Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de aynısını yaptım desemama çorba da mı eklesem diye düşünmekteyim...afiyet olsun canım
bugün görümcemde iftardaydık.
menü şöyleydi
mercimek çorbası
fırında bezelyeli tavuk but
pilav
yoğurtlu patlıcan salatası
kadayıf ve mozaik pasta vardı
kızlar salı günü 15 kişilik bi misafirim olacak Allah ın izniyle..
yardımlarınızı bekliyorum
şöyle pratik vede hesaplı bir menü oluşturalımmı benşim için bi zahmet hanımlar.
mantarlı tavuklu hesaplı bişeyler arıyorum ..![]()
bende aynı durumdayım salı günü 13 kişilik bir kafile gelecek iftara ben neler yapacağımı şöyle bir planladım sana da referans olsun yazayım istedim ama farklı bir menüde yapabilirim desteklerinizi bekliyorum
yulaf çorbası
garnitürlü tavuk sarma
pirinç pilavı
zeytinyağlı barbunya
humus
kabak salatası(sarımsaklı-yogurtlu)
sodalı börek
közlenmiş kırmızı biber
mevsim salata
yaaa şimdi yazarken farkettim acaba bir ana yemek daha eklesem mi?
bence menün süper birsürü şey var bence ekleme başka
canım tavuk sarmanın tarifini verrmisin kişi başına bi tane dolma gibim oluyor?
sodalı börek bi,de nasıl oluyor ? tatlı ne yapacaksın? bende şöyle menü oluşturdum
yayla çorbası
mantarlı tavuk sote fırında kaşarlı
közlenmiş kırmızı biber
biber dolması
çeşnili pilav
mozaik pasta
kızlar bana değişik pratik tavuk tarifi verirmisiniz.?
tabi vereyim canım kişi başı bir porsiyon hazırlıyorum tavuk gögsünü alıp 2'ye bölüp mümkün olduğu kadar uzunlamasına açıyorum ve dövüyorum hazır garnitürü bir güzel yıkadıktan sonra tavuğun ortasına bir avuç kadar koyup dolma gidi sarıyorum yada sadece doluyorum aliminyum folyoya şeker sarar gibi sarıyorum ve kaynar suda haşlıyorum 30 dakika kadar kevgire alıp soğumaya başlayınca folyolarından ayırıyorum ayrı bir tencerede yağ+salça kavurup azıcık suyla açıyorum içine sarımsak ekliyorum (2 sarmaya 1 diş şeklinde)karabiber+pul biber ekleyip bu sosa tavuklarımı atıyorum kalan garnitür varsa onlarıda ekleyip hafif kaynatıp alıyorum....inan yazınca ve okuyunca zor gibi geliyor ama hazırlanması maksimum 15 dakika çok pratik ama bunu beğenmedim dersen daha pratik bir tarif vereyim sana tavukları ince bir şekilde fileto yap yağla tuzla fırın tepsisine yerleştir.sonra mantarları soğanla kavur içine 2 yemek kaşığı un ekle azıcık salça ekle su ekle koyu bir kıvam alınca tavuklarının üzerine birer kaşık koy salçalı su yap azıcık fırın tepsisinin dibine ver fırına ver pişince üzerine kaşar rendesi ekle eriyene kadar fırınla.....
sodalı börek
1 kilo yufka ile oluyor 3'ü üste 3'ü alta
yağlanmamış tepsiye 3 yufkayı büzerek koy arasına harcını koy (peynir, lor çökelek farketmez, maydonoz) diğer 3 yufkayıda büzerek yerleştir tepsiye böreğini dilim dilim kes 200gr margarini erit kestiğin yerlerden ve böreğin üzerine koy bırak soğusun...3 yumurtayı çırp içine 2 tane soda ekle (derin kapta yap taşar) böreğin üzerine ekle fırına ver afiyet olsun....
tatlı yapmayı düşünmüyorum hazır alacağım.....senin menünde güzel ama bir ana yemek daha eklesem mi diyorum? halen