''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

evet Libyanam 15 yasindaydim 21 senelik evliyiz boyumca oglum var:asigim:
ama cocuklar benim boyumu gectikleri icin caktirmiyoruz arkadas saniyorlar:kedi:
ee kücük yasta anne olmanin avantajlari cocuklarla arkadas gibi oluyorsunuz:asigim:incime gelince benim isvicreye geldigimde 5 yasindaydi:ecrin_bebek:
ama ilerki yillarda yas farkinin önemi kalmadi simdi kardes gibiyizŞeniz
ama inanki burada yag yapmak icin deyil bizim normaldede dogal halimizyerimseniben
mutlu bir günümüzdede paylasmak icin ilk tel birbirimizedirkaydirigubbakcemile2
hüzünlü günümüzdede dertlesmek icin ilk tel birbirimizedir:teselli:
allah razi olsun simdiye kadar en ufak birbirimize kirginligimiz darginligimiz atismamiz olmamistir
insallah olmazda:Saruboceq:
o kizcenide yerim ben gecende foto görenler olmus kuslar söyledi bende görmek isterim o güzelligiyerimsenibenopuyorumnanaktan

Profiterol çok nazik çok kaprisli bir tatlı ..
Yapan olursa anında götürürüm ama ben çok sık yapmıyorum:)
özel günlerde sadece..O hamuru fosss diye sönebiliyorum ayarı iyi tutturmak lazım..
Püf noktalarına çok dikkat etmek lazımçç
Türkiyede fırınlarda hazır profiterol hamuru var alabilirsiniz aslında pratik olur
Kedi dili yani ladyfingers denen bisküvi veya etimekle de şakacı profiterol yapabilirsiniz :)))
biz çok seviyoruz..

bu arada bugün menü yazmadım.niyeyse çok yorgunum..güzel bir çeşme kumrucusu var evin altında..oradan bol kars kaşarlı ve tire sucuklu kumruları sööledikmi..bi de ayran hem nasıl gider biliomusunusss..annecim de bugün evle uğraştı yoruldu zaten ona da bir dinlenmelik fırsat olur..sonrada bir helli(kakuleli) çay demledikmi yorgunluktan eser kalmaz....

rabbim muhabbetinizi daim etsin nazarlardan da korusun inşallah bacılarım..

oh oh negüzel islerini bitirmiste gezmeye bile cikacakmis hamarat hatun
ee Miya haniminda gezmeye ihtiyaci var demi ama iyi gezmeler tatlimopuyorumnanaktan

Bulutolsam çok sağol akedeşimopuyorumnanaktan
Yemyeşil kuymak enfes ötesi bir tat..Şiddetle tavsiyemdir ayrıca çok basit yeter ki malzemeler iyi olsun buyrun:

Pınar cicisi..Ben sana gelicem benn :)) Sabah eşimı ızmirden aradılar;bir otel projesi için;nasıl şok ama geliyoruzsırnaşık şey
desem de inanma kabul etmedik:kedi: ama aklıma oradaki arkadaşlarım geldi sen de dahil..:)

Allah muhabbetinizi daim etsin ben çok seviyorum böyle hatunları ya maşallah annem de öyledir çok kafa bi hatunkaydirigubbakcemile3 ve bizi de kardeş sanarlar istisnasız çok mu kart gösteriyorum acaba:roflol:
çeyrek asırlık..Ama hala el ele gezerler yok böle bişi ya:roflol:

hımmm
demek kuşlar sana bişi söyledi
20 dk .lığına konuk oldu M.Jay hanım buraya ama kaçırdın teyzesikaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Pınar sen beni öldür bacım öldürrrr
Kumru diyoooor yaa offffffffff
ben de evde yapıyorum ama hiç bi şekilde dışardan alınan kadar tatlı olmuyor ben hamburgeri patates kızartmasını pizzayı kumruyu ayvalık tostunu hazır severim kardeşim:))))
ee kendimiz de yapıyoruz ama olsun bunların tadı hazır çıkıyo dimi amaaa
Kumru cu geldii haaanımm
(kumru yiyen..)

Herkese merhaba...
Ooooo sayfalar almış başını gitmiş....
Bende her nekadar yemek yapmıyor olsamda takip etmeye çalışıyorumm..
Saolsun Kayınvalidecim yapıyor eve gidince herşey hazır olmuş oluyor...
Dün akşam ki möünüyü takdim edeyim sizlere...
Tarhana çorbası
Zeytinyağlı kabak
Zeytinyağlı biber dolması ve
Yaprak sarması
Turşu,yoğurt ve baklavamız vardı....

