''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

sahurda
kahvaltılıklar
omlet
çay
iftarda
et sote
şehriyeli bulgur pilavı
patates püresi
yoğurt çorbası
salata kola su
tramisu

akaşama güzel bi tavuk yemeği yapmak istiyorum bana güzel bi tavuk yemeği tarifi verebilkirmisiniz arkadaşlar.?:31:

bu gün iftara
beyti sarma, ayranlı çorba, salata, meyve, kola var...
suyu içtikten sonra bişey yenmiyor gerçi...

sahurda
Kahvaltılıklar,sucuklu yumurta,çay

iftarda
yoğurt çorbası,etli taze fasülye,pilav,şekerpare,kavun,üzüm

arkadaşlar sütlü irmik tatlısı yapacağım ancak internette çok farklı tarifler var.

tadı güzel oranı en iyi olan şekeri bol olmayan malzeme listesini tam yazabilecek olan var mı?

iki gündür çok bitkinim..sahurada kalkamadık..başım felaket dönüyor
buraya bile yazacak dermanım yok...inş. bir kaç gün sonra düzene girerim...
hem bebeğe ayrı yemek hemde bize zor oluyor
neyse ki burası var ne yapacağımı biliyorum en azından :)
iyiki varsınız...yalnız resim nasıl yükleniyor unuttum..daha önce yüklemiştim halbuki

bugunkü iftar sofram şöyle:
kağıt kebap
şehriyeli çorba
peynirli yufka böreği
salata
halim olursa sütlü bisküvili irmik tatlısı yapacam

arkadaşlar sütlü irmik tatlısı yapacağım ancak internette çok farklı tarifler var.

tadı güzel oranı en iyi olan şekeri bol olmayan malzeme listesini tam yazabilecek olan var mı?

canım bende internetten aldım tarifi ama yapmadım hiç
öyle bir kenara yazmıştım...
çok tarifler var..ben arasına biskivü muzlu olanından yapmayı düşünüyorum
bebeğim içinde iyi olur diye..arasına bol fındık ceviz badem serpecem..
üstünede hindistancevizi..bebeğime vitamin olsun diye...
tarifler hemen hemen aynı..
kolay gelsin

Son düzenleme:
hayırlı ramazanlar kızlar
rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin bayrama günahsız olarak ulaşmayı nasip etsin inşaallah :16:

dün iftar ve sahurda tektim eşim nöbettiydi
akşamdan kalma bulgur pilavı ve yoğurt yedim sadece :12:

bugünde kursum yok evdeyim sabah beri temizlik yaptım fena susadım:25:

birazdan kalkıp yemek yapmaya başlıycam

mercimek çorbası
mantar mantısı
ızgarada veya tavada köfte kızartırım
prinç pilavı
kola salata suuuuu:27::27::27:
tatlı olarakda vaktim kalırsa alman pastası yapıcam veya en kolay yoldan supangle:1:

bende fırında zeytinyağlı patlıcan yaptım,sonra iftar menümde soğuk çorba,kavun,bamya,üzüm hoşafı bide pilav yapcam tabi salata unutmayalım.

bugun iftar yemegimiz eşimden dışarıya cıkıcaz :56:sahurda milföy böregi kahvaltılıklar vardı

bende bu gece tavada pizza yapacaktım ama teflon tavamın kapağı yok :(( çelik tavamın kapağı var ama uymuyor... çelik tavaya hamur çok yapışır mı???

Dün iftarda disardaydik sahurda kahvaltılar ve talas boregi vardı.

Bugun iftarda Sehriye çorbası,patates salatası,aruz ve dondurmalı irmik helvası var.
Hafif olsun istedim dun çok kaçırdık ağır geldi.

Sahurda göster ve kahvaltılar.

Bir arkadas suçlu irmik helvası tarifi istemiş sanırsam ben mutfak sirlari sitesindeki sutlu irmik helvasını yapıyorum süper oluyor tarif garanti yani....yanından kay,aklı vanilyali Dondurma.bu akşamki menumdede var zaten

Son düzenleme:
bende bu gece tavada pizza yapacaktım ama teflon tavamın kapağı yok :(( çelik tavamın kapağı var ama uymuyor... çelik tavaya hamur çok yapışır mı???

canım bende pizza yapmayı düşünüyorum ama fırında
sana tavsiyem ocakta yapacaksan sakın çelikte yapma, bütün hamur yapışıyor, emeğine yazık olur

Helva değil tatlıymis:27:

Benim tarifi vereyim çok hafif oluyor

1 litre süt
1 çay bardağı seker
1 çay bardağı irmik
50 gram yani çeyrek margarin
1 limon kabuğu rendesi
Hepsini bir tencereye alıp muhallebili kıvamına gelene kadar karistira karistira pişiriyorum.
Suyla islattigim borcama dokuyorum ilidiktan sonra buzdolabına kaldiiyorum1 gun beklerse daha guzel oluyor.
Üzerine ister hazır paket jole alıp yapip yzeine dokuyorum yada ceviz,hindistan cevizi,fındıklar süslüyor kare kare kesip mevsim meyveleri ile servis yapıyorum.:52:

Son düzenleme:
Bugün sahurda;

kahvaltilik, karpuz, dunden kalan ymkler ve enfes peynirli balikci ekmegi vardi

iftara;

domatesli sehriye corbasi, evde kendim yapacagim ciger kavurmasi, sogan-maydanoz piyazi ve domates dilimleri.. tatli olarak sütlac yapcm :56:

merhaba hatunlar bu gece iftara dışardayız 1. evlilik yıldönümümüzde:))))))))) sahur içinde bişeyler yaparım artık sizler yazında sizden kopya çekerim:)))))))))))

Back
X