• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

slm bayanlar yandım piştim sıcaktan agzım damagım kurudu.... dün aksam ıftara mercımek corbası patates, patlıcan,biber kızartması köfte ve pilav yaptım yanına göbek salata cacık turşu yogurt vr bol bol soguk su:) tatlı olarakta sekerpare yapmıstım
gece sahurda sıgara böregı ve kahvaltılık vardı,,
bu aksam ıftara ise
yıne mercımek corbası(esim baska corba pek yemez)
fırında tavuklu patates
sehrıyelı pılav
yanına gene salata yogurt cacık falan cıkartırm sanırım

ama sıze sormak ıstedgm bısey var ben hamıleyım acaba bebek susuz kalır mı bu sıcaklarda ben oruc tutarkenbilmiyorumkismile

Allah'ım bu nasıl bi topik :)) Ay ne isterdim evli olmayı, kocama böyle yemekler yapmayı.. :((

yemyeshilll cnm geçen sene ramazanda bende hamileydim ve doktorum izin vermemişti tutmamıştım.
bu sene çook daha sıcak ve süre çok uzun bebeğin susuz kalmaz ama bebişinin suyu senin içtiğin suyla temizleniyor ve senden besleniyor bence tutma zaten dinimizdede tutmayabiliyorsun risk alma derim cnm

Bu akşam iftarımızda

mantar çorbası
güveçte kaşarlı et sote
pirinç pilavı
turşu ve göbek salatası
yapıyorum

tatlı olarakta tulumba alıcak kocik :)

Çok şükür Rabbime,Allah kimseyi aç bırakmasın .

oyyy ooyyyy ooyyyy libyanacım da gelmiş hoşgelmiş
taaaa libyalardan bir sürü sevgiler getirmiş opuyorumnanaktan
libişim sen gerçeğin ta kendisisisin bebişimmm olumunekankayizsmile
bloğunu sessiz ziyaretçisiyim yeni tariflerinin de takipçisiyim kaydirigubbakcemile4

efenim bende sizdenim dünküler bitmeyince
bugünkü menüde aynı;
ayran aşı çorbası(dünden)
z.yağlı taze fasülye(dünden)
şehriye pilavı
salata-cacık
dondurma

dün sahurda bizde kuru yufka yaparlar ondan börek vardı
yanına kahvaltılık v.s.
bu gecede kolay pizza yapmayı düşünüyorum boshayallersmile

allah oruçlarımızı kabul etsin

yanına kahvaltılık v.s.

Off ceylin,o kuru yufkadan annem cevizli tatlı yapar ki hiç sorma,o kadar hafif,o kadar lezzetli.Ama her yerde bulunmuyor o yufka da....cokacimcoook

oyyy ooyyyy ooyyyy libyanacım da gelmiş hoşgelmiş
taaaa libyalardan bir sürü sevgiler getirmiş opuyorumnanaktan
libişim sen gerçeğin ta kendisisisin bebişimmm olumunekankayizsmile
bloğunu sessiz ziyaretçisiyim yeni tariflerinin de takipçisiyim kaydirigubbakcemile4

efenim bende sizdenim dünküler bitmeyince
bugünkü menüde aynı;
ayran aşı çorbası(dünden)
z.yağlı taze fasülye(dünden)
şehriye pilavı
salata-cacık
dondurma

yanına kahvaltılık v.s.

:1hug:
Ah Ceylin'isi,ince fikirli,cici yürekli bacısı..
Allah c.c razı olsun,çok teşekür ederim gülüm.Hoşbulduk tekrar,şükür kavuşturana..
Eksik olma e mi?
Ahh işte boşuna mı özledim ben sizleri:asigim:
Ellerine,gönlüne sağlık,ayran aşına bayılıyorum :)
Şifa olsun ..

Selamsız b&m :oklava:

olumunekankayizsmile

cssa anladım janım sagolasın benım saat 4 e kdr falan bı rahatsızlıgım olmuyor ama ondan sora bır susuzluk ve mıde bulantısı oluyor nedense

Vay vay vayy,hayalet Libim de aramızda dolanıyo demek,geldiysen 3 kere vuurrr....:roflol:

Yemyeshill ne mutlu sana , bıdıklısın demek :)
Maşallah subhanallah.Rabbimiz c.c hayır ve sıhhatla kavuştursun sizi.