Ayrıca bu cumartesi günü Annemleri ablamları ve abimleri iftara alıyoruz..O mönümde kafam da hazır onuda yazabilirim...
ıftariyelikler
Domates çorbası (Kaşar rendeli)
Borani
Pastırmalı kuru fasülye
Patates ve köfte
Pilav
Mercimek köftesi
Yalancı su böreği
Tatlı
yanına salata

Herkese hayırlı iftarlar diliyorum.....

keşke balım..ben yüreğini hissettim.inci mercanımla hayal ettiğimz gibi bir de ete kemiğe bürünse bu dostluk nasıl mutlu olacağım bir bilsen...

amin pinarim:Saruboceq:
sagolasin o güzel yüregine saglikopuyorumnanaktan
ne yemekler ypacan bugün bakayimyerimseniben

liby i kudurtan çeşme kumrusu yiyeceğm inşallahdelikafaduldendelikafadulden

onların ekmeği özel cnm bnm..kömürde pişiyor bide tam sağlığa zarar yani...kabul edeydiniz o teklifi de geleydiniz..ben de gelirken yanımda kumru ekmeği taşımak zorunda kalmayacaktım..kıyarmıyım hiç sana..çuvalla geleceğim libyaya...kaydirigubbakcemile3

Herkese merhaba...

Herkese hayırlı iftarlar diliyorum.....

sanada hayırlı iftarlar benim gibi beleşçi papatyaaaakaydirigubbakcemile3
annem olmasa bende 3 kuruş etmem yani..
işten yorgun argın gidince genellikle herşey hazır..allah başımızdan eksik etmesin büyüklerimizi..:Saruboceq:

Elisimben sana kıyamam buyur gel bugün bizdesin:asigim:
canim benim zaten sen burda olsan yada ben orda olsam her aksam sofranda ben olurdum kesin,kapidan kovsan bacadan gelirdim,,canim benim)))

ilk defa duyuyorum janım ya ama sen neden yiyemiyorsun ki?
sende mi bilmiyon,ya biz eskiden yani evlenmeden once ,hemen hemen her gece halka yerdik,harika bi sey,,,neden yiyemedigime gelirse,yokki buralarda,bu memlekette herseyden mahrum kaliyo insanmafoldumbenopuyorumnanaktan

kızlar o kuymak ne güzel şey öyle ya bir kaç kere yedim,bayıldım

ama bizler bilmiyoruz nasıl yapıldığını ,özel bir peyniri varmış onun.

bugünkü menüm;

soğuk ayranlı çorba (hazır değil )
patates kızartması
ızgara biftek
domates soslu makarna
salata
revani
herkese hayırlı iftarlar

kadişler herkese hayırlı iftarlar diliyorum..ben eve uçuyorum.geç bile kaldım..koccaman öpüorm.hepinizin sofraları bereketli olsun,oruçları kabul olsun...

yaptiklarinizi okudukca ve gordukce dedimki kendi kendime elis sen en iyisi menunu yazipta kendini rezil etme,,,kaydirigubbakcemile3

RABBIM hepinizin sofrasina ,cumlemizin sofrasina bereket,yuvaniza huzur ve mutluluk versin,agiz tadi versin,:Saruboceq::Saruboceq:,her birinizin bi aksam sofrasinda bulunmak ne guzel olurdu ama:1rolleyes:
opuyorumnanaktan

herkese hayırlı iftarlar;ne kötü bi gün;evde bişeycik yok;domates,salatalık dışında..oturdugumuz yerin pazarı yarın kuruluyor.markette yok;tavuk alsam haftasonu yaptık,iki gün yedik..mahrumiyet bölgesinde olmak ne kötü(
bende sizin menülerle gözümü doyurayım bari..kahvaltılık bişeylerle idare edicez,dğn hazır mantı yapmıştım;onla falan artık..

herkese hayırlı iftarlar arkadaşlar
dün dışardaydım aşkım yemeğe götürdü
bugünki menüm ise:
bolu usülü patates çorbası
patlıcan güveç
meyhane pilavı
salata
cacık
ve tulumba tatlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…