''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

ben de bu gece için hamur mayaladım peynirli kızartmayı düşünüyorum biraz yağlı olacak ama ne yapalım malum ramazanın ilk günü hemen acıkmayalım...

arkadaşlar maalesef sigara tiryakisiyim ve bu yüzden bunu bahane ederek geçen sene tutamadım.o eşsiz mutluluğa varamadım

akşam ezanları olduğunda yüzüm kızardı :17:

utandım

o kadar acizim ki hayatımı sigaraya göre ayarlayacak kadar esiri oldum.

ben allaha şükür pek acıkmam,susamam

bu sigara belası benimahvetti.

ama şimdi çok niyetliyim

çok sevinçliyim

kalkıcam inşaallah sahura

ve çalışıyorum

küçük bebeğim var

işim zor biliyorum ama

mecburum ve istiyorum

yarın sabah gelince yazarım buraya neler hissettiğimi

bana destek olur musunuz?:16:

hani sinirlenirsem falan burda yazarımda rahatlarım belki. :18:

maalesef bnım annemde babamda sırf bu yuzden oruc tutmuyorlar sahura kalkarlar kardeslerıme hazırlarlar yatarlar ıftara kadar sadece sıgara ıcerler :)ezan okununca yemek yerler saygı duyarlar ama tutamıyorlar bende ıcerım ama dayanırım...sabırlı ol aksatma ben annem ve babamı ıkna edemıyorum ama sana yardımcı olurum:34:

allah bebegını de sıze bagıslasın ınsallah

bunun okuyan ve okumayan hrkesın Ramazanı mubarek olsun

Eşim sahurda benden tavuk istedi yaaa =) Yanına bide çorba ile salata falan yaparım en fazla. aslında kahvaltı vardı benim aklımda.

ben bu ramazan oruc tutamiycam maalesef ama esim icin her gece yine kalkip masayi hazirlayip biraz yerim

bugun icin;
-kahvaltilik
-yumurtali patates salatasi
-cay

bu arada elinizden geldigince tuzlu seyler yemeyin susatir zeytin, tuzlu peynirli borekler gibi
birde kizartmalar olmamali

Hayırlı ramazanlar hepimize
Ne güzel yine mübarek aya kavuştuk
Bizde her Ramazan olduğu gibi sahurda kahvaltilik var esim başka bisey yemez zaten Banada kolaylık oluyor :))
Hepimize şimdiden afiyet olsun tuttuğumuz oruçlar kabul olsun

maalesef bnım annemde babamda sırf bu yuzden oruc tutmuyorlar sahura kalkarlar kardeslerıme hazırlarlar yatarlar ıftara kadar sadece sıgara ıcerler :)ezan okununca yemek yerler saygı duyarlar ama tutamıyorlar bende ıcerım ama dayanırım...sabırlı ol aksatma ben annem ve babamı ıkna edemıyorum ama sana yardımcı olurum:34:

allah bebegını de sıze bagıslasın ınsallah

teşekkür ederim.mesajımı dikkate almana çok sevindim

Allaha şükür kalktım sahura.biçay demledim :56:

tavada yufkadan öyle bişeler yaptım işte bide yumurta haşladım yedim içtimgüzelce

sonra güzelce niyetlendim.kolaylık istedim rabbimden.sonrada namazımı kıldım ve yattım.

bakalım şu anda iyiyim.güzelşeyler düşünüp,kendimi,oyalamaya çalışıyorum.işteyim.yazıcam ara sıra :16:

herkese günaydınnn...hayırlı ramazanlarrrr....hatunlar yemek konusundaa pek ii olduğum söylenemz.çokta kötü sayılmam aslında şimdi hakkımı yememek lazım.güzel pratik tariflerinizi takip etmeye çalışacam.tava pizzayı merak ettim haftasonu sahura yapayım.snowflaekn canım yaptınmı nasıl oldu.

iftar menümm karar veremedim
fırında tavuk
pilav
ıspanaklı börek
karar verilmemiş çorba
salata
ayran
dondurmalı irmik tatlısı

hayrlı ramazanlar arkadaslar rabbim kolaylılar versın.bizde bu gece sahurda kahvaltılık yedik bolca su içip uyuduk.

