''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

kızlar çok alakasız bir soru olacak ama en iyi yanıtı sizlerden alacağıma eminim..ekmek yapma makinesi almak istiyorum...sinbonun kalitesine güvenmiyorum, tefal biraz gürültü yapıyormuş, moulinex alabilirim..netten yorumları okudum kafam iyice karıştı...bir türlü tutturamıyorlarmış...sizin öneriniz var mı..moulinex hakkında fikri olan var mı...

ekmek yapma makinesi olarak nasıl bilemiorum canım ama su ısıtıocısı çok iyi marka olarak sorarsan güzel bi marka canm ama unutma elktrikli aletler birzckda şans işi:jeyyar:

Selamlar.Ben bir seneden fazladir KK ya katilmiyordum.Ama Libyanam canim arkadasim beni ikna etti,bundan sonra insallah Allah izin verirse bende bu topikte menülerimi paylasicam.Etkinlik icin fotolar yolladim bile.

QUOTE=Libyana;14896320]Gulshenidil,yüreğine,emeğine sağlık gülüm çoook teşekkür ettim,halacığını da kalbi selamlar..
Aynı - o şekilde yaptım,incelttim hamuru,çarşaf gibi..
Şuan pişiyor fırında,koku bomba burnumu tıkamak istiyorum :)
Pişince ikram ederim,hepimiz yeriz inşallah ;)
Tekrar sağ ol..
Ben böyle bilhassa büyüklerimizin,anneanne,babanne,ninelerimizin reçetelerine kelimenin tam anlamı ile bayılıyorum,ne varsa kurban olduğum muhteşem oluyor,o tatlılıklarından,eski toprak olmalarından belki..

Aysen benim sevdiceğim kek tutkunu , tutkudan da öte bişi bu ..
Çoğu arkadaşım öğrenmiştir..
7/24 olsa bana mısın demez,ki normalde öyle yemeklere karşı özel bir ilgisi,aşkı,düşkünlüğü yok..
Evlendiğimizden beri yaptığım bir kek var,bir sürü reçete denerim,farklı farklı kekler pişiririm ııı yok , onu sever,çok sever hem de..
Özel tarifimiz bizim:)

Püf noktalarına dikkat edersen,vazgeçemeyeceğin,çok seveceğin bir kek olur.. inşallah..Herkese de tavsiye ederim..
Hatta foto eklerim birazdan -şu işim bitsin-

Malzemeler
4 adet taze yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı soda veya gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un.. (takriben 3.5 bardak,boza kıvamında olcak)
3-4 kaşık kakao

Yapılışı:
Evvela yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.(bu aşamada bir çimdik de tuz atabilirsiniz)
1-2 dakika çırptıktan sonra,sıvı malzemeleri ekliyoruz.
Süt-sıvıyağ-soda..Tekrar çırpıyoruz..
Unu mümkünse eliyoruz..Eledikten sonra karışıma azar azar ilave edip her defasında çatal yardımı ile karıştırıyoruz,son olarak vanilya ve kabartma tozunu katıyoruz..
Kabartma tozu kattıktan sonra fazla karıştırmıyoruz..
Bir kase kadar ayırıp,kakao katıyoruz.. (kakao karıştırdıktan sonra koyulaşabilir azıcık süt ilave ediyoruz)
Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayıp,önce sade daha sonra kakaolu harçtan döküyoruz..
(dilerseniz harcı eşit oranda ayırıp,birini kakaoyla karıştırın,bir kepçe sade bir kepçe kakaolu olmak üzere de ekleyip,zebra kek de yapabilirsiniz)
Kürdan yardımı ile üzerine şekillendirip,önceden ısıtılmış 180 derecedeli fırında ilk etapta 20 dakika,daha sonra 170 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz..
Fırınınızın diline de bağlı tabi bu aşamalar..
Kek pişerken kesinlikle fırını açmayın özellikle ilk 20 dakika,aksi halde söner,kabarmaz..
Kekinizin pişip işmediğinizi kürdan batırarak anlayabilirsiniz,harc bulanıyorsa pişmemiş demektir..Biraz daha kalması gerekir..

