''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

libyanacım valla abla mı desem ne desem şaşırıyorum libyana deyince de sanki saygısızlık gibi oluyor ne diyim sence 22 yasındayım ben

o salata cok harıka ya daha önce tarıflerını gezdgm de eklemıstım hemen onu deftere:jeyyar:
bayılıyorum böyle değişik salatalara bir ara 3 renkli salataya takmıstım kafayı yapıp duruyordm

Öyle miŞeniz Sevindim beğenmene umarım dener ve memnun kalırsın bir gün..
E bizi de anarsın bu vesile ile;sevindirik oluruzyerimseniben

Ne istersen diyebilirsin yemyeşilimopuyorumnanaktan

İçinde ne geliyorsa..

abla dicem de inş cok yakın değildir yaşımız

canım cay cekti ya aksama bir demlik çay içiyim en iyisi ben

tünaydin libyanamopuyorumnanaktan
yok libyanam bu saate kadar uyunurmu sabah isleri yapip geldimkaydirigubbakcemile2
oh masallah sen daha hizlisin yemek yapmaya bile baslamissin kolay gelsin tatlimopuyorumnanaktan

:)
Biraz yakın ama olsun dedim ya içinden ne geliyorsa hihi:)
Çay mı hımm çaycıyız demek ben çay pek sevmiyorum ina bela içerim kahvaltılarda ama o da nadiren..
Anneciğim babacığım çaykolikler sağolsun onlar içerken ben bayağı bir doymuşum anlaşılan çaya :)))
günde en az 3 defa çay demlenir bizim evimizde.. (annemlerde.)
Ben de karanfil atarsam içebiliyorum ; diğer türlü acı geliyor..Hem karanfil tezkin edici rahatlatıcı çok da güzel bir tat veriyor..
meyveli süt ve elma suyu içerim çok ..
Hımmm tabi sütlü kahve siz olmaz..

tünaydin libyanamopuyorumnanaktan
yok libyanam bu saate kadar uyunurmu sabah isleri yapip geldimkaydirigubbakcemile2
oh masallah sen daha hizlisin yemek yapmaya bile baslamissin kolay gelsin tatlimopuyorumnanaktan

Tünaydın tünaydım gece kuşum minim:asigim: Sevindim geldiğine..
Ben yemekleri bitirdim birazdan - 1 saat sonra - dışarı çıkacağız ..Miya hanımı gezdireceğiz biraz hem burdaki markete tük dondurması gelmişti Royall onlardan kapalım birka tane canım çekti yine (obur Liby nocek)

senin de ellerine sağlık çiçaaaam :kedi:

canım ramazanda uyku serbes ya:)

anneannem der ki ramazan ayı dinlenme ; rahatlama ayıdır..
Ramazan bayramında ise uyuyanların üzerine inciden rahmet örtüsü serilir..
Kurbanda yorulursun ramazanda uyursun işte böleekaydirigubbakcemile3

libyanam nekadar ince düsünülmüs bir iyilikmis.
insallah hala böyle iyilikleri yapanlar vardir.
hem yardim ettigin kim oldugunu bilmiyorsun hemde o seni bilmiyor yardim alan icin ne büyük rahatlik.
rabbim c.c bu aylarda yapilan hayirlari yardimlari kabul etsin insallah:Saruboceq:
böyle bir güzelligide bizimle paylastigin icin cok tesekkür ederim canim yüregine saglikopuyorumnanaktan

kuzum menü süper afiyetle yiyin insallah.
bayilirim patlicanli köfteyecokacimcoook yapmisken bizede gönderirisin artikin:kedi:
bu güzel menüye bide tatli iyi giderdiyerimseniben

ONU BENDE MERAK EDIORM GALİBA NILBERACIĞM EKLEMİŞTİ DEĞİLMİ.HOŞ BİRŞEYE BENZİYOR.BİRDE KATMERİ DENEYECEĞİM.RAMAZANDAN SONRA İNŞALLAH..:icecream:

islim kebabı şekerler o patlıcanlı şey kürdan kebabı da diolar
bizim menü de
biberli bulgur çorbası
hünkarbeğendi
cacık
incir tatlısı
uyunur ne güzel şimdi ya bebekle imkansız yatın uyuyun:)

ben tam bır cay hastasıyım caysız duramıyorum nrdeyse hortum takıjam caydanlıktan agzımakaydirigubbakcemile3

profiterol tarifi soran bir arkds vardı sanırım
Malzemeler;

