• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Eveeet burda iftar daha olmadı ama ben yemeklerimi hazırladım :52:
Misafirlerimi beklerken, hazır vaktimde varken bugünki
İftar Menü'mü yazayım.

Sahurda bugün Sandvicler vardı. :)

İftar:

Süzme mercimek çorbası
Patlıcanlı et kebabı
Pirinç pilavı
mantı
barbunya pilaki
salata
karışık turşu

Tatlı:
Baklava yanına dondurma.

Herkese hayırlı ve lezzetli İftarlar. :3:

ıskender i yaptım eşim dedıkı bır daha dısarda ıskender yemıyoruz:1:ıkımızde cok begendık söz verdıgım gıbı fotosunu da paylasayım
$072120121119.webp$072120121121.webp$072120121122.webp$072120121123.webp$072120121124.webp$072120121125.webp$072120121128.webp

oy oy oy oyyyyy cok guzel gorunuyooooooooooo hmm afiyet olsunnnnn :56:

2. gun monumuzzz

patates puresi uzeri doner gibi kesilmis et ( iskender taklidi yapicukkkk:)))) uzerine tereyagli sos
firinda kabak yogurtlu
az mantar dunden

zeytinyagli pirincli kabak yemegi
yogurt-salata

kizlarrrr ramazanda yenmesi gereken besinlerin basinda KABAK geliyomus aklinizda olsun ve bolca yogurt iftarda sahurda ve iftar sahur arasinda yogurt (isterseniz meyvede koyup iftardan sonraki yogurdunuza yiyebilirsinizzzz ozellikle kuru kayisi-uzum ....)........... ve sahurda mutlaka 1 yumurta

sahur monumuz

firinda yumurtali ekmek ( 1 yumurta-biraz sut- zaytinyag-tuz cirpilip dilim ekmekler batirilip firin kagidina diz sal firina oh missss)
kefir
peynir-bal-tereyag-yumurta-cay-domates-salatlik

:56::56::56:

ıskender i yaptım eşim dedıkı bır daha dısarda ıskender yemıyoruz:1:ıkımızde cok begendık söz verdıgım gıbı fotosunu da paylasayım
Eki Görüntüle 469624 Eki Görüntüle 469625 Eki Görüntüle 469626 Eki Görüntüle 469627 Eki Görüntüle 469628 Eki Görüntüle 469629 Eki Görüntüle 469630

SNOWCUMMM yan topik komsummmmmm bende nerden taniyorum diyorummmmmmmmm :))))) simdi buldummmmm mucksss opuyorummmmm seniiiii

ve bizim topikte mmeshur olan bir tatli tarifi vermek istiyorummm:56::56:

AVAKADO tatlisiiiii ( SNOWCAN bu bizler icin kocisler icin pekbi gerekli tatlilardan)

2 avakado enn yumusagindan alinir soyulup cekirdegi cikarilip rondodan gecirilir
bal
ceviz

karistirilip denenirrrr
afitey olsunnn:56::56::56:

cikolata-soslu-sutlu-tatli-6.JPG

Gecen bunu yaptim cok guzeldi :56:
bu süper görünüyor bununda tarifini alsam :26:

kızlar tarifini yazıyıorum :

vişneli irmik tatlısı:
1 paket süt
2 çay bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağ zevke göre
1 paket vanilya
1 tüm limonun kabuğu rendeleyerek

limon kabuğunu ocaktan indirmeye yakın koyarsak aroma kokusu gitmez ..hepsi muhallebi şeklince pişirilip borcama dökülücek

üstü sosu için
1 kase vişne çekirdeksiz
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
sosunda muhallebi şeklinde pişirip irmik tatlısının üzerine dökülücek

çok tşkler canım :16:ilk fırsatta deneyeceğim

sahurda;

peynir cesitleri, bal, recel, tereyagi, karpuz, dunden kalan yemekler

iftarda;

ezogelin corbasi
tavuklu nohutlu pilav
zeytinyagli taze fasulye
salata
meyveli prenses tatlisi
:56:

snowwwww iskenderin tarifini istiyorum yarın yapıcam gecen senelerde yaptım ama unuttum sosunu nasıl yaptıgımı
pideleri kızarttın mı birde

Çikolata soslu sütlü tatlı
cikolata-soslu-sutlu-tatli-6.JPG

Gerekli malzeme;

150 gr tereyagi
1 su bardagi un
1 yemek kasigi bugday nisastasi
1,5 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 litre sut

uzeri icin;

