• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

ayy pınarrr çok teşk valla tarifin için.ayy ne yağ sıçraması ne kokusu ne de yorgunluğu..ayy kızartmam çok güzel görünüyor...yardımcı olduğun için çok teşk ederm canım.opuyorumnanaktan

afiyetler olsun balım.ama daha cok var sogursa bır daha ısıt fırında..opuyorumnanaktan

arkadaşlar meraba
menüüücokacimcoook
düğün çorba
kuzu tandır
bademli kestaneli pilav
ayva kompostosu
paçanga böreği
fıstıklı sarma
bide güllaç

tabi bunlar benim canımın istedikleri ama hiçbiri yok maalesefsenağlama
olanlar şunlar
erişteli yeşil mercimek
güveç
pilav
nohut
dondurma

teşekkürler ediorm ceylişm..menün gayet hoş ama tatlısız sadece komposto yetiyormu..keşke bana da yetse keşkeeeee...:Saruboceq:

sanada hayırlı iftarlar tatlıcm..

pınarcım ben tam bir tatlı canavarıyım hergün her an yerim dün tatlımız vardı bugün yapmayayım dedim malum kilo problemi,ama her an fikrimi değiştirebilirim :bbo:
hehh hatta değiştirdim bileee
ben hemen tatlı topiklerine uçuyorum kaydirigubbakcemile4

kuzu cevirme yapacaklar sana:1closedeyes:

Hade be:ecrin_bebek:

yarından itibaren iftar çadırlarına yönelmeyi düşünüyorum. Yorucu oluyor yav, koştur koştur eve git, harıl harıl hazırla, amaaaan kim uğraşcak, 10 dk mesafede iftar çadırı var. Herifi gönderiyim önceden kuyruğa girsin barisositososito-tatlicadiarzu-

pinarcim gecen gun dikkatimi cekti bu tarif ama cesaret edemedim o arada sende yoktun forumda soramadim,bi cay bardagi su siviyag demissin,hem su hem siviyagmi koyuyoruz cnmm

balım normal mercimek corbası yapıosn ya ben ona bıraz salca kavurup nane kara biber bir diş te sarmısak ekliorm hoş oluyo.ezogelin gibi..opuyorumnanaktan

afiyetler olsun balım.ama daha cok var sogursa bır daha ısıt fırında..opuyorumnanaktan

güllüm hemen deniycem inş.akşama yaparm...
eşim kızartmayı soğuk sever pınar o yüzden şimdiden yaptım ki ezana kadar dursun fırının içinde de ılık olsun en azından...
gerçekten çok teşk ederm balım....opuyorumnanaktan

ne guzel valla ozendim,ben tatliyi cok severim ama iki kisiyiz bide esim pek yemez hic yapamam cesaret edip,,

bizde sevmesek iyi olur aslında beynimde bir tümör var ve tümörü en iyi besleyen iki şey beyaz şeker ve beyaz un.işte ama yinede vazgeçemiorm naben???

pınarcım ben tam bir tatlı canavarıyım hergün her an yerim dün tatlımız vardı bugün yapmayayım dedim malum kilo problemi,ama her an fikrimi değiştirebilirim :bbo:
hehh hatta değiştirdim bileee
ben hemen tatlı topiklerine uçuyorum kaydirigubbakcemile4

uç gülüm uç tatlısız olmaz...

pinarcim gecen gun dikkatimi cekti bu tarif ama cesaret edemedim o arada sende yoktun forumda soramadim,bi cay bardagi su siviyag demissin,hem su hem siviyagmi koyuyoruz cnmm

ewt içinde hem sıvı yağ hem su var

güllüm hemen deniycem inş.akşama yaparm...
eşim kızartmayı soğuk sever pınar o yüzden şimdiden yaptım ki ezana kadar dursun fırının içinde de ılık olsun en azından...
gerçekten çok teşk ederm balım....opuyorumnanaktan
afiyetler olsun tatlm..opuyorumnanaktan

arkadaşlar meraba
menüüücokacimcoook
düğün çorba
kuzu tandır
bademli kestaneli pilav
ayva kompostosu
paçanga böreği
fıstıklı sarma
bide güllaç

tabi bunlar benim canımın istedikleri ama hiçbiri yok maalesefsenağlama

İlahiii .bende sen yaptın zanettim ,kuzu tandırı nasıl yaptınkine :1shok: diycektim
ama şimdi böyle alt alta görünce benimde canım çekti hepsindennnn cokacimcoook

nerdeeeeee:1no2:
bizde tatlı sofraya gelir.geriye boş tabak gider.yani mutfaktan bir çıktımı bir daha dönüşü olmaz...:olmaz:

ne guzel valla bizim evdede bikac tabak ndolu gider az az yenildikce biter
aslinda iyimi kotulu desem ani biliyosun insana zarar hep tatlilarda
insan yinede ramazanda yemekten sonra mutlaka canim tatli istiyo

canım ne güzel anlatmışsın... gözlerim doldu inan okurken... :gitme:
bu sene benim de istanbul da son senem ve ilk defa gittim sahurda Eyüp Sultana... offff...... mafoldumben oranın manevi hazzını ve rahatlatıcı atmosferini anlatamam... sanki evindesin... herkes o kadar rahat ve samimi ki... can-ı gönülden isterim ki isteyen herkes bu güzelliği yaşasın... :Saruboceq: Rabbim hacca gitmeyi de nasib etsin... oralara yüz sürmeyi.... :Saruboceq:
libyana bu güzel sözlerin için sağol...
opuyorumnanaktan

Sen de sağol cancağzım.:1hug:
BaşıYazmalıKız;sofran çok şirin cıvıl cıvıl;) Emeğine sağlık tatlı iftarlarınız olsun her daimopuyorumnanaktan
Elisimben sana kıyamam buyur gel bugün bizdesin:asigim:
Azeri Kızım;kız kardaşım benim;ellerine sağlık ne yapsan güzel oluyor..Adıyaman köftesini Adıyamanda yemişti anneannem oradan döner dönmez bize de yapmıştı bayılmıştık..
Sympatique;senin de ellerine sağlık kuzucuğum;son tariflerin çok hoş..Hepsi gibi..
Bugün ben de Kiev Sarması yapıyorum;şimdi dolapta sosunu çekmesi için bekliyor..
En sevdiğim tavuk yemeğidir diyebilirim..

Bütün hanımlarımız marifetli maşallah;ellerinde var lezzet muhabbetopuyorumnanaktan
bir çorba bir güler yüz..Ohhh daha ne olsun o bile yeter..

Bir arkadaşımız patatesten cipsi sormuş;farklı farklı tarifleri var..
En basiti patatesleri incecik incecik dilimleyip buzlu bir kapta bir süre bekletip baharatlayıp bol yağda kızartmak.Çıtır çıtır oluyor..

Mehayet Geçen yazmışsın lumpia ile nisa yı..
Emeğine sağlık..
Foto eklersen tam süper olur şeklini merak ettim:sm_cool:

sende mi bilmiyon,:mymeka:ya nasi anlatiyim hani simitim buyuuuk olanini ve susamsiz olanini dusun ,kucuk kucuk kesip icine peynir koyup,yumurtaya bulayip kizartip,afiyetle yeniyomafoldumbeniste halka buuu,ama ben yiyemiyommafoldumben

ilk defa duyuyorum janım ya ama sen neden yiyemiyorsun ki?

Cemre110süpersin akedeşş:)
Allah iyiliğini versin.. :)

Bugün kü mönüm:
Sebzeli sucuklu tarhana çorbası;
Kiev tavuğu;
3 renkli pilav;
Bezelyeli patates salatası;
sarma
tatlı olarak da krep bohçası ve dondurmaaaa ..

libisim canim kiev tavk nasil oluyo
hani tavuk gogsunden sarmada ozelligi yani degisik lan ne bilmiyorum pek
anam bide tarhana corbasinin icinde sucuk ne ariyo sebzeli guzel olurda onu pek bilmiyorum
afiyet olsun canim ,menun cok guzel
bide sonradan sarma yazmisin o ne sarmasi

Libyana menündeki bütün yemeklerin tarifini veriyorsun şekerim, hemde hemen, hade bakimzemuszemusvereliniortak

bende çorbama karar verdim...sütlü patates çorbası yapıcam
yanına türlü yaptım
pilav yaparım
vişne kompostosu var bu akşam da tamam dır

Back
X