yapmamı uygun buldu. olmazmış pilavsız.
ben de barbunya düşündüm. bu menü hakkında sizin bi görüşünüz varmı?

Son düzenleme:

inşallah herşey kıvamında istediğiniz gibi olur
naçizane önerim et ağırlıklı bu menüde kadınbudu köfte yerine bir zeytinyağlı yapsanız süper olur bence

anneciğine katılıyorum pilavsız olmaz gibi geliyor bana da

bencede pilavsız olmaz..ben yerinizde olsam mercimek çorbası,mantarlı tavuklu sote,şehriyeli tereyağlı pilav,patlıcan salatası,yoğurt veya cacık,karpuz,tatlı v.s. sunardım..

Son düzenleme:
tavuk da olabilir canım. ama geçen günlerde hünkar beğendi yaptım ilk kez. eşim çok beğendi.o istedi onu yapmamı

sahurda eşim kete hoşaf herzamanki gibi ben katmer yicem binamızın altı unlu mamülleri ordan alıyorum güzel oluyo herşeyide

tavuk da olabilir canım. ama geçen günlerde hünkar beğendi yaptım ilk kez. eşim çok beğendi.o istedi onu yapmamı
hünkar beğendi nasıl yapıyorsun canım tarifini yazarsan sevinirim.

bu tarifi tuttum çok kolay bişeye benziyor

dana eti suyunu çekinceye kadar kavuruyorum. üstüne biber soğan sarımsak ekleyim kavuruyorum. domates ve salça koyup pişiiriyorum. ben düdüklüde yapıyorum bunu.
daha sonra patlıcanları közledi. soydum.doğadım. bi tavada un ve tereyağını kavurdum. üzerine patlıcanları kledim. sonra kıvamına göre süt ekliyorsun. kaşar rendeliyosun
tabağa servis ederken. patlıcanlı karışım koyup ortasına da etleri koyuyorsun

sağol canım tarif için.biraz uğraştırıcı ama lezzetli olur

bizde katmer yedik bugün,içine beyaz peynir koydum yedim yedim yedim çatlamak üzereyim
7 gün aradan sonra yarın oruça tekrardan başlıyorum da kıtlıktan çıkmış gibi yedim valla:)))

sahurda eşimin olmazsa olmazları

çorba, kesme makarna (yeni pişmiş oalcak),yumurta,hoşaf

herkese hayırlı günler ve güzel haftasonları olsun inş.
haftasonu daha bir başka oluyor iftar davetleri

bizde akşam;
ekşili şehriye çorbası
kıymalı ıspanak yemeği
ekmek mantısı
ve yeşil salata vardı

bu akşamda kısmetse

etli patlıcan yemeği bol domatesli
naneli bulgur pilavı
havuç salata

Sahurda dünkü yemekleri yedi eşim:

Şnitzel
Pilav
Domates-salatalık söğüş
Çay

İftara biber dolması yapmayı dşünüyorum ama ondan başka ne yapıcam bilmiyorum...
Menüm oluşunca yazarım...

iki günde iftara davetliydik evde yemek pişmiyodu güzel oluyomuş ama baya baya

bu akşam

mercimek çorbası
patates oturtmalı mantar sote
pilav
salata
kavun

allahım olmayanlarada versin kimseyi açlıkla sınamasın inşlh

bizde bu akşam davetliyiz,ne pişireceğimi şaşırmıştım artık..çok iyi oldu...hamile hamile o kadar zorlanıyorum ki..havalar da sıcak.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…