· 1 su bardağı su
· 4 yemek kaşığı tereyağ
· 1 su bardağı un
· 3-4 adet yumurta
· Yarım tatlı kaşığı tuz

Kreması;

· 2 yumurta
· 2 su bardağı süt
· 3 yemek kaşığı un
· vanilya

Yapılışı;

1. Fırını 200 derece ısıtın.unu eleyin,
2. Tereyağı küp kesip tencereye alın su ve tuzu ekleyin.bunları tencerenin altını yakmadan yapın.
3. Ocağı açın.tereyağ eriyene kadarısıtın.karışım kaynama noktasına kadar gelsin ama SAKIN KAYNATMAYIN.
4. Unu ekleyin ev tahta kaşıkla hemen karıştırmaya başlayın.
5. Pürüzsüz,tencerenin dibine yapışmayan bir hamur oluşana kadar karıştırın.ocaktan alın.
6. Ymurtaları teker teker her eklemeden sonra iyice karıştırın.
7. Krema sıkıcıya veya tatlı kaşığı ile hamuru tepsiye koyun.
8. Toplar kabarıp kızarıncaya kadar 25-30 dk. pişirin.
9. Bu sırada pastacı kremasını yapın.bütün malzemeleri tencereye koyup pişirin.ve soğutun
10. Soğuduktan sonra pufları bıçakla enlemesine olacak şekilde kesin. Tam kesmeyin sandviç ekmeğini keser gibi kesin.
11. ıçlerine muhallebiden koyun ve servis tabağına alın.
12. Ben üzerine hazır çikolata sosu kullandım.

anaakannehir gece beni cekistirmislerakannehir
bende diyorum sahur hazirlarken kulaklarim neden cinliyoCADIARZU
incim ne güzel özetlemissin bidenem sagolasinŞeniz
aynen seninde dedigin gibi her sözüne katiliyorum birbirimize burada yag olsun diye böyle deyiliz
gercektede böyleyiz dogal halimiz .
allahima bir deyil binlerce kere sükürler olsun böylesine güzel yürekli bir kardesim oldugu icin:asigimpuyorumnanaktan

Amin ecmain gülüsüŞeniz
Bir tebessüm bile sadaka mahiyetinde;yaptığımız en ufak iyilik bizleri ayakta tutuyor ..
Ama insanız işte beşer şaşar demişler genelde dünya peşinde koşup unutuyoruz herşeyi Allah yar ve yardımcımız olsun..

Pınar ; işte kuymak bizim yemaaamız delikafadulden çiçaam..
(hemen de sahiplendimkaydirigubbakcemile3=)
Babam gürcüdür Artvin gürcülerinden ve kuymak -muhlama - mutfağımızın baş tacıdır..
Gürcü yemeklerinden mıhlama-siron-lahana-hinkal mantısı-turşu kavurması-hamsili pilav -hamsili ekmek ımmm süper yaa nasıl özledim var ya..
O kuymak da hakiki tel peyniri ile güzel oluyor..
Bööyle çatal çektikçe uzuyoorr peynir muhteşem ya sanat eser gibi
burada yapıyorum ben ama normal kaşar ya da mozarella ile..Ehhh onun kadar olmasa da hasretimizi dindiriyor işte:)

böyle birşey gül tatlımız ama malzemelerini cok iyi bilmiyorum annem yapıyor

BU HARİKA GÖRÜNÜYOR LİBYANAMDADA GÖRMÜŞTM BUNU

DENEMEK LAZIM.ANNEMLE KURABİYESİNİ YAPTIK BİZ..TATLISI BAKALIM NE ZAMANA KISMET..
ELLERİNİZE SAĞLIK..

ayy bu süperrrcokacimcoook
tarifini alırsan bize de yolla gülümm.
cuma bu tatlıyı mı yapsam ki acaba kayınvalideme?:uhm:
BEN KAYINVALIDEME GUL TATLISI YAPSAM HERHALDE SEN BANA DİKENMI DEMEK ISTIYORSUN DERkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ŞAKA TABİYKİ.YAP CNM BNM..

libyana patatesli salataya bayıldımmmmmmmmmmm

ben bu akşam ne yapacağımı hiç bilmiyorum
dünden kalan analı kızlı var
salata yapıcam yanına ne ypsam ki kızlar

DAYANAMİYRUM SANIRSAMMMMM.BEN UÇUORM SENIN ORAYA HAS YIYICI OLARAKKKKKakannehircokacimcoookcokacimcoookakannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…