• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

mercimek çorbası
fırın poşetinde baget bezelyeli patatesli ve mısırlı
makarna
akdeniz salatası
benden bugünlük bu kadar

mercimek çorbası
fırında tavuk
su böreği
roka salatası (tulum peynirli)
fıstıklı baklava (hazır)
herkese hayırlı iftarlar

bugün bende
tarhana çorbası yanında tere ve turp
tavuklu mantar sote
kıymalı biber dolma
patates püre
tulumba tatlısı ve yoğurt

köfteli yoğurt çorbası
karnıyarık
közlenmiş kırmızı biber salatası & semizotu salatası
ıspanaklı arnavut böreği
veee güllaç var
sengözlerimebaksanab sengözlerimebaksanab

dün misafirim vardı işte menüm

mercimek çorbası
mantarlı kırmızı biberli et sote
bademli pilav
zeytinyağlı barbunya
karnıyarık böreği
yoğurtlu havuç salata
yeşil salata
çiğköfte

tatlı olarakta haşhaşlı revani

bu da benim kendim için hazırladığım küçük iftar sofram kaydirigubbakcemile3
biraz sonra yicem

dsc00865p.jpg

ezogelin çorbası, fırında patates, közlenmiş biber, salata ve elma kompostosu

iftara misafirlerim var
sehriyeli tavuk suyu corba
karniyarik
tavuklu patates'(firinda)
pirinc pilavi (kus uzumlu)
salata
muhallebili kadayif tatlisi
hepsi yapildi sadece pilavim salata kaldi yapilacak ve iftara 1.5 saat var

ya kizlar bisey sorucam, Allah hepinizin oruclarini kabul etsin önce.

soruma gelince, masallah hepiniz pek hamaratsinizkaydirigubbakcemile4
herkesin sofrasinda nerden baksaniz corbasindan pilavina, zaytin yaglisindan tatlisina hersey var ( allah yoklugunu göstermesin):Saruboceq:

malum oruc olunca iftarda yenmiyor fazla,
kendi adima bi tabak corba, bi tabak salata. benim bu aralar iftar menüm cünkü anca yiyebiliyorum.
yani bua kadar yemegin hepsini bitiyomusunuz, yada bi sekilde sahurda da mi tükeliyor, yoksa atiyomusunuz, kalan yemekler ne oluyo onu merak ettim...

kalanları ertesi gün yeriz,istenirse sahurdada yenir
neden atılsın yemekler

ifatarda eşimin babannesindeydik
tarhana çorba
tavuk yahni
efelek pancarııydı sanırımm
salata
komposto
tulumba tatlısı

çorba yapmadım bugün kızlar...
patates yemeği
bulgur pilavı
cacık
karpuz
köyden gelen katmerler cokacimcoook
köyden gelen peynir cokacimcoook
hurma-kayısı
baklava

eşim bugün nöbette ve sadece babacığım vardı yanımda... :1hug: Allah razı olsun beni yalnız bırakmadı... :1hug: hepiniz Allaha emanet olun kızlar....
a.s. opuyorumnanaktan a.s.

sahurda gittiğimiz Eyüp Sultan resimlerim.... :asigim: Rabbim herkese o manevi havayı teneffüs etmeyi nasib eder inşallah... :Saruboceq:

bende de maklube ve sütlü kadayıf vardı
az öz olmasına rağmen yine bitmedi yine bitmedi
yarın yemek derdim yok güzel tarafı bu sanırımyerimseniben

sahurda gittiğimiz Eyüp Sultan resimlerim.... :asigim: Rabbim herkese o manevi havayı teneffüs etmeyi nasib eder inşallah... :Saruboceq:

Allah biliyor ya yüreğimde öyle bir arzu var ki;Eyüp Sultan'da yaşamak istiyorum yine bir sahurumuzu iftarımızı.Lakin bu sene olmayacak sanırım ramazandan sonra gelebileceğiz Türkiye'ye inşaAllah..
O manevi atmosferin o gül kokusu ile yoğrulmuş havanın;dualarla süslenmiş dillerin;dostluğun muhabbetin paylaşımın yerini hiçbirşey tutmaz;paha biçilemez bence..
Ramazan ayını;11 ayın sultanını işte bu yüzden o kadar çok seviyorum ki..
Bizlere aslında bir bütün olduğumuzu;amacımızın yaradılış gayemizin netliğini;güzelliğini hatırlatıyor..
Ekranlardan takip ediyoruz biz de ne yapalım :_)
O tatlı kalabalık;gösteriler;temaşalar;yardımlaşmalar ne kadar güzel ya Hu..
Gerçi burada da çok güzel geçiyor ; Allaha şükürler olsun;sokaklar ilahi ve kitabullah sesleri ile coşuyor.. :asigim:
Herkes tatlı bir telaş içersinde..
Ama Türkiye'de özellikle ıstanbul'da ramazan bir başka oluyor..
Seneye Allah nasip eder inşallah..
Suvesabun fotoğraflar daçok hoş onlar için ayrıca teşekkürler:1hug:

Allah biliyor ya yüreğimde öyle bir arzu var ki;Eyüp Sultan'da yaşamak istiyorum yine bir sahurumuzu iftarımızı.Lakin bu sene olmayacak sanırım ramazandan sonra gelebileceğiz Türkiye'ye inşaAllah..
O manevi atmosferin o gül kokusu ile yoğrulmuş havanın;dualarla süslenmiş dillerin;dostluğun muhabbetin paylaşımın yerini hiçbirşey tutmaz;paha biçilemez bence..
Ramazan ayını;11 ayın sultanını işte bu yüzden o kadar çok seviyorum ki..
Bizlere aslında bir bütün olduğumuzu;amacımızın yaradılış gayemizin netliğini;güzelliğini hatırlatıyor..
Ekranlardan takip ediyoruz biz de ne yapalım :_)
O tatlı kalabalık;gösteriler;temaşalar;yardımlaşmalar ne kadar güzel ya Hu..
Gerçi burada da çok güzel geçiyor ; Allaha şükürler olsun;sokaklar ilahi ve kitabullah sesleri ile coşuyor.. :asigim:
Herkes tatlı bir telaş içersinde..
Ama Türkiye'de özellikle ıstanbul'da ramazan bir başka oluyor..
Seneye Allah nasip eder inşallah..
Suvesabun fotoğraflar daçok hoş onlar için ayrıca teşekkürler:1hug:
canım ya maşallah ne kadar guzel anlatmışsın ya hasret bu olsa gerek allah bıdahakı ramzanda istediğin yerde geçirmeni nasıp etsın inşallah allah dualrımızı tutugumuz oruçlarımızı kabul etsın inşallah ama bu gece benım yemeğim vardı ama eşimle ani bi kararla dışarı çıktık ve çok üzüldüm acıkcası iftra 1 saat gfalan vardı ve herkes yemek yıyordu o kadr cok oruç tutmayan ınsan varkı ınanamadım gıttıgımız yere ramazan gelmemiş dedim remen ya ezan okundugunu bılen yok ya varmı boyle bişey şok oldum valla allah affetsın inşallah allah islah etsin herkesi hani bı sıkıntısı hasatalıgı olanlar tamam ama hepsımı aynıydı ne bu tesadüf çözemedim dogrusu .......
neyse menümde ise biber dolması vardı yarına kaldı iyide oldu :))))))))
yanına bi çorba birde altenatif oldumu hazır :))))

kızlar bu arada bişiy sorucam ben ekmek almıyorum ramazanda pide keyfını cıkartmak varken ekmek almıyorum dogrusu ve ister istemez bayatlayabılıyor bayatlamış pidelerden yemek gibi bişiy neler yapılabılır bı kac bişey var aklımda ama emın değilim sizlerdende fıkır almak istedım karambole yapmaktansa deneyenlerden tavsiye almak daha iyi geldi bana bekıyorum cevaplarınız.......

ha bu arada suvesabun cok guzel fotolarda bende gecen yıl gitmiştim ama bu yıl kısmet olmadı belkı bı ara fırsat bulabılırsek gıdebılırız allah dualarınızı kabul etsın gercektende o kalabalıkta oruç açmanın keyfi hazzı bi başka oluyor allah herkese kısmet etsin yalnız başına oruç açmak bence cok kotu ramazanda bari arkadaşlar yalnızinsanlar varsa çagaralım bı şekilde destek olalımda soframız daha bereketli daha neeşeli olsun......