iftar menüsü

havuclu patatesli mercimek corbası
fırın makarna
salata
sütlü irmik tatlısı

cok çesit yapmıyı düşünmüyorum bu yıl çünkü çorba içince bile tıkanıyor insan corba mutlaka olmalı arkasından bir cesit yemek yetiyor

Sahurda;

Kahvaltılık, tava böreği ve çay tabiki:56:

İftar menüm;

Yayla çorbası
Fırın poşetinde patates ve pirzola tavuk
pilav
közlenmiş biber
sigara böreği
salata ve kahvaltılıklar

Merhaba hanimlar,

Bu sene bende oruc tutmayacagim, Rabbim bizlerede oruclu eslerimize hizmet ettigimiz icin sevap yazsin insaAllah.

Sahurda esime yumurtali et yaptim karpuz kestim zeytin peynir Allah ne verdiyse cok sukur.

Bu aksam icinde;

mercimek corbasi
etli kebap
coban salata

tatli konusunda kararsizim, yapsam mi yapmasam mi diye? Ama sanirim yapmiycam buzlukta dondurma vardi yemekten bir muddet sonra onu yesin esim.

2. Sahur icinde dolapta yufkam var acaba borek mi yapsam yoksa patates salatasi mi? ya da menemen yaparim bilemiyorum. Karar veremedim ama keyfime bagli tabii, hangisi kolayima giderse onu yaparim :9:

Sahurda ;

Sadece Kahvaltı , karpuz

İftarda ise ; dünden kalma yemeklerim var.

Ezogelin Çorba
Taze Fasulye Zeytinyağlı
Soslu Kanat
Patlıcan Kırmızı biber meze
Makarna
Haşlanmış patates :39:
Hazır Pasta

Son düzenleme:
herkese günaydınnn...hayırlı ramazanlarrrr....hatunlar yemek konusundaa pek ii olduğum söylenemz.çokta kötü sayılmam aslında şimdi hakkımı yememek lazım.güzel pratik tariflerinizi takip etmeye çalışacam.tava pizzayı merak ettim haftasonu sahura yapayım.snowflaekn canım yaptınmı nasıl oldu.

Iftar menümm karar veremedim
fırında tavuk
pilav
ıspanaklı börek
karar verilmemiş çorba
salata
ayran
dondurmalı irmik tatlısı

menun cok guzel tatlım bende dondurmalıırmıgı denıcem bı ara...

Tavada pızza super oldu hemde sımdıye kadar nerdeymıs bu tarıf:1::1::1:çok pratık ugrastırmıyo ki esım cok yemek secer korktum olmazsa yemez dedım hepsını goturdu kesınlıkle tavsıye ederım bu ramazanda hafta bır kac kez yapacagım tek sey:1::1:

Sahurda;
tabıkı tava da pızza ılk denemem di ve superdi:9:
Kahvaltılık cıkarttım ama yemedık:1:
Kavun kola
cay ve esım yogurt yedi

iftar için canım bıber dolması ıstıyor ama bılemedım karar verınce yazarım

Hayırlı ramazanlar hepinize

Sahurda;

kahvaltılık,çay,patates haşlama,yumurta ve karpuz

iftarda;

mercimek çorbası
kuru biber dolması
bamya yemeği
karpuz

Sahurda ;
Domates çorbası ve nohutlu bulgur pilavı.

İftarda;

Sahurdan kalan domates çorbası ve pilav, taze fasulye, salata, yogurt ve üzümlü kek

Sahurda;

Herkese karışık tost ve kahvalıtık.

İftarda;

Ezogelin çorba,
Dolma,
Cacık

Sahurda;

Herkese karışık tost ve kahvalıtık.

İftarda;

Ezogelin çorba,
Dolma,
Cacık

Bugün iftara menümüz aynıymış arkadaşım:)

sahurdada tost yaparız belki bizde..ama eşim beni kaldırmak istemiyor..dün akşam çay demlemiş nutellalı ekmek yemiş:)
patates haşlarım yada..

Back
X