Çikolata sos
Antep fistigi
Çilek veya mevsim meyvesi
cikolata-soslu-sutlu-tatliyapim-asamasi.jpg

Yapilisi;

Tereyagini tencerede eritin.Un ve nisastayi ilave edip hafif kavurun.
Seker,sut ve vanilyayi ilave edip surekli karistirarak yogun bir kivama gelinceye kadar pisirin.
Ocaktan alip15 dakika kadar mikserle cirpin.
Dikdortgen bir kaba aktarip ilininca buzdolabina alin.
Soguyunca dilimleyip servis tabagina alin.
Üzerine cikolata sos dokup Antep fistigi ve cilekle susleyerek servis yapin
ALINTI

Son düzenleme:
islim kebabını yaptım çok güzel oldu gece içinde tavada yufka böreği yapacağım yanında kahvaltılık ve missss gibi çay.

tava pizzayı yapan arkadaslar hamur elime cok yapısıyor normal mi yoksa un mu az geldi 3 fincan koydum ölçüleri tam ama

ilk sahurumuzda kahvaltılık..
beyazpeynir,dilpeyniri,eski kaşar,zeytin,domates, salatalık, incir reçeli, kaymak, bal şeklinde zengin bi sofrayla yaptık..

2. sahurumuzu yani gece eşim 2 tost ben 1 tostla geçiştirdik..

bu gece sahura hazır yufkadan tava böreği yapıcam..

snowcummm yan topik komsummmmmm bende nerden taniyorum diyorummmmmmmmm :))))) simdi buldummmmm mucksss opuyorummmmm seniiiii

ve bizim topikte mmeshur olan bir tatli tarifi vermek istiyorummm:56::56:

Avakado tatlisiiiii ( snowcan bu bizler icin kocisler icin pekbi gerekli tatlilardan)

2 avakado enn yumusagindan alinir soyulup cekirdegi cikarilip rondodan gecirilir
bal
ceviz

karistirilip denenirrrr
afitey olsunnn:56::56::56:

askolsuuuunnn ben senı hemen tanıdım yan topık komsum:1::1::1::1:

Ooo işe yarıyorsa yapalım hemen:1::1::1::1::1:ama esım avakado yemezkı ama bı yolunu bulmak lazım:1::1:

Saool kusum optm cokk

snowwwww iskenderin tarifini istiyorum yarın yapıcam gecen senelerde yaptım ama unuttum sosunu nasıl yaptıgımı
pideleri kızarttın mı birde

canım once ben normal ramazan pıdesıyle yaptım kucuk dogradım tabaga koydum o arada salcalı suyu tavada kaynattım kıvamı yogun olmasına ozen gosterdım pıdelerın uzerıne doktum ve pıdelerı kızartmadım etlerı tavada dödurdum zaten hazır pek fazla zamanını almıyor kekık pul bıber karabıber döktum sonra etlerı pıdelerın uzerıne yaydım uzerıne yıne sos....kesınlıkle dene mukemmel oldu...dönerı de bım den aldım

tava pizzayı yapan arkadaslar hamur elime cok yapısıyor normal mi yoksa un mu az geldi 3 fincan koydum ölçüleri tam ama

sen sımdı yapmıssındır hatta yemıssındır afıyet olsun umarım begenmıssınızdır:)

normal cnm bende korkmustum olmadıgını dusunmustum ama cok ta guzel olmustu:1:

Dunki menumú yazamamistim misafirim vardi : mercimek corbasi,firinda garniturlu patatesli tavuk baget,pirinc pilavi shekerpare,dondurma,yogurtlu mayonezli kozlenmis viver salatasi sahurdada yine tava boregi.Ama bugun ne yapsam bic bilmiyorum

askolsuuuunnn ben senı hemen tanıdım yan topık komsum:1::1::1::1:

Ooo işe yarıyorsa yapalım hemen:1::1::1::1::1:ama esım avakado yemezkı ama bı yolunu bulmak lazım:1::1:

Saool kusum optm cokk

cnmcmmmm
avakado oldugunu anlamaz kiiiii :))) bleandrdan iyce ezerek balla karistirip cevizde ekleyincee offff istege bagli 1 muzda ekleebilirsin bomba bomba :)))
komsucanimm benimmmuckss

gunun monusu

meyhane pilavi (sebzeli bulgur pilavi)
dun cok begenilen ince kiyilmis doner ete devam
firinda kabak (yogurtlu olmazsa olmazimiz)
yogurtlu ispanak

tatli :
dondurma esliginde browniye devam
:56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56:

sahurda

borek-kefir -cay

Back
X