''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

valla süpersiniz kızlar hızır gibisiniz maşallah.

şimdi öncelikli olarak mercimek çorbasında karar kıldım
arkadaşın biri patates kızartması yoğurtlu demiş ben onu karışık kızartma yoğurtlu olarak değiştirdim onu yapıcam üstüne de şöööyle bi domates sosu
nohutlu pilav ve fırında tavuk ama patates püresi de süper geldi belki onu da yaparım.
sizce bunlar nasıl çok ağır olmaz dimi?
salata ne salatası yapsam???

valla süpersiniz kızlar hızır gibisiniz maşallah.

şimdi öncelikli olarak mercimek çorbasında karar kıldım
arkadaşın biri patates kızartması yoğurtlu demiş ben onu karışık kızartma yoğurtlu olarak değiştirdim onu yapıcam üstüne de şöööyle bi domates sosu
nohutlu pilav ve fırında tavuk ama patates püresi de süper geldi belki onu da yaparım.
sizce bunlar nasıl çok ağır olmaz dimi?
salata ne salatası yapsam???

ağır değil şahane olur .d

ben de karnıyarık yaptım. yanına pilav ve cacık yapıcam. çorba mercimek olcak heralde karar veremedim daha.
bi de yoğurtlu bişi düşünüyorum.közlenmiş kırmızı biber olabilir mesela. tatlı işini daha hiç düşünmedim belki dondurmayla hallederiz:)

aynenn bende dondurmayla hallediiom :D

verrr :D :D hemen hemde

Malzemeler: 3 adet patlican,2 adet domates,1 yemek kasigi salça,tuz,karabiber,pulbiber,1 su bardagi su (patlicanlari kizartmak icin siviyag)
Yapilisi; patlicanlari yikayip soyun ve yuvarlak yuvarlak dilimleyin fazla kalin fazla ince olmuycak.. siviyagda hafif kizartin ve firin tepsisine dizin. uzerine kabuklari soyulup kup kup dogranmis domatesli gezdirin. Son olarak suyun icine salcayi tuzu karabiberi ve pulbiberi ekleyip karistirin ve patlicanlarin uzerine dokun.. 170° C de pisirin.

Malzemeler: 3 adet patlican,2 adet domates,1 yemek kasigi salça,tuz,karabiber,pulbiber,1 su bardagi su (patlicanlari kizartmak icin siviyag)
Yapilisi; patlicanlari yikayip soyun ve yuvarlak yuvarlak dilimleyin fazla kalin fazla ince olmuycak.. siviyagda hafif kizartin ve firin tepsisine dizin. uzerine kabuklari soyulup kup kup dogranmis domatesli gezdirin. Son olarak suyun icine salcayi tuzu karabiberi ve pulbiberi ekleyip karistirin ve patlicanlarin uzerine dokun.. 170° C de pisirin.

imam bayıldı yapcaktım yerine bunu denicem :D sağol

hayırlı ramazanlar herkese...
ramazanımız bol sevaplı, sofralarımız bereketli olsun. açların halini de anlıyoruz, inşallah onlar da berekete erişirler bu ramazan.
evlerimize de huzuru geldi bile.

sahurda neler vardı paylaşayım;
sosisli-peynirli milföy börekleri
kahvaltılık
salatalık
taze biber
erik kompostosu
çayı gece geç vakitlerde içmiştik. onun için çay yapmadım.

iftara fikirler düşünmeye başlamıştım ki,
k.validemlere gideceğiz. orada el birliği yaparız birşeyler. sevgiyle kalın.

mercimek çorbası
ton balıklı makarna
domates soğan acı sivribiber salata
kola
maraş dondurma
muz
sahurada=yumurtalı kepekli ekmek yapmayı düşünüom zaten tek başıma 3 dilim ekmek çok bile:56:

Son düzenleme:
yahu ben burayı okudukça midem kazınmaya başladı daha iftara çok var kızlar gideyim de işe güze bakayım yoksa bana akşam olmuycak...

2 adet küp doğranıp kızartılmış patateste eklenebilir bu tarife yada patates yerine küp kesilip fırında kızartılmış ekmeği servis tabaklarının altına döşersekte lezzetli olacağına eminim​

2 adet küp doğranıp kızartılmış patateste eklenebilir bu tarife yada patates yerine küp kesilip fırında kızartılmış ekmeği servis tabaklarının altına döşersekte lezzetli olacağına eminim​

ben şöylede düşünmüştüm domatesler küp deği rende olsa vede senide dediğin gibi patateste eklense ve ekmek mükemmelll olur :D

ben dört gün daha izinliyim Rabbimden.
Biran önce bende tutmak istiyorum.
Kendim yemedim ama kocişe bayat etmek böreği yaptım.
beğenmez sanıyordum,kalktığımda silmiş süpürmüş hepsini. :61:

bugünde nasip olursa su böreği yapacağım. hiç yapmadım bakalım inşallah becerebilirim.
:6:

herkesiin derdi bayat ekmek sanırım bu bayat ekmek böreği nasıl yapılıyooo tarif istiormm tamm sahurluk tok tutan bişey gibi geldi bana

herkesiin derdi bayat ekmek sanırım bu bayat ekmek böreği nasıl yapılıyooo tarif istiormm tamm sahurluk tok tutan bişey gibi geldi bana

evet hanımlarr bende tariff bekliyorumm
bayat ekmek çok oluyor bende gerçi atmıyorum asla
kurutup robottan geçirim köfte içi olarak
atıyorum buzluğa ama bayat ekmek böreğinide yapmak isterim :56::56:

Back
X