''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Sahura kalkamadık alarmı duymamışız yine :(

İftara ne yapacağıma pazardan dönünce karar vericem aa biber dolması düşünüyorum...

merhabalar hanımlar dün iftar menumu yazmadım çünkü tektim eve gidince karar verdim =)

yayla çorbası
ekmek böreği kıymalı
kaysı-hurma
dondurma

bayt ekmekleri sütle ıslatıp sıktım tavanın dıbıne az yağ ekledim .sonra kıymalı harcı ekmeklerın ustune döktum.altı kızarınca ocaktan aldım =) altı çıtır üstü pamuk gibi çok lezzetli bi börek oldu

kalan bayat ekmeklerımden yarın peynırlı börke yapıcam =)

Akşama biber dolması,aşurelik buğdaydan ayran çorbası.salata yapacağım inş.iftarlık yeter gibi geliyo 2 kişiyiz ana yemek yapsammı ne yapsam bilmiyorum

hafta sonu misafirimede patates çorbası-barbunya-belki değişiklik olsun diye bulgur pilavı yaparım.ana yemeğede kabak ve patlıcan ile karnı yarık yapabilirim

Rabbim herkese hayırlı kazançlar versin. eskiden bu kadar bolluk yoktu şükürler olsun şimdi çok çok var.eskiden eti tavuğu 2-3 ayda bir alırdık şimdi şükürler olsun

Bu akşama iftara misafirlerim var, 9-10 kişi olacağız. Dün gece büyük bir kısmını yaptım, malum bugün işe geleceğim için. O yüzden şimdilik içim rahat. Bakalım geri kalanını da eve gidince yetiştirmeye çalışacağım. Bu akşam menümde şunlar yer alacak;
Yoğurtlu çorba,
Fırında beşamel soslu patlıcan,
pilav,
közlenmiş sebze salatası,
yeşil salata,
biber dolması,
yoğurtlu ve cevizli kabak-havuç salatası
iftariyelikler
karpuz
kaymaklı kabak tatlısı

herkese hayırlı iftarlar....

sahurda kasarlı sosıslı gözleme yedık:)
bugun yemek derdim yok aksam esım nöbete gıtcek bende anneme gıdecegımm herkese hayrlı iftarlar sımdıden

sahurdaa:
kahvaltılık(peynir,tel peynir,zeytin,çilek reçeli,saralle,domates salatalık) , çay, milföy poğçalarımızdan vardıı..
Kavun bide..

Akşama:

mercimek çorbaa
kabak musakka
pilav
karışık kızartma
yalancı tavuk göğsü..

mübarek ramazan ayının artık son zamanlarıııı
şükür olsun kazasız belasız tutuyoruz oruçları....
menümde bugün
sebze çorbası
tas kebabı
su böreği
pilav
salata
cacıkk

cümlemize afiyetler olsun

Bu akşama iftara misafirlerim var, 9-10 kişi olacağız. Dün gece büyük bir kısmını yaptım, malum bugün işe geleceğim için. O yüzden şimdilik içim rahat. Bakalım geri kalanını da eve gidince yetiştirmeye çalışacağım. Bu akşam menümde şunlar yer alacak;
Yoğurtlu çorba,
Fırında beşamel soslu patlıcan,
pilav,
közlenmiş sebze salatası,
yeşil salata,
biber dolması,
yoğurtlu ve cevizli kabak-havuç salatası
iftariyelikler
karpuz
kaymaklı kabak tatlısı

herkese hayırlı iftarlar....

canımbitanede etli yemek olsa daha iyi olmazmıydı,hep sebze ağırlıklı bi menü olmuş.:37:

benimde misafirim var bu akşam

mercimek çorbası
z.yağlı barbunya
yaprak sarma(dünden kalma)
salata
poşette patatesli tavuk
pilav
etimek tatlısı

:56:

acıktımm mı ne :76:

benşmde misafirim var akşama 4-5 kişi olucaz
tavuk suyuna şehriye çorbası
kıymalı patatesli bezelye yemeği
peynirli börek
fırında tavuk patates
garnitürlü yoğurtlu makarna
domates salatası
karpuz
etimek tatlısı
kızlar sizce menüm nasılolmuşmu

kızlar bide ben çalıştığım için akşamdan yaptım bezelyeyi tatlıyı gidince bi börekle fırına tavukları atıcam
çorbayıda akşamdan yaptım ama sahurda baktımki çorba koyulaşmış ya ne yapmam gerekli bunun için bi fikri olan varmı baya koyu olmuş:44::44:

benşmde misafirim var akşama 4-5 kişi olucaz
tavuk suyuna şehriye çorbası
kıymalı patatesli bezelye yemeği
peynirli börek
fırında tavuk patatesgarnitürlü yoğurtlu makarna
domates salatası
karpuz
etimek tatlısıkızlar sizce menüm nasılolmuşmu

menümüzdeki benzerliklere bak :27:

benimde sahura patatesli böreğim var çok iyi gidiyo tavsiye ederim

kızlar bide ben çalıştığım için akşamdan yaptım bezelyeyi tatlıyı gidince bi börekle fırına tavukları atıcam
çorbayıda akşamdan yaptım ama sahurda baktımki çorba koyulaşmış ya ne yapmam gerekli bunun için bi fikri olan varmı baya koyu olmuş:44::44:

aynen bende çalışıyorum ve akşamdan halletmek gerekiyo bazı şeyleri :50:
çorbaya sıcak su koyabilirsin kendine gelir ozaman..ben katılaşan çorbaya hep yaparım hafiften sıcak su dökerim ocakta iken.

Arkadaslar dün teflon tavaya kücük suböregı dösedım cok güzel oldu hemde cok basıt sahur ıcınde kolay ve farklı olabılır.

Back
X