''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

selam kızlar bugün ne yapcağıma karar veremedim
tarhana çorbam var
menemen mi yapsam diyorum
yanına soslu makarna
tulumba tatlım var

benimde hic biseyim yok
bi bitmek bilmeyen hashasli tatlim var bikac dilim ,artik aksama yaparim biseyler daha vakit cok nasil olsa

tarhana çorbam var
yanına soslu makarna
tulumba tatlım var

tatlım menemen + soslu makarna nasıl olur ki sosa bağlı tabii domatesli olmaz da. peynirli makarna hoş olur ama.

Yayla, domates, tarhana, sebze çorbası
Orman kebabı, kağıt kebabı, kürdan kebabı, fırında tavuk
Bezelyeli veya mısırlı dereotlu pirinç pilavı olabilir.
Birazda sizin zamanınıza bağlı bir olay menü seçimi.
Bu yazdıklarımdan uygun olanları seçebilirsiniz.
Kolay gelsin..

canım ezme tarhana çorbası
fırında tas kebap
sebzeli pilav
pilavın yanınada kemikli pirzola
yapabilirsin bence benim geçen akşamki menüm öyleydi süper oldu:1hug:

günaydın canımmmopuyorumnanaktan

domates çorbası(sarmısak çeşnili ve kaşarlı)

fırında püreli,domates soslu tavuk baget)

30052009007.jpg

çok iyi fikir cnm inşallah işe yarar.kocaman öptm..opuyorumnanaktan

kızlar çok sağolun... opuyorumnanaktan menümü belirledim... :lepi:
-iftariyelik
-yayla çorbası (yaptım)
-tavuklu pirinç pilavı
-patlıcan oturtma
-komposto
-zeytinyağlı taze fasülye
-salata
-tatlıyı eşim almış...

nasıl sizce?
yerimseniben

tarhana çorbam var
yanına soslu makarna
tulumba tatlım var

yeter bence canım... yerimseniben kalabalığın yok nasıl olsa... zaten 2 kişi değil misiniz? fisfisfis bu seferde kalınca yenmiyor... ziyan olmasın di mi? yerimseniben makarnayı nasıl yapacaksın? peynirli, cevizli, yoğurtlu? çünkü salçalı yapacaksan menemenle aynı olur gibi... yine de sen bilirsin... ellerine sağlık... hayırlı iftarlar şimdiden... opuyorumnanaktan

benimde hic biseyim yok
bi bitmek bilmeyen hashasli tatlim var bikac dilim ,artik aksama yaparim biseyler daha vakit cok nasil olsa

senin mi bir şeyin yok... yerimseniben o kadar marifetli bir hatun bir saatte bile neler yapar neler... alkisalkisalkis neler yapmayı düşünüyorsun? CADIARZU

yeter bence canım... yerimseniben kalabalığın yok nasıl olsa... zaten 2 kişi değil misiniz? fisfisfis bu seferde kalınca yenmiyor... ziyan olmasın di mi? yerimseniben makarnayı nasıl yapacaksın? peynirli, cevizli, yoğurtlu? çünkü salçalı yapacaksan menemenle aynı olur gibi... yine de sen bilirsin... ellerine sağlık... hayırlı iftarlar şimdiden... opuyorumnanaktan
evet 2 kişiyiz...valla oruçtan beynim durdu desem yeri var haklısınız soslu olmaz

tatlım menemen + soslu makarna nasıl olur ki sosa bağlı tabii domatesli olmaz da. peynirli makarna hoş olur ama.

belki fırında yaparım belki bulgur pilavı yaparım kociş ne isterse o ben yemiyorum zaten

tarhana çorbam var
yanına soslu makarna
tulumba tatlım var

Bence gayet güzel bu menü...
ama arkadaşların dediği gibi peynirli olursa makarna daha güzel olur..
bizim evde hiç yemezler o da ayrı bişey
afiyet olsun şimdiden

benimde hic biseyim yok

evet daha vakit çok...
bence bugün kızartma yap..
benim canım çok istiyor da
kolay gelsin cnm sanada

kızlar çok sağolun... opuyorumnanaktan menümü belirledim... :lepi:
-iftariyelik
-yayla çorbası (yaptım)
-tavuklu pirinç pilavı
-patlıcan oturtma
-komposto
-zeytinyağlı taze fasülye
-salata
-tatlıyı eşim almış...

nasıl sizce?
yerimseniben

menü çok güzel olmuş eline sağlık...

merhaba herkese hayırlı ramzanlar fırında püreli,domates soslu tavuk bagetin resmini gördüm yapan arkadaş tarifini verirse çok sevinirim cokacimcoook

BENıM SAYFAMDA TATLIM.RESMIMI TIKLA SAYFAMA GIT VE ORADA RECIPES BOLUMUNDEN BAK TATLIM..

canımcım avcı böreği diye de geçiyor. içli köftenin soğanlı,kıymalı, cevizli iç harcı var ya onu hazırlayıp yufkayla kalın sigara börekleri şeklinde sarıyorsun, yoğurt,sıvı yağ ve yumurtayla bir harç hazırlayıp önce buna buluyorsun börekleri sonra galeta ununa ve sonra da fırına. ben de ilk kez deneyeceğim inşallah güzel olur. :1rolleyes:

ben buna bırazda ınce bulgur(ıslatılmış)ilave ediyorum hoş oluyor bak bu
kıymalı bulgurlu çıtır pofuduk börek
sany0271.jpg

sany0278.jpg

tamam canım bakmıştım ama göremedim herhalde sağol kuzum
sakızlı güllaç üstten ikinci tarifkaydirigubbakcemile3

slm kızlar hayırlı cumalar
2 gündür misafirim vardı iftarda ilk gün 8 kişi dün 15 kişi
bugünde kayınvalidemler geliyor
benim menüme bakıp fikir verirmisiniz yeterlimi

mercimek çorbası
rosto + patates püresi
pilav
erik kompostosu
salata
sarma
şekerpare
en son da karpuz keserim

kızlar tatlı verim size bitane çok pratik ve süper

bildiğimiz milföy hamurları var ya işte onları 4 e bölün içine nutella doldurup bohça gibi kapatın ve kızgın yağa atıp çıkarın bir dakika kadar çok diil nefis oluyo nefis....

slm kızlar hayırlı cumalar
2 gündür misafirim vardı iftarda ilk gün 8 kişi dün 15 kişi
bugünde kayınvalidemler geliyor
benim menüme bakıp fikir verirmisiniz yeterlimi

mercimek çorbası
rosto + patates püresi
pilav
erik kompostosu
salata
sarma
şekerpare
en son da karpuz keserim

yeter aşkım ellerine sağlık...zemuszemus

sağol gonca
senin tarifte güzelmiş ama ramazanda biraz dikkat ediyorum kendime fazla tatlı yememeye çalışıyorum ama daha sonra yaparım

bildiğimiz milföy hamurları var ya işte onları 4 e bölün içine nutella doldurup bohça gibi kapatın ve kızgın yağa atıp çıkarın bir dakika kadar çok diil nefis oluyo nefis....

Milföylerin içine çikolata parçaları kırıp koyarak fırınlayıp,fırından çıkınca sıcakken üstlerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.Ama iyice bohça şeklinde yapıştırmayın,sadece dört ucundan tepede birleştirin ki fırından çıktığında kenardan erimiş çikolatalar ve üstüne serptiğiniz pudra şekeri görünsün...cokacimcoook

Bugün kü mönümüz
yayla çorbası
karışık salata
etli nohut yahni
domates soslu biber kavurması(kızartma demiyorum çünkü çok az yağda biberi çevirerek yapıyorum)
yoğurt
pilav
meyve tabağı

Son düzenleme:
Bugün,dünden kalan yemekleri yiiycez..
O kadar abartmışımki..:)

Milföylerin içine çikolata parçaları kırıp koyarak fırınlayıp,fırından çıkınca sıcakken üstlerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.Ama iyice bohça şeklinde yapıştırmayın,sadece dört ucundan tepede birleştirin ki fırından çıktığında kenardan erimiş çikolatalar ve üstüne serptiğiniz pudra şekeri görünsün...cokacimcoook

kızlar bunların ikiside harika olacağa benzer ben dayanamaz..ıkı en fazla 3 gun ıcınde yapılsın eklensın o zaman.ellerınıze sağlık canlarrrr..:icecream:

[ı]
milföylerin içine çikolata parçaları kırıp koyarak fırınlayıp,fırından çıkınca sıcakken üstlerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.ama iyice bohça şeklinde yapıştırmayın,sadece dört ucundan tepede birleştirin ki fırından çıktığında kenardan erimiş çikolatalar ve üstüne serptiğiniz pudra şekeri görünsün...cokacimcoook
[/ı]

benim bunu denemem lazım..ağzımın suyu aktı

ben buna bırazda ınce bulgur(ıslatılmış)ilave ediyorum hoş oluyor bak bu
kıymalı bulgurlu çıtır pofuduk börek
sany0271.jpg

sany0278.jpg

sağolasın, ellerine sağlık canımcım çok güzel görünüyorlar Şeniz

Back
X