• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

akşama kozlenmiş patlıcan yapıcam dediğin değişik geldi onu yapıcam soğanlı domatesli olanı Şeniz

Tarif ettiğim böyle bişeydi. Ama burda soğanları biraz iri doğramış bi de galiba malzemeleri kavurmadan çiğ koymuş patlıcanların üzerine.
P8070024.jpg

Bi de bu resmi buldum. Bunu da kavurmadan koymuşlar. Bi de farklı olarak üzerine kırmızı biber ve zeytin de koymuş. Rengarenk güzel olmuş aslında..

kozlenmis_patlican_salatasi.jpg

Arkadaşlar benim bu akşamki menüm,
Ezo gelin çorba
Etli nohutlu bamya
Bulgur Pilavı
Cacık
Tatlı olarak da kavun yetiyor:))

kızlar normalde iftara anneme gidiyorduk yalnız diye ama bu akşam eve gitmemiz gerek
yedide evde oluyorum bir saatte ne yapabilirim ne hazırlayabilirim
önerisi olan var mı :gitme:

canım eve giderken soslu tavuk butlarından alıp fırına verebilirsin... sen diğer işlerini yaparken onlar olur bile... yanına da kurtarıcı bir yemek olan makarna yapabilirsin... bir de içecek... kolay bir de çorba... bence bu menü 45 dk. da olur... kolay gelsin... hayırlı iftarlar...

benim de sahur da misafirim var
biz eşimle kahvaltılık la geçiştiriyoruzz neyapsamki kızlar sahura

Tatlım ben dün sahura bunu yaptım:
Ufalanmış beyaz peynir, yumurta, domates, biber, toz kırmızı biber hepsini karıştır. Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine sür. Fırının ızgara ayarında 10 dk pişir. Hem pratik hem de tok tutuyo..

ya tatlimi firina vermistim ev temizlerken bi bakim dedim firinin isigini yakmistim geri telestan isgini kapatcam diye firini kapatmisim haberim yok kafamçokkarıştı
simdi bi baktim pismistir diye ,ana firin kapali :1shok:
cokmemis ama insallah sonradan cokmez bisey olmaz:delphin:

canım tatlın nasıl oldu? merak ettim... inşallah sönmemiştir... :teselli: fisfisfis

hatunlarrr bnım aksamki menum
tarhana corbası
içli köfte
yogurtlu acı kurubıber mezesı
sezar salata
barbunya
pilav
saray tavuk
çikolata soslu irmik tatlısı

sahurdan sona uyumadım bunları yaptım nası uykum var anlatamam
daha eve gıdıp salatayla tavugu pişiricemm mafoldumben

Tarif ettiğim böyle bişeydi. Ama burda soğanları biraz iri doğramış bi de galiba malzemeleri kavurmadan çiğ koymuş patlıcanların üzerine.
P8070024.jpg

Bi de bu resmi buldum. Bunu da kavurmadan koymuşlar. Bi de farklı olarak üzerine kırmızı biber ve zeytin de koymuş. Rengarenk güzel olmuş aslında..

kozlenmis_patlican_salatasi.jpg

bende normalde böyle yapıyorduma.s birde kavurayımda deneyim dedimCADIARZU

merhaba bayıldım bu topiğe kac gundur bakıp bakıp ewe gıdıp anne sunu da yapalım bak böyle de birşey varmıs diyorum ama ben gittiğimde yemek coktan hazır oluyor:sinifsinif:
ama o kaşar kızartması ve arpa şehriyeli salatayı denedim harika oldu
sanırım o salatayı 3-4 kez yapmışımdır:kedi:

bugün de sanırım bizim menümüzde
mantı çorbası
fırında patatesli tavuk
taze fasulye
pilav
salata
tatlı olarakta bülbül yuvası (annemin ellerine sağlık)
bir de vişne hoşafı

benim de sahur da misafirim var
biz eşimle kahvaltılık la geçiştiriyoruzz neyapsamki kızlar sahura

sahurda kahvaltılıklara ek olarak
en kolay tava boregı gıbı gelıo bana
tuzlu peynırını az koymak lazım kaşarını fazla tutmak lasım
cok susatır tuzlu olursa
ama sıcak sıcak nefıs oluyo

ya tatlimi firina vermistim ev temizlerken bi bakim dedim firinin isigini yakmistim geri telestan isgini kapatcam diye firini kapatmisim haberim yok kafamçokkarıştı
simdi bi baktim pismistir diye ,ana firin kapali :1shok:
cokmemis ama insallah sonradan cokmez bisey olmaz:delphin:

Piştiyse bişi olmaz canım..

Akşam Yemeğimde.
Bir paket spagettiyi haşlıcım
1 bardak yoğurt bir bardak süt 1 tane yumurtayı karıştırıp 150 gr beyaz peyniride ekleyip
fırına vericimm
üzerinede kaşar düşünüyorum

Yanındada menemen:)

Kızlar patlıcanlı bi yemek yapmak istiyorum canım patlıcan istiyo.karnıyarık yada oturtma istemiyorum ama çok yağlı oluyo.varmı patlıcanla ilgili fikri olan

offff bana bugün ne kadar uzun geldi
daha eve gidip mantıyı yapıcam
midemde çok ağrıyo zaten

Kızlar patlıcanlı bi yemek yapmak istiyorum canım patlıcan istiyo.karnıyarık yada oturtma istemiyorum ama çok yağlı oluyo.varmı patlıcanla ilgili fikri olan

annem patlıcanları közler soyar ince ince doğrar sonra tavaya sıvı yağ koyar ince kıyılmış sarımsak ve soğanı biraz çevirir doğranmış biber katar soteler patlıcanları da üzerine katar onları da yağda çevirir en son ateşten inmeye yakın kırmızı toz biber tuz döker servis yaparken ince kıydığı maydonozla süsler hem hafif hem de yoğurt veya tahinle iyi gidiyor deneyebilirsin

fırın tepsini ve patlıcanları biraz yağlayıp fırına at ,patlıcanların bir yüzü kızarınca yada pembeleşince diğer tarafını çevir o tarafınıda pembeleştir daha sonra hazırladığın kıymalı karışımı üzerine koyup,sıcak salçalı su ilave edip pişir ,yağda kızartmadan daha hafif oluyor

canım eve giderken soslu tavuk butlarından alıp fırına verebilirsin... sen diğer işlerini yaparken onlar olur bile... yanına da kurtarıcı bir yemek olan makarna yapabilirsin... bir de içecek... kolay bir de çorba... bence bu menü 45 dk. da olur... kolay gelsin... hayırlı iftarlar...

çok teşekkür ederim tatlım evet makarna ve çorba banko oldu zaten
ben bi de arpa şehriye salatasını denemek istiyorum ama nasıl yapılıyor tarifi nerede acaba

çok teşekkür ederim tatlım evet makarna ve çorba banko oldu zaten
ben bi de arpa şehriye salatasını denemek istiyorum ama nasıl yapılıyor tarifi nerede acaba

Aynen yaa bende şimdi onu merak etmiştim bir arpa şehriyesi salatasıdır gidiyor..Tarıf verildi herhalde önceki günlerde .ama sayfasını hatırlamyıorum

Back
X