''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

3 te yetmez 5 tane
5 te yetmez 7 tane
7 de yetmez 10 tane helva
ver ver ver ver
ver Sempicim ver kaydirigubbakcemile3

Ellerine sağlık her zamanki gibi onu da becerememişsindir sen yavrucuğum :dilcikar:
-tadına bakim anlarım -tatlicadiarzu-

hım ne diyecektim.
Libyalılar bizim yemeklerimize pasta böreklerimize hastalar adeta..
Türk yemeği olsun çamurdan olsun onlar için..
Velhasıl bizim komşularımız da çok seviyorlar hatta zaman zaman 'kapıyı çalıp pasta var mı diye sorarlar başta garibime gitmişti ama şimdi alıştım kaydirigubbakcemile3
Neysem her akşma mutlaka az biraz yollarız ;birbirimize..
Geçen yine tabak çıkardım ;hatun ablam iltifat etti sağolsun mahcup etti beni çok seviyoruz türk yemeklerini ;siz hiçbir yere taşınmayın inşallah falan dedikaydirigubbakcemile3 Ben de kabalık olmasın diye sizin yemekleriniz de çok hoş dedim aman Allahım kadın bir sevindi bir sevindi her akşam bir dünya Libya usulu yemek yolluyor -:roflol: Allah razı olsun ama hepsini yiyemiyoruz zaten çoğu aşırı acı ve yağlı ama lezzetsiz sayılmaz ..Eşim zaten hayatta yemez Libya yemeği zor bela bitiriyorum hepsini kadın o kadar tatlı ki onun hatrına..Patlıcüüm ya verdiğimiz kilolar bize yol su elektrik olarak geri dönüyor:roflol: ne yapsam diye düşünüyorum

Birkaç tanesinin fotoğrafını çekmiştim..
Vaktim olsa hepsini çekebilsem keşke..
ama iftara hazırlıktı şuydu buydu derkenpilim bitiyoor

evet ya insanin karni tokken insanin aklina hic bisey gelmiyo
gunduz beni gorseniz onu yapim bunu yapim baya coktu
simdi karnim felaket sis ,aklimda bisey yokkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

hımm karnımızı iyi doyurmusuz güzel bi börek gördüm tariflerde onu yapasım geldi milföyden seperli börek cok hosuma gitti

A evet sweet,o çok hoş bir börek oluyor.Hem leziz hem pratik ayrıca ağır da değil..
Mercimekli yaparsan daha bir güzel olur tabi zevkinize kalmış:)
güzel seçim..

[

Tatlısı dediğin bu değil mi?
Elime milföy geçerse (burada bulunmuyor normalde..)
mutlaka milföy sepetlerinden de yaparım çok hoş oluyor gerçekten..

slm arkadaşlar sahur içinfırında sigara böreği yaptım domates salatalık zeytin peynir daha ne olsun dimi

Ramazan mönülerinden karışık birkaç foto..

Çayın yanına yaptığım annemin un kurabiyesi :)

Bugün bahsettiğim Kiev Sarması..

Libyalı komşularımızın yemekleri..

Belli oluyor mu bilemiyorum ama lahana ve asma yapraklarından çok enteresan dolmalar yapıyorlar..
Libya usulu dolma..
Bizim biber dolmalarımız şeklinde oluyor..

Son düzenleme:
al gizz bah bakim datina kesin sen begenmen biliyom ,baksana becerememisindir diyon:gitme:
eeee napalim iste bizde sana yetismeye calisiyoz sanim sen anayin karninda egitim gordun:ecrin_bebek:
bak gor ben seni gececem :lepi:

benden tabak istemistin buyur canim ,doya dya ye ,sizin icin uzerine cikolatali yaptim
afroditim o silikonlu dudaklarina bulasssin kaydirigubbakcemile3

:1shok:bilmiyorum ama kanimca sanirsam ben suanda ahanda böyle oldum:1shok:
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
neka ac gözlüyüm
neka doymazim ben ya
libyanam gözüm gönlüm acildi emin ol
simcik bir o kiev sarmasi dediginin tarifini cok istiyorum lütfennnnnnnnn
ikincisi en altda sagda kösedeki sigara böregimi üzeri kirizi soslu olan oda cok hosuma gitti onunda tarifini verirsen cok sevindirik delisi olurumopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
ellerine emegine saglik canim
allahim bereketini versin
hamarat arkadasim benim
ŞenizŞenizŞeniz

ulennn libi sen ne yaptin giz boyle:mymeka:
guya bide resim cekmeye vaktim olmuyo diyokafamçokkarıştı
aceba vaktin olsa ,tum afrikayi dolasip yemek cekerdinkaydirigubbakcemile3

allahim gozum gonlum acildi yaw
allahtan orucu bozduk degilse bi yerlerim siserdi heralde:roflol::roflol:

slm arkadaşlar sahur içinfırında sigara böreği yaptım domates salatalık zeytin peynir daha ne olsun dimi

evet canim ya daha ne olsun ellerine saglik libisin resimlerinin yaninda bizimki sonuk kaldi valla
havamiz dustu:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
fisfisfisfisfisfis

Son düzenleme:
evet ya o dolmalar o ne oyle sisko sisko ayni benim gibi olmuslarkafamçokkarıştı
hic begenmedim:dilcikar: bi kerem bizimkiler daha kibar kibar

heralde o boregin uzerinde renkli ,su tost peynirleri
guzel bi fikir valla:lepi:
ama o kiev sarmandan mutlaka denicem
anam hic kalmadimi ,obur lbi hepsini yedinmi yoksa ikide bize gonderi ver dadina bakalimcokacimcoook

:roflol:
Bak hepsini bitircek senin afroditinkaydirigubbakcemile3 hatta yetmicek seni de yicek..

Aşkolsun yaaa tatlım takılıyorum sana..
Ben neyim ki sen beni geçecen..
Okyanur bir yağmur damlası dahi değilim..
Hamız daha yavaş yavaş pişir yanıcaz inşallah:kedi:
Sen benden çok daha seneler evvel başlamışsın bu işlere..
biz yeniiyik aplaaa:icecream:
hihihkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
E_pack;çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım..
Sempatim;kızçemin tatlı deesesi:)
aşkolsun sana..
ne demek sönük kaldı ya...Öyle şey olur mu bu kadar da mutevazı olma benim de enaniyetimi kabartma üffen kendimi bişi sanıcümm alarm alarm:))
bütün resimleri eklemiyorum ; olabildiğince sade ve basitleri seçiyorum..
Aslında iftar soflarından da var birkaç tane ama ramazanın büyüsünü bozmaktan ; nefse hizmetten korkuyorum..
o yüzden böyle idare edelim hihi:)

Bu arada akedeşleeee gazozlu poğaçaları tavsiye ediyorum sizlere..Yumoş ötesi oluyorlar

anammmmmmmmm sen afroditimin resmini koydunya:1shok:
ben onun o dudaklarini yanaklari yerim vallacokacimcoook
allahim hela bana gonderdigin gozleriniz yokmu acip asip bakip kizicagina asik oluyorum galibaopuyorumnanaktan

ya ilk defa resim ekledigin goruyorum, esinin haberi yokmusırnaşık şey

bah bah bide bana abla diyo nan gelirim dilini keserim senin haaaaaa-tatlicadiarzu-
benim yasim basim boyum kackaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ha enden azcik fazla olsun
turk karilari edli budlu olurmus, sende yok diye kisakanma:dance:

Son düzenleme:
evet canim ya daha ne olsun ellerine saglik libisin resimlerinin yaninda bizimki sonuk kaldi valla
havamiz dustu:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
fisfisfisfisfisfis

bencede sönük kaldı canım
ama olsun libyananın sayesinde gözümüz gönlümüz açılıyo
ama seninkide süper cnm emeğine sağlık

opuyorumnanaktan
Kardeşim..
estagrufrullah ben senden beterim emin ol kaydirigubbakcemile3 24 saat açım..Eşim şaşıyor bana kaydirigubbakcemile3 zaten anneannem de derdi küççükken midesinde kurt var bu kızın diyekaydirigubbakcemile3

Evet kiev sarması çok basit tatlım eklicem onu da yazarım birazdan..
Sigara böreklerinin üzerine tost peyniri koyuyorlar burada.harika oluyor hem estetik hem tat olarak:) ben yapmadım onları Noor abla yaptıkaydirigubbakcemile3

:roflol:Vala vaktim olsa her aşamasını çekeceğim ama ancak bu kadar oluyor..
Görsen bi yemekleri yetiştirmeye çalışıyorum bi M.Jayla oynuyorum bi yandan sofrayı kur süsle düzenle bi yandan rutin işer kitap oku ders çalış test çöz
kozmik kız modundayımdelikafadulden
A bu arada Amine ablamın dolmalarına laf etme lütfen:roflol::roflol:
diyorum ya onlar bizim gibi sarmıyorlar iri çok iri 5-6 yaprak bi arada oluyor ama güzel oluyor hıı

a gece gece seni gordum nesem yerime geldi ,takiliyorum bidenema.s.
ama gercekten simartilcak kadar marifetin vara.s ,herseyin ozenli hazirliyosun ,ozellikle suslemelerde cok guzelsin, sofra duzenini bikac kez gordum ondada harikasin:lepi:
konu komsu gelen giden herkese oyle ,misafir perver ,her yaptiini baskasiyla paylasman
hadi buyur bakalim sen ben ovmeyimde kim ovsun:jeyyar:
masallah diyim sana valla
hatta bi yerini neymcimcikle nazar olmasinkaydirigubbakcemile3

kac zamandir kedinin cigere baktigi gibi bana nezaman cvp yazican diye bakiniyodum libyanam
beni unuttun sandim inan
4gözle tarifini bekliyorum canim benimopuyorumnanaktan
bide sigara böregini firindami yapiyolar yoksa kizartarakmi cok hosuma gitdi ve ilgimi cekdi peyniri hangi ara ekliyolarki acaba
denemek isterim cünkü
ŞenizŞenizŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…