''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

mrb hanımlar
bugün evlilik yıldönümümüz 3 yıl olduk bugün gerçi ailemize katılacak bi üye de var 3 yılda 3 kiişi olucaz çok şükür :) bugün kocşim yemek yaptırmıyo bana günün şerefine :)
herkese şimdiden afiyet olsun

tebrik ederim, nice mutlu senelerea.s.

Pazar günü misafirlerim gelicek,,
ne yapsam diye düşünüp dururken buraya takıldı gözüm yine..
Şİmdilik düşündüklerimi söyleyeyim
-Çorba (ne olucağı belli deil fikir alabilirim)
-kağıt kebabı
-pilav
-mantı
-salata
-kompostu
-havuç salatası
-közlenmiş biber
-tatlı

fikirlerinize ihtiyacım var,çorba mesela ne olabilir.?
Yada ekle-çıkar diyecekleriniz varmı ?
Bu arada gelecek olan misafirlerim böyle değişik tatlara açık deiller pek..sınırlı yani hayal gücümboshayallersmile

canım değişik tatlara açık değillerse süzme bi mercimek çorbası yap, genelde misafir için kurtarıcıdr.bi zeytinyağlı düşünebilirsin, tazefasülye mesela, bi de hem pilav var hem mantı ağır olmaz mı, mantı yerine de börek yapabilirsin arasıcak..aklıma gelenler bunlar, Rabbim utandırmasın seni inş..

bugün için
domates çorbası
patatesli et yemeği
pilav
salata
yaptım
birde kavun keserim
oh mis gibi
iftar olsa artık çok acıktım

canım değişik tatlara açık değillerse süzme bi mercimek çorbası yap, genelde misafir için kurtarıcıdr.bi zeytinyağlı düşünebilirsin, tazefasülye mesela, bi de hem pilav var hem mantı ağır olmaz mı, mantı yerine de börek yapabilirsin arasıcak..aklıma gelenler bunlar, Rabbim utandırmasın seni inş..

Taze fasülye benimde alternatifimdi ama malesef enişte bey fasülye sevmezler..
Kendisi restaurantcı olmasına rağmen,iftar yemeklerinde evlerinde de börek ikram ettiklerini görmedim..sanırım o yüzden bende pek börekden yana davranmadm..evet ağır gelebilir dediğin gibi mantı ve pilav,ama kızlarıda mantı hastası..yani herkes memnun ayrılsın istiyorum aslında birazda :kedi:

Kızlar iftarımın bir kısmı :) :

grnt415.jpg

Şeniz
Cici geceler olsun sizlere dea.s.
Ramazanın sonuna doğru yaklaştıkça üzerimizde atalet çoğalıyor,iyi bir enerji toplamamız gerekiyor :)
Gülüm -online derken,konuyu okuyan arkadaşlarımızdan bahsediyorsak,o kısım kalktı.
Artık görünmeyecek isimler..

Şeniz
Cici geceler olsun sizlere dea.s.
Ramazanın sonuna doğru yaklaştıkça üzerimizde atalet çoğalıyor,iyi bir enerji toplamamız gerekiyor :)
Gülüm -online derken,konuyu okuyan arkadaşlarımızdan bahsediyorsak,o kısım kalktı.
Artık görünmeyecek isimler..

keşke kalkmasaydı.
gerekçe ne acaba ??

merhaba bayanlar..yarın 18 kişilik misafirim var
menüm şöyle olucak sizinde yorumlarınızı bekliyorum önerilerinizi..
mercimek çorbası
hasan paşa köfte-pilav
peynirli börek(annem yapıcak)
buzdolabı böreği patatesli
havuçlu yoğurtlu meze
salata
tatlıyı yengem yapıcakmış artık ne çıkarsa bahtıımıza:1:

afiyet olsun, yeter bence 18 kişiye bol çeşitten ziyade bol yemek olmalıkaydirigubbakcemile3

Back
X