• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Günaydın Kömür Prensesim minim.Nerelerdesin sen özlettin Şeniz
Halley pasta inanılmaz basit ama bir o kadar lezzetli bir pasta..
Annem 3-4 sene yapmıştı ilk defa resmen balıklama dalmıştık o gün bugün favorilerimizdenkaydirigubbakcemile3
yeğenler falan annemden ya etipufu ya da bu halley pastayı isterler kalmaya gelecekleri zaman yerimseniben
Biz bir paket 10lu halley ; 2 paket şanti ;biraz damla çikolata ve yaş ceviz veya hindistan cevizi kullanıyoruz..
Halleyleri iri iri parçalıyoruz (çok ufalanınca güzel olmuyor bence..)
Daha sonra tarife göre hazırladığımız 2 paket şantiyi çırpıp halleylerle karıştırıyoruz içersine fındık veya ceviz kırığı katıyoruz keyfine kalmış..
En son bir kek kalıbına döşeyip bir gece buzlukta bekletiyoruz .
Servisten önce çikolata sosu hnd. cevizi ile süslüyoruz..İstersen muz da katabilirsin üzerine çok yakışıyor..
MAGNUM var ya tıpkı o tadı..Ben çakma magnum diyorumkaydirigubbakcemile3
Pınacık belki değişik yapıyordur ona da soralım.

kaydirigubbakcemile3 ŞenizPuri gindatu :roflol:

oooo evet çok basitmiş ve içindekilerle çok lezzetli görünüyor
Libyyim uzun zamandır yoktum bebeğim evlenip geldimyerimsenibenarayı açtım o yüzden:kedi:
çok özledim seni ve bazı arkadaşlarımı tarifi iş çıkışı yapıcam bir gece bekletirsem
yarın ki iftarımıza kısmet olacak yemekkaydirigubbakcemile3

günaydın libim(bende libim diyebilirim değil mi?)
rabbim hepimizin sofralarından bereketi eksik etmesin inşallah...
aminnnn
çıkartıyoruz valla tadını..
çok güzel oluyor kalabalık sofralar...

bende senin gibiyim yeni tatlara çok açığım..
allah ne verdiyse yerim...mide geniş yani..ve eşimde aynı senin eşim gibi..
herşeyi seçer..
hmm halley pasta...hadi taif verinde akşam bende yapayım :)

Ohoooo daha ne olsunkaydirigubbakcemile5
Afiyet olsunkaydirigubbakcemile3
Tatlı olarak da bebişinizi yiyinkaydirigubbakcemile3

harikasın canım ya kaydirigubbakcemile3
onu yemeğe doyamıyoruz ki opuyorumnanaktan
kızım kadar olmasada güzel bi tatlı yapmaya çalışacağım halleyli pastada çok güzel görünüyo ellerine sağlık onuda yapabilirim

:)
Ohhh mönümüz çok hoş Kömürüm Prensesim..
Bugun mu yapıcaksın halleyi..
O zaman hemen yap akşama kadar donsun güzelce kendine gelsinn:)
ama yarısını ben yerim ona göresositososito

afiyet bal şeker olsun ye tabi bitanem
pastamı iş çıkışı yaparım yarına yeriz tatlım bugünlük puding yapayım öyleyse CADIARZU

Merhaba cheese im cake imŞeniz
Hoşgeldin..
Çok teşekkür ederiz;güzel temennilerin için..Kızım ekimde 2 yaşını dolduracak inşaAllah..:kedi::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Duygularını çok güzel ifade etmişsin;yalın bir şekilde..
Rabbim muhabbetinizi daim etsin bu dünyada en önemli ve en tatlı şey sayg ve sevgi dolu beraberlikler,evlilikler..
Birbirlerini sevenler için nikahtan güzel birşey görülmemiştir diyor ya ayet..Ne kadar doğru..
Fotoğraf da olsa tam süper olacaktı ama nasip değilmiş zaten hep öyle olur özel günlerde o kadar hazırlanırsın son dakikada makinada mutlaka bir terslik çıkar bana da oluyorturkbayragi

Bu arada senin bebeğin ne kadar kaçıncı trimester dasın çok güzel Rabbim hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inşalah
sağlıkla gelsin minik cheesecakekaydirigubbakcemile3

sağol canım. Kimseye nazar değmesin inş. "HELAL DAİRESİ KEYFE KAFİDİR" gerçektende öyle. Rabbim hepimize iki cihan saadeti nasip buyursun inş. bu dünya gelip geçici inş. Rabbim ahiret beraberliğide nasip etsin.

kızını Allah bağışlasın inş. canım. darısı başımıza. benim meleiğim 2. tremester'de inş. 24. haftamızdayız. amin inş. tüm bekleyenlere hayırlı sağlıklı doğum, tüm evlat aşkıyla yananlarada Rabbim hayırlı salih evlat nasip etsin inş.

inş. herşey güzel olur.:emir_bebek::asigim:

Annem 3-4 sene yapmıştı ilk defa resmen balıklama dalmıştık o gün bugün favorilerimizdenkaydirigubbakcemile3
yeğenler falan annemden ya etipufu ya da bu halley pastayı isterler kalmaya gelecekleri zaman yerimseniben
Biz bir paket 10lu halley ; 2 paket şanti ;biraz damla çikolata ve yaş ceviz veya hindistan cevizi kullanıyoruz..
Daha sonra tarife göre hazırladığımız 2 paket şantiyi çırpıp halleylerle karıştırıyoruz içersine fındık veya ceviz kırığı katıyoruz keyfine kalmış..
Servisten önce çikolata sosu hnd. cevizi ile süslüyoruz..İstersen muz da katabilirsin üzerine çok yakışıyor..

bu çok güzel bişeye benzioo canım resim falan var mı bunun yapmalıyım mutlaka:lepi:cokacimcoook

oooo evet çok basitmiş ve içindekilerle çok lezzetli görünüyor
Libyyim uzun zamandır yoktum bebeğim evlenip geldimyerimsenibenarayı açtım o yüzden:kedi:
çok özledim seni ve bazı arkadaşlarımı tarifi iş çıkışı yapıcam bir gece bekletirsem
yarın ki iftarımıza kısmet olacak yemekkaydirigubbakcemile3
Sen dur beni dumur ettin alıcam ifadeni ben:roflol:
Evsiz yolladık evli geldin iyi mi:roflol: Cansın nasıl sevindim ..
Rabbim saadet-i dareyn nasip etsin..
Unutmıcam bunu yakaydirigubbakcemile3

günaydın libim(bende libim diyebilirim değil mi?)
rabbim hepimizin sofralarından bereketi eksik etmesin inşallah...
aminnnn
çıkartıyoruz valla tadını..
çok güzel oluyor kalabalık sofralar...

bende senin gibiyim yeni tatlara çok açığım..
allah ne verdiyse yerim...mide geniş yani..ve eşimde aynı senin eşim gibi..
herşeyi seçer..
hmm halley pasta...hadi taif verinde akşam bende yapayım :)
Tabi ki diyebilirsinŞeniz

Evet ben de öyle ya napıcaz bacım birşeye de hayır diyelim sevmeyelim istemeyelim yok yok
vakum gibiyiz mubarek:delphin:

Eşim yer sağolsun beni zorlamaz hiç üzmez ama anlıyorum ben hangisini çok sevdi hangisini sırf ellerimden çıktı diye yedikaydirigubbakcemile3
ona sorsan hepsi harika .Soruyorum beğendin mi gülüm? yine çok güzel ne olsa yerim senin elinden cevap hep bu..kaydirigubbakcemile3

Ama biliyorum ki mantardan pek hoşlanmıyor
beylerin fiks yemekleri bellidir
Pilav kuru fasülye yahni mercimek çorba gibi:roflol:

harikasın canım ya kaydirigubbakcemile3
onu yemeğe doyamıyoruz ki opuyorumnanaktan
kızım kadar olmasada güzel bi tatlı yapmaya çalışacağım halleyli pastada çok güzel görünüyo ellerine sağlık onuda yapabilirim
Dimi..
Onlar kadar tatlısı olamaz ki ballar bal.
Allah bağışlasın..

benim de aklımı çeldiniz şimdi Pınarım hep senin yüzünden bak sabah sabah ekledin halleyi ben de duramadım nolcak şimdi bütün kk iftarında halley pastası olacak
ama burada halley çok zor bulunuyoorr ..Evde baktım 5 paket var tekli..:umursamaz:

afiyet bal şeker olsun ye tabi bitanem
pastamı iş çıkışı yaparım yarına yeriz tatlım bugünlük puding yapayım öyleyse CADIARZU

Şeniz
İşte misin şuan tatlısı..
Tamam kolay gelsin
puding de olur ımmm :)

sağol canım. Kimseye nazar değmesin inş. "HELAL DAİRESİ KEYFE KAFİDİR" gerçektende öyle. Rabbim hepimize iki cihan saadeti nasip buyursun inş. bu dünya gelip geçici inş. Rabbim ahiret beraberliğide nasip etsin.

kızını Allah bağışlasın inş. canım. darısı başımıza. benim meleiğim 2. tremester'de inş. 24. haftamızdayız. amin inş. tüm bekleyenlere hayırlı sağlıklı doğum, tüm evlat aşkıyla yananlarada Rabbim hayırlı salih evlat nasip etsin inş.

inş. herşey güzel olur.:emir_bebek::asigim:

Amin ecmain..
Az kalmış inşaAllah anneciğisi:)
Bol bol dua edelim..
Umarım rahat bir doğum olur ..
Bol bol hurma yemeyi unutmayalım e mi:)

bu çok güzel bişeye benzioo canım resim falan var mı bunun yapmalıyım mutlaka:lepi:cokacimcoook

Evet nidahcık;yalancı magnum diyorum ben buna:)

Bu benim halleyim:
narcicegi1small.jpg

Pınarım resmini çaldım iki dakkalığına olar mı

Bu Pınarımızın halleyii
sany0158i.jpg

pastaları çok cicidir akedeşimin

Evet ben de öyle ya napıcaz bacım birşeye de hayır diyelim sevmeyelim istemeyelim yok yok

Eşim yer sağolsun beni zorlamaz hiç üzmez ama anlıyorum ben hangisini çok sevdi hangisini sırf ellerimden çıktı diye yedikaydirigubbakcemile3
ona sorsan hepsi harika .Soruyorum beğendin mi gülüm? yine çok güzel ne olsa yerim senin elinden cevap hep bu..kