• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

tabi canım

Malzemeler
4 Su bardağı süt
12 Çorba kaşığı irmik
12 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Çorba kaşığı hindistan cevizi
1 Tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı
· Süt şeker irmik ve margarini tencereye alıp koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin.
· Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin.
· Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
· Hindistancevizi tarçın ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun.
· Dilimleyip servis yapın.

mmm güzel bi tatlıya benziyo cokacimcoook
misafirim geldiğinde deneyebilirim
teşekkür ederim :1hug:

hemen yazıyım diye bi siteden buldum malzemleri tam aklımda değildi siteden aldım...aynısını yapıyrm afiyet olsun....

kızlar bende bu hafta içi misafir alacağım..aklımdakileri söylesem bana yardımcı olsanız..

kremalı tavuk çorbası(hazır değil)
tereyağlı pilav
inegöl köfte yada islim kebabı
yanına baharat ve sarımsakla harmanlanmış fırında patates
ortaya meze olarak patlıcan salatası,turşu,rus salatası,mevsim salatası,sarma ve peynirli börek
tatlı olarak şerbetli düşünüyorum çayın yanına...
revani yada kalburabastımı yapayım???
heee bide zeytinyağlıyı unutmuşum..taze fasülye yada barbunya???

ehhhh daha ne olsun :lepi: mükemmel
Şu fırında patatesi nasıl yapıyorsunuz ben daha önce denedim başarılı olamadım,kuru kuru oldu

..merhaba kızlar
dün akşam bizde iftar menüsünde
şehriye çorbası
eşim için spagetti
kendim için kavrulmuş makarna
ızgara dana biftek
rus salatası
kırmızı biber salatası
çoban salatası ve puding vardı

bu akşam görümcemlere davetliyiz..
hazıra konacağım :)

dün akşamki menüm
brokoli çorbası
firinda sebzeli tavuk( patlıcan patates biber domates sogan sarımsak)yani tavuk tava
plaw
salata

ehhhh daha ne olsun :lepi: mükemmel
Şu fırında patatesi nasıl yapıyorsunuz ben daha önce denedim başarılı olamadım,kuru kuru oldu

canım ister elma dilim,ister yuvarlak dilim şeklinde kesiyorum..bir kaba karabiber,kimyon,kekik,biraz salça,sarımsak ve soğan rendesi,sıvı yağ ve tuz katıyorum önce onları karıştırıp sonra patateslerle harmanlıyorum..sonra fırın poşetinee..fırın poşetinde yumuşacık oluyor hiç kurumuyor buharı içinde kaldığı için..

canım ister elma dilim,ister yuvarlak dilim şeklinde kesiyorum..bir kaba karabiber,kimyon,kekik,biraz salça,sarımsak ve soğan rendesi,sıvı yağ ve tuz katıyorum önce onları karıştırıp sonra patateslerle harmanlıyorum..sonra fırın poşetinee..fırın poşetinde yumuşacık oluyor hiç kurumuyor buharı içinde kaldığı için..

ay açlık başıma vurdu galiba :roflol: :roflol:
bundan da mı yapsam acaba?
ayrı olarak hiç denemedim ben genelde tavukla beraber yapıyorum aynı şekilde
bu akşam sade patates yapayım
fırın poşetinde çok güzel pişiyolar gerçekten

Sağol canım ben direkt tepsiye koyuyordum ondan kuruyordur fırın poşetnde bende tavukla yapıyordum sade denememiştim ,bu gece sahura deniyim diyorum da kaç dakkada pişer aceppp :kedi:

ay açlık başıma vurdu galiba :roflol: :roflol:
bundan da mı yapsam acaba?
ayrı olarak hiç denemedim ben genelde tavukla beraber yapıyorum aynı şekilde
bu akşam sade patates yapayım
fırın poşetinde çok güzel pişiyolar gerçekten

bende bunu yarın mı yapsam ne...ayy bugün çok acıktım

Burda okuyorum okuyorum sonra bi sürü yemek yapıyorum tabii yiyemiyoruz hepsini.
bu akşamki mönü dünkü mönünün aynısı
sadece tatlı yapıcam tahinli revani
kocişin canı çekmiş çok

Merhaba arkadaşlar
Bugün mönüde;
Yüksük çorbası;sebzeli bulgur pilavı;etli nohut ve soğan halkaları var.
Bir sürü patlıcan var sanırım onları közleyip iki çeşit de salata yaparım..
Hım bir de böreğimiz var;çok şükür..
Şükürler olsun Rabbimizin verdiği nimetlere..
Darda zorda kalanlara yardımcı olsun..
Ramazan ayının amacı da bu aslında;birlik ve destek olmak..
Nerde kimin ne ihtiyacı varsa -bir elin verdiğini öteki görmesin- dusturu ile el uzatmak...
Kardeşlerimizin halleri ile hallenmek..

