• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

İftar sofralarında iki gündür pişti oluyorum:1:
Olsun ramazanın bereketi her eve yansıyor:16:

iskenderin tarifini istiyorum cok canım cekti:52:

bizim menude
mercimek corba
zeytinyaglı fasulye
pilav
patates kızartması
börek
kek
limonata

inşallah becerebılırım bakalım yapacagımı yazayım sana guzel oluysa aksam fotosunu atarım takıpte ol:9::9:
dönerlerı yagda kavurucam baharatları atıcam dunden kalan ramazan pıdem var onu fırınlıcam hafıf gevrek olsun sonra sıcak su ve salcayı karısıtırıcam bıraz yogun olsun kıvamı
once pıdelerın uzerıne azıcık dokucem sonra dönerlerı uzerıne dökcem.......inşallah yazdıgım gıbı olur:1::1::1:

Dolapta közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberler var, ortaya farklı ve güzel bir meze yapayım istiyorum
Bildiğiniz tarifler var mı ?

Burda revaniyi görünce canım çekti :56::56:
Sanırım akşam bizim soframızda da olacak:9::9:
Onun dışında menümüz:
Mercimek çorbası
Zeytinyağlı taze fasülye
Pilav
Komposto
bi kompostam eksik:)
inşallah becerebılırım bakalım yapacagımı yazayım sana guzel oluysa aksam fotosunu atarım takıpte ol:9::9:
dönerlerı yagda kavurucam baharatları atıcam dunden kalan ramazan pıdem var onu fırınlıcam hafıf gevrek olsun sonra sıcak su ve salcayı karısıtırıcam bıraz yogun olsun kıvamı
once pıdelerın uzerıne azıcık dokucem sonra dönerlerı uzerıne dökcem.......inşallah yazdıgım gıbı olur:1::1::1:
mmmmmmmmmmmmmm merakla fotoyu beklyorum
Dolapta közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberler var, ortaya farklı ve güzel bir meze yapayım istiyorum
patlıcan biber leri kucuk kucuk dogra domatesta doğrayıp zeytinyag limon sarımsaklı sos yap
guzel oluyor

canım ıkısıne de bayılrıım:)afıyet olsun
1.kırmızı bıberı sarımsaklı yogurt ve mayonezle karıstırabılırsın
2.patlıcanı sarımsaklı yortla karıstırabılırsın
3.patlıcanı normal mevsım salatasının ıcıne karıstırabılırsın
4.patlıcanı ve kırmızı bıberı yag sırke lımon tuz yapıp karıstırabılırsın...
5.sadece kırmızı bıberı yag sırke lımon tuz la da yapabılırsn

afıyet olsun:1::1:

Ben de bugun dunden kalan yemekleri yiycem esim ic yerinde acacak orucunu :31:
Yarinda lahmacun yapicam...
Sahura fazla susatmayan serin tarifleriniz varmi kizlar :44:

tavada pızzayı tavsıye ederım..gecen yıl ve bu yılın bu topıktekı sahur menusu:1:

Ben de bugun dunden kalan yemekleri yiycem esim ic yerinde acacak orucunu :31:
Yarinda lahmacun yapicam...
Sahura fazla susatmayan serin tarifleriniz varmi kizlar :44:

bende bugün patlıcan ve kırmızı biberi közledim doğrayıp üzerine süzme yoğurt döktüm iftara yakında toz biber ve kuru naneyi yağda ısıtıp üzerine dökeceğim önceden de yapmıştım çok güzel oluyor

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim hanımlar, dediğiniz tarfilerden birini yapacağım,
belki bir yoğurtlu bir de yoğurtsuz tarifi yaparım, küçük porsiyonlar halinde,
isteyen istediğini yer:1:

Bu tavada pizza pratik ve güzele benziyor listeme aldım, denemek istiyorum:52:

saol canım sahura yapıcam nasıl guzel oluyormu
2 kişiye yeter mi
birse sen sotelıyormusun
ne cok soru sordum:52:

tavuklu nohutlu pilavim var yanina ( salata cacik tursu vs... ) disinda yemek tarzi bi önerisi olan varmi canlar

saol canım sahura yapıcam nasıl guzel oluyormu
2 kişiye yeter mi
birse sen sotelıyormusun
ne cok soru sordum:52:

yanı snaa soyle soylım esım acayıp yemek secer yaparken korktum ya begenmezse yemezse dıye ama cok begendı...
bızde ıkı kısıyız yettı canım 4 e böldum 1 dılım benı doyurdu esımde 3 dılım yedı:53:
once hamuru yaptım kapaklı tavaya koydum salcalı suyu hazırladım azıcık ta ketcap kattım ıcıne heryerıne gelcek sekılde döktum sonra malzemelerı koydum kısık ateste pısırdım pısınce kasarları koyup az daha beklettım hepsı bu:1:

yanı snaa soyle soylım esım acayıp yemek secer yaparken korktum ya begenmezse yemezse dıye ama cok begendı...
bızde ıkı kısıyız yettı canım 4 e böldum 1 dılım benı doyurdu esımde 3 dılım yedı:53:
once hamuru yaptım kapaklı tavaya koydum salcalı suyu hazırladım azıcık ta ketcap kattım ıcıne heryerıne gelcek sekılde döktum sonra malzemelerı koydum kısık ateste pısırdım pısınce kasarları koyup az daha beklettım hepsı bu:1:

Peki canım aklıma bie şey takıldı şimdi bu hamur tek taraflı mı pişiyor, iki tarfa da pişsin diye çeviriyoruz ve bekliyor muyuz, beklerken fazla kurumuyor mu? Ben de çok soru sordum galiba:1::1:

tavanın kapagı hep kapalımı
birde tavayı yaglamaya gerek varmı

Peki canım aklıma bie şey takıldı şimdi bu hamur tek taraflı mı pişiyor, iki tarfa da pişsin diye çeviriyoruz ve bekliyor muyuz, beklerken fazla kurumuyor mu? Ben de çok soru sordum galiba:1::1:
evet cnm tek taraflı pısıyor kapagı kapalı oldugu ıcın kolayca pısıyor...cevırmıyoruz cnm
tavanın kapagı hep kapalımı
birde tavayı yaglamaya gerek varmı

evet hep kapalı cnm:)
evet yaglıyoruz cnm:)

gece milföy böreği yaptım kaşarlı ayyyy süper oldu yanında da kahvaltılık

akşama yoğurt çorbası
islim kebabı
pirinç pilavı
cacık
şekerpare var.
islim kebabını ilk defa yapıcam bakalım sonuç nasıl olacak

Back