Smeagol tiyzeciimm uyy ver elini öpeyim :)

libimmm kuzumm senin bırda olduğunu görmedim:teselli:
oft de gördüm bu topiği bende yorumu şeyttiri virdimsempatiksalakcinni
seni görcem slm virmiycem heee minnoşum benimmmmopuyorumnanaktan

Off ceylin,o kuru yufkadan annem cevizli tatlı yapar ki hiç sorma,o kadar hafif,o kadar lezzetli.Ama her yerde bulunmuyor o yufka da....cokacimcoook

evet bilirim o tatlıyı canım
ayrıca bende böreği sade yapıp üzerine pudra şekeri serperim oda güzel oluyor cokacimcoook
bu arada o yufkaları yengemle ben açtım pek beceremesemde yaptım birşeyler :bbo:

kızlar hıngal nasıl bişey bi tarif edin bana ya mantı dediniz oruçlu oruçlu:)

hıngel mantının birazdaha büyük kesilip arasına patates konup muska şeklinde kapatılmış halidir haşlarsın süzüp üstüne bol tereyağda salça kavurursun yada kırmızı biber kavurursun dökersin yani ben sivaslıyım benim bildiğim yıllardır hep yapıp yediğimiz hıngel böyle denemenizi tavsiye ederim süper bişey ve daha az zahmetli ve ekonomiktir bir seferde çokça yapıp şoklayıp buzluğada atarsanız sık sık çıkarıp pişirirsiniz

bu arada kızlar hepinizin ramazanı şerifi hayırlı olsun bereket getirsin allah herkezin yardımcısı olsun sabır irade versin :Saruboceq:

B&MÇok üzgünüm çoook
:1hug: takılıyorum bety'm..Ben de şimdi geldim

Yemyeshill,amin ecmain arkadaşım..

Türkiye'de ramazan nasıl başladı arkadaşlar,özellikle Şehr-i İstanbul'u ve o eşsiz ruhu,bizlerle paylaşırsanız nasıl güzel olur,çok makbule geçer,kilometlere aşar da yüreklere dolar gurbet diyarında..:asigim:

hıngel mantının birazdaha büyük kesilip arasına patates konup muska şeklinde kapatılmış halidir haşlarsın süzüp üstüne bol tereyağda salça kavurursun yada kırmızı biber kavurursun dökersin yani ben sivaslıyım benim bildiğim yıllardır hep yapıp yediğimiz hıngel böyle denemenizi tavsiye ederim süper bişey ve daha az zahmetli ve ekonomiktir bir seferde çokça yapıp şoklayıp buzluğada atarsanız sık sık çıkarıp pişirirsiniz

bu arada kızlar hepinizin ramazanı şerifi hayırlı olsun bereket getirsin allah herkezin yardımcısı olsun sabır irade versin :Saruboceq:

hingeli (çorumlu çerkesler olarak) bizde çok severiz. annemler farklı yapar kayınvalidemler farklı yapar.biz hingel deriz. kaynanamgil halvezik der. psihaluj diyende var. ama ikiside harika oluyor. sarmısaklı yoğurda batırıp yiyoruz bizde. ama kendi annemlerin yaptığınıda normal sarmısaklı suya batırıp yeriz dediğim gibi ne şekil olursa olsun vazgeçilmez yemeklerimizdendir... offf bizim burda iftara 20 dk var... canım hingel çekti napcam şimdik :1shok: neyse suyu içince zaten karnı doyuyo insanın... yapanlara afiyet olsunboshayallersmileboshayallersmile

libyana senin cafen beni bitiriyor seker krizine sokuyor
oruc tutanlara cafe pepelaya girmelerini hiiiç tavsiye etmiyorum
zira orucunuzu tutmakta zorlanabilirsiniz sempatiksalakcinni
saka biyana iftar sofranızda yok yok masallah afiyet olsun orucunuzu
Allah kabul etsin canım a.s.

sahurda neler yapıyorsuunuz yaa
biz fırında peynirli börek yaptık alternatif kahvaltının yanında
ama güzel fikirlere de ihtiyacım var

Back
X