Son düzenleme:

Dursun ali erzincanli da oradaymis ben olsan cok heyacanlanir sevinirdim onu gorunce sende eminim sevinmisindir tamda bu fotaya bakarken siirlerini dinliyorum bir taraftan cok harika
Rabbim razi olsun ins
ne guzel bir ortami yasamisiniz bizde kendi kendimize hayal kurar dururuz gurbetn ramazan tadi memelketim gibi degilsenağlama

ya kizlar bisey sorucam, Allah hepinizin oruclarini kabul etsin önce.

soruma gelince, masallah hepiniz pek hamaratsinizkaydirigubbakcemile4
herkesin sofrasinda nerden baksaniz corbasindan pilavina, zaytin yaglisindan tatlisina hersey var ( allah yoklugunu göstermesin):Saruboceq:

malum oruc olunca iftarda yenmiyor fazla,
kendi adima bi tabak corba, bi tabak salata. benim bu aralar iftar menüm cünkü anca yiyebiliyorum.
yani bua kadar yemegin hepsini bitiyomusunuz, yada bi sekilde sahurda da mi tükeliyor, yoksa atiyomusunuz, kalan yemekler ne oluyo onu merak ettim...

amin Rabbim kabul etsin oruclarimizi ins
yemeklerimden cok fazla kalinca bir bolumunu dondurucuya koyuyorum bir kac gun sonra tekrar cikariyorum ;
ertesi gunde yemek yapmiyorum ;kalan yemeklerden yeniliyor israf etmek cope atmak hicde guzel bir sey degil .ayrica misafirlerinde sahurda yemeleri icinde biraz onlara verdim bugun

canım ya maşallah ne kadar guzel anlatmışsın ya hasret bu olsa gerek allah bıdahakı ramzanda istediğin yerde geçirmeni nasıp etsın inşallah allah dualrımızı tutugumuz oruçlarımızı kabul etsın inşallah ama bu gece benım yemeğim vardı ama eşimle ani bi kararla dışarı çıktık ve çok üzüldüm acıkcası iftra 1 saat gfalan vardı ve herkes yemek yıyordu o kadr cok oruç tutmayan ınsan varkı ınanamadım gıttıgımız yere ramazan gelmemiş dedim remen ya ezan okundugunu bılen yok ya varmı boyle bişey şok oldum valla allah affetsın inşallah allah islah etsin herkesi hani bı sıkıntısı hasatalıgı olanlar tamam ama hepsımı aynıydı ne bu tesadüf çözemedim dogrusu .......
neyse menümde ise biber dolması vardı yarına kaldı iyide oldu :))))))))
yanına bi çorba birde altenatif oldumu hazır :))))

kızlar bu arada bişiy sorucam ben ekmek almıyorum ramazanda pide keyfını cıkartmak varken ekmek almıyorum dogrusu ve ister istemez bayatlayabılıyor bayatlamış pidelerden yemek gibi bişiy neler yapılabılır bı kac bişey var aklımda ama emın değilim sizlerdende fıkır almak istedım karambole yapmaktansa deneyenlerden tavsiye almak daha iyi geldi bana bekıyorum cevaplarınız.......

ha bu arada suvesabun cok guzel fotolarda bende gecen yıl gitmiştim ama bu yıl kısmet olmadı belkı bı ara fırsat bulabılırsek gıdebılırız allah dualarınızı kabul etsın gercektende o kalabalıkta oruç açmanın keyfi hazzı bi başka oluyor allah herkese kısmet etsin yalnız başına oruç açmak bence cok kotu ramazanda bari arkadaşlar yalnızinsanlar varsa çagaralım bı şekilde destek olalımda soframız daha bereketli daha neeşeli olsun......

Gülüm benim..
Sen de çok güzel ifade etmişsin Allah razı olsun bütün dualarına yürekten katılıyorum amin ecmaiyn inşaAllah..
Aslında bu tür ibadetler Alla için ve gönül rızası ile yapıldığı vakit makbule geçer değil mi..
Bizlere tavsiye edilen;farz olanlar bellidir..
Elimizden geldiğince uymaya çalışırız ..Allah kabul etsin inşaAllah..
Ama yüreğimizi kimse bilemez Rabbimiz dışında..
Sadece boğazımı tutmak değil oruç.. Dikkat etmemiz gereken çok nokta var keşke hepsine uyabilsek..
Gözümüz de oruç tutmalı
kulaklarımız da..-fitneyi fesatı işitmemeli..
dilimiz de.-en azından bu ay daha luzumlu konular konuşmalı..Gıybetten uzak durmalı..
ve en önemlisi KALBıMıZ..

:)

Tatlısı ;
bayat pidelerden tirit;pizza;kıtır;kanepe;siron (bayılırım);iskender;kebab yapabilirsin
hatta yumurtalayıp kızartabilirsin..
Et suyu ile de kullanabilirsin..
Hiç olmadı robotta çekip galeta unu misali saklayabilirsin..
Aslında bayat pideyi taze pideden çok daha fazla yerde kullanma şansımız varopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Back
X