• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

ne güzel bi ramazan daha geldi ama ben de bu sene oruç tutamıycam doğumuma 20 gün kaldı
tek başımıza 4 gece sahur yapıcaz sonra annemler gelicek
bu sene kalabalık olucaz sahur ve iftrada ne güzel
ben de öğlenden kocam için börek yaptım yanına yumurta haşlarım kahvaltılık

en sevdiğim ay ramazan ayı... ayrı bir güzelliği var... tek başıma sahur, iftar yapıyorum ama olsun... tek olunca üşeniyorum bi şiler yapmaya... kalabalık olsa börekler açardım ama... :1:
ama sahurda ne hazrlasam ne yesem karar veremedim... kahvaltılıkla geçiştirsem 16 saat.. geçmek bilmez
şöyle hem pratik, hem doyurucu... hem de susatmayan bi şeyler olsa...

Ben gecen yil yeni evliydim...ohhhh, sahura kadar oturur...yufkalar ve kahvaltiliklar hazirlardim ama bu yil calisiyorum...:sinifsinif:

Bu gece hazir yufkanin arasina maydanoz lor peyniri koyarak tavada pisiririm..yaninada salatalik domates filan..!

Ilk iftar yemegim hazir, bugün evde olunca hazirlik yaptim biraz!

Herkese kolay ve sabirli gecen bir Ramazan ayi diliyorum...opuyorumnanaktan

ALLAH kabul etsin!!

merhaba kızlar hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. yarın ilk iftara misafir davet ettim.menümü size yazıyım yorum yapın olurmu.
mercimek çorbası
mantı
çiçek bamya
pilav tavuk
barbunya
salata,fırında sütlaç nasıl olmuş bu menü değiştirmem gereken varmı sizce

merhaba kızlar hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. yarın ilk iftara misafir davet ettim.menümü size yazıyım yorum yapın olurmu.
mercimek çorbası
mantı
çiçek bamya
pilav tavuk
barbunya
salata,fırında sütlaç nasıl olmuş bu menü değiştirmem gereken varmı sizce

ay şekerim maşalllah... ilginçtir benim en sevdiğim yemekleri saymışsın... misafirlerin çok şanslı... bana göre menü mükemmel... ama sütlaç yerine güllaç olabilir... hani ramazana özel bir tatlı diye diyorum, yoksa sütlaç da güzel... afiyetle yiyin inş., allah kabul etsin olumunekankayizsmile

askvesen simdiden ellerine saglik..!

Harika seyler düsünmüssün...ALLAH kabul etsin..! opuyorumnanaktan

Allah hepimizin orucunu kabul etsin arkadaşlar..ben ilk 2-3 gün tutamıcam adetliyim..ama eşim tutacak tabi bu gece kalkıcaz inşallah sahura..ne yapsam bilmiyorum..tost yapıcam galiba kahvaltı yani..

ne güzel bi ramazan daha geldi ama ben de bu sene oruç tutamıycam doğumuma 20 gün kaldı
tek başımıza 4 gece sahur yapıcaz sonra annemler gelicek
bu sene kalabalık olucaz sahur ve iftrada ne güzel
ben de öğlenden kocam için börek yaptım yanına yumurta haşlarım kahvaltılık
bozocum kız çocuk erken gelir derler ya, annenlerin önceden gelmesi iyi olmuş tetikte beklemek lazım:1: inşallah bende görebilirim o günleri :Saruboceq:

çok iyi fikir canım :1rolleyes:

afiyet olsun canımm, sen tutuyor musun sütüne etki etmez değil mi?

ben genelde sahura krep hazırlarım peynirle yumurta salatasıyla falan iyi gidiyor doyurucuhemde.
fırıncıya etli patatesli pide yaptırıp dondurucuya atmayı düşünüyorum.arada çıkarıp mikroda ısıtıp yeriz.

ben de sıgara boregı yptım kendıme ,kahvaltılık bırde..

yeter sanırm ..tek baısma olucam ılk gece ..keske esımde olsaydı ..

o bana telefondan eslık edecek ..kuzum benım :asigim:

Öncelikle hepimizin ramazanını Allah hayırlara vesile kılsın .
Ağız tadıyla ,huzurla ,sağlıkla sahurlar ,iftarlar nasip etsin inşallah.
İlk sahur yemeğimizi az önce hazırladım, yiyeceğiz inşallah.
Yumurta haşladım kızım istedi.
Biber domates soteledim.
Zeytin ,peynir ,salatalık ,domates ,kavun ,incir ..
Çay demledim mis gibi...
Hepimize afiyet olsun....

yumurta haşladım,kahvaltı falan.. erken yedik biz amaa cokacimcoook bu konu bu ay forumdan inmez:))bize de fikir olur ne güzel :teytey:

Hayirli Sabahlar arkadaslar, bizde kizartilmis ekmek, cay ve yumurta yedik. Bakalim ilk günümüz nasil gececek. Rabbim hepimizin orucunu kabul etsin, Insallah

günaydın hanımlar
gece bende kahvaltılık ve çay vardı
azda et pişrdim teflonda ama çok yedim heralde
kaç kere uyandım su saate kadar
ahh bi soda olsa içsem diyorum şimdi

herkese hayırlı ugurlu olsun ramazan-ı şerifler

Bizim sahurda da patates kızartması, domates, salatalık, peynir, çay vardı. Ama eşim yalnız yedi...

bende akşama misafir alıyorum.
mercimek çorbası
fırında köfete patates
pilav,
cacık
komposto
revani

Soğuk ayran aşı çorbası
Taze fasülye
patlıcan oturtma
bide pilav yaparım.
salata filan.

Misafirmi çağırsamki akşamaCADIARZU

Bu menüyle misafir çağrılırmı kızlar deyin hele.fisfisfis

bizde de kahvaltılık ve çay vardı. Ama akşama ne yapsam daha bulamadım. hadi kızlar ne yapacaksınız yazında fikir olsun yerimseniben

Back
X