Herkese hayırlı iftarlar..

iftara annem içli köfte yapacak ayran kesme çorba karışık salata kavun üzüm sütlaç var:kahve:acıktım şimdiden

birde ewde erişte kesicemm
nasıl yaparsınız bilgisi olan varmı

canim biz bu sene evde eriste kestik tabi biz komsularla kesip yaptik baya oldu
eriste makinasiylada yapiliyo yada elince ince ince kesiyosun
hamuruda bol yumurtalu biraz tuzunu falan ayarlicaksin biraz sert hamur yogur dinlendir
yapmak istersen gercekten bildigim kadar yardim edebilrim

Akşama Kayınvalidemleri çağırdım, hangi akla hizmet ettim bilmem.

Menüm ise şöyle:

Tarhana çorbası
özbek pilavı
kaşarlı tavuk
acılı domates ezme
çoban salata

Sizce akşam 7 den sonra bunları yetiştirebilirmiyim:delphin: önümde 45 dk var. Kanımca bir motor lazım bana.-tatlicadiarzu-

Çorbayı herif karıştırsa, gider gitmez tavuğu ocağa koysam, diğer taraftan da pilavı pişirsem. Sonrada salataları yaptımmıydı tamamdır. Oldu da bitti.vereliniortak

Menüm ise şöyle:

Tarhana çorbası
özbek pilavı
kaşarlı tavuk
acılı domates ezme
çoban salata

Sizce akşam 7 den sonra bunları yetiştirebilirmiyim:delphin: önümde 45 dk var. Kanımca bir motor lazım bana.-tatlicadiarzu-

Çorbayı herif karıştırsa, gider gitmez tavuğu ocağa koysam, diğer taraftan da pilavı pişirsem. Sonrada salataları yaptımmıydı tamamdır. Oldu da bitti.vereliniortak

kolay gelsin sana kaydirigubbakcemile3
kayınvalideye söyle gelip önceden yemekleri yapsın bari kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

menü güzel gözüküyo, bende geliyim mi, hem yardım ederim sana :roflol: :roflol:

özbek pilavı nasıl yapılıyo?
ayy bugün her okuduğumu yemek istiyo canım cokacimcoook cokacimcoook

Menüm ise şöyle:

Tarhana çorbası
özbek pilavı
kaşarlı tavuk
acılı domates ezme
çoban salata

yetişir yetişir...annem 1 saatte 6 yemek yapmıştı bir kere hatırlıyorum.ama ayak altına kimseyi istemez.tek başına yapacak..uçar valla..
gider gitmez tavuğu koy fırına..hemen pilavı yapmaya başlarsın.onun suyunu koyunca çorbayı hemen ocağa koyarsın..salatada en fazla 10 dk nı alır..ezmeyi robattan geçirdinmi tamamdır..

Menüm ise şöyle:

Tarhana çorbası
özbek pilavı
kaşarlı tavuk
acılı domates ezme
çoban salata

valla canim ben olsam haydi haydi yetistiririm senin elinin praktikligina bagli bana yetistirebilirsin gibi geliyo

ben mesela dun sadece kendimize iskender yapcaktim tam iftaya 1 saat kala kaynimla fransiz sevgilisi geldi dedim yemek yermisiniz biz bir saat sonra yemek yicez

onlarda tamam dediler ben bi girdim mutafaga etleri doga pideleri kes eti kavur pideleri kavur salcali sos yap yogurt hazirla, sonra tarhana corbasi yaptim ,salata yaptim ,dunden kalan sebzeli spagetti vardi onu koydum anlicagin biir saat icinde hepsini yaptim
biz turk karilari neler neler yapmazki

Ben bugun tekim dunden kalan yemekler yeter bana, cok sukur cokacimcoook

Back
X