''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

yayla çorbası
tavuk sote
salata
börülce salatası
pilav karar veremedim bulgur pilavıda olabilir olur mu ki sotenin yanına bulgur kızlar ?
dünden sütlacım vardı ama şerbetli tatlı canım çekiyor ne yapsam acaba

yayla çorbası
tavuk sote
salata
börülce salatası
pilav karar veremedim bulgur pilavıda olabilir olur mu ki sotenin yanına bulgur kızlar ?
dünden sütlacım vardı ama şerbetli tatlı canım çekiyor ne yapsam acaba
bence olur, ama arkadasin dedigi gibi nedense et yanina bende hep pirinc pilavini begenirim :56:

daredevil7845 , tontriko sağolu kızlar ben de zaten pirinç pilavını daha çok severim artıkın bulgur başka zamana kalsın :27: etimek tatlısı evet canım kolay hhemde yapayım bari onu:56:

sorun degil canim simdiden.afiyet olsun :)) bakalim begenicekmisin :))

harika olmuştu inanın
biz kalabalık aileyiz o yüzden tarifin iki katını yaptım birde yarısını kakaolu yaptım üstüne hindistan cevizi serpiştirdim herkes çok beğendi tekrar teşekkürler :46:

sahurda çok bişey yiyemedim.işten çıkıp yemek hazırlamak çok zor geliyorr:50::50:.ne kadar tembelleştim ben ya .kızlar çok pratiğinden bi tarif istiyorummmmmmmm .lütfennnn.pidilim niloşummmm nerelerdesiniz

tatlısım kolayından tavuksote yapabılırsın ver mercımegı ocaga kaynasın corba yapabılırsın yanına pılav super olur:)

Pratik yemek olarak antirikot alip tencerede ustune domates biber dograyip 1 cay bardagi su kekeik ve karabiber ekleyip kısık ateste 1 saat pisirebilirsin cok basit ve cok leziz olur
Fırın posaetine tavuk baget ve garnutur birazda patates dilimleyip fırına atabilirsin
Tavuk sinitzel yapabilirsin yanlarina pilav yada makarna guzel bir salata yada kolayına gelen bir corba

Rica ederiz canim işine yasarsa ne mutlu
Sahurda tost ve cay vardı
Iftarda da dunden kalan yemekler

sahurda kahvaltı yaptık her zamanki gibi:1: çay içmiyoruz ama çay çok susatıyo bizi

iftarda
oğmaç çorbası
arnavut ciğeri+kırmızı soğan ve maydonoz eşliğinde
salata
hoşaf
güllaç

iftarda
kremalı mantar çorbası
fırında kaşarlı mantarlı tavuk sote
garnitürlü pilav
sodalı börek
karpuz
salata

bugün kü iftarım da
patlıcan türlü
pilav
cacık
pastalı dondurma

sahurda ise
tost
domates
salatalık
yeşil biber
çay ve tabiki su :)
herkese hayırlı iftarlar:56:

ben cok severim etimek tatlısını, üstüne istersen krema, kremşanti filan da dökebilrsin ohhh miss :52:

etimek tatlısı evet süper, ben üzerine muzlu puding döküyorum ama dondurmada güzel giderşimdi....

çok kolay bir tatlıda benden

11 kaşık un
11 kaşık şeker
3 yumurta
3 kaşık yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

malzemeleri kek gibi yapıp pişiriyoruz
fırından çıkınca sıcakken 1 bardak şekersiz soğuk su ile ıslatıyoruz
sonra soğuyunca 2 bardak soğuk su 1.5 bardak şeker karıştırıp üstüne döküyoruz..

şerbetli tatlı sevenler için çok hafif ve pratik...

rabbim şu mübarek günlerde şu kavurucu sıcaklarda tutulan oruclarımızı kabul eyler insallah
oruc tutmak iftar sahur yapmak kadar en değerli günler varmı başka acaba...şükürler olsunki tutabilenlere

bol naneli yoğurt corbası
fırında karnıyarık
soğuk soğuk sarımsaklı cacık
su böreğiii
herkese afiyetler....

slm kizlar hepinize hayirli ramazanlar :) benim bugunku menumde

tavuklu yogurt corbasi
etli nohut
sehriyeli pilav
rus salatasi
sutlac :)

Back