Ayrıca bu kekle pastalar,mini topkekler ne dilerseniz yapabilirsiniz..
Hayal gücünüze de bağlı..Soslu,pudingli hepsi süper oluyor ..

Afiyet,bal şeker olsun..

cnm taruff buu boshayallersmile[/QUOTE]

ayyy çok sağol canımsıın
çok teşekkür edrimopuyorumnanaktan

KIYMA VE TAVUK DOLGULU ADIYAMAN PATLICAN KEBABI

Uploaded with ImageShack.us

Bu da sürekli bahsettiğim vazgeçemediğim Lübnan salatası Tabboule..

Bir de Hurmalı Pasta sorulmuş arkadaşlar onu da ekleyeceğiz inşallah..

ekmek yapma makinesi olarak nasıl bilemiorum canım ama su ısıtıocısı çok iyi marka olarak sorarsan güzel bi marka canm ama unutma elktrikli aletler birzckda şans işi:jeyyar:

bn kullanoyorum canım memnunum baya
ölçüleri ayarlarsan çok güzel oluyor

çok haklısın canım..netten yorumları okuyunca kafam karıştı..belki ekmek yapma makinesi kullanan vardır diye sormuştum...

Ellerine saglik Libosum.Cok güzel görünüyor Adiyaman kebabin.Elllerine saglik.
Benim bugün menüm söyle:

Sehriyeli bulgur pilavi
Patlican musakka
Yogurtlu ispanak salatasi
Firinda sütlac
veeeee Libyana'min harika Donut larini yaptim.Süper oldular.
Cocuklar kapis kapis götürdü valla.Bayaada cikti cocuklarin arkadaslarini da cagirdik.Hep beraber yediler.
Sagol Libyana'm,tarifin bir harikaydi.

bn kullanoyorum canım memnunum baya
ölçüleri ayarlarsan çok güzel oluyor

moulinex mi kullanıyorsun canım...eğer makineyi alırsam tarifleri senden alırım canım...

bu arada libyanacım ellerine sağlık...harika görünüyorlar...ben salatayı çok merak ettim canım...tarifini sabırsızlıkla bekliyorum...

:1hug::1hug:

Selamlar.Ben bir seneden fazladir KK ya katilmiyordum.Ama Libyanam canim arkadasim beni ikna etti,bundan sonra insallah Allah izin verirse bende bu topikte menülerimi paylasicam.Etkinlik icin fotolar yolladim bile.

:1hug:
Böyle tatlı,mübarek günlerde,gelişin ne iyi oldu,Allah cc razı olsun gülüm.
İçli köfteleri,Piliç topkapıyı,Revaniyi,Fantalı Kuchenleri özledik..
Gitme e mi,bak ne güzel toplandıki yürekleri bir kıldıka.s.

moulinex mi kullanıyorsun canım...eğer makineyi alırsam tarifleri senden alırım canım...

bu arada libyanacım ellerine sağlık...harika görünüyorlar...ben salatayı çok merak ettim canım...tarifini sabırsızlıkla bekliyorum...

sinbo canım bnimki..ekmek yapmak için ölçü almıştım bi arkaaştan
o genelde tutuyo..verim sanada bi ara

evet ne güzel dimi:)

Çokoprens gönlüne sağlık eksik olma gülüm..
Ekmek makinasına gelince,burda onlar yok,Hommer var,ki onu da hiç kullanmıyorum diyebilirim:)
Teyzem çok kullanır,hatta öyle ki eniştem bile onda kek yapmaya başladı inanamazsın :)) Süper oluyor,markasını hatırlamıyorum lakin görüşür görüşmez soracağım hatta birazdan ararım..
Tabbulenin de tarifini ekleyeceğim canım.

sinbo canım bnimki..ekmek yapmak için ölçü almıştım bi arkaaştan
o genelde tutuyo..verim sanada bi ara

Oy canim benim timam timam gitmiyom bir yere buradayim.Ramazani burada beraber geciricez Allah'in izniyle.:smiley-cool:

eh ben gittim artık ufak ufak mutfağa,biraz erken ama,bilmiyom,okuya okuya birdeb bi şevk geldi ki bana,mutfak beni çağırıyo resmen:)))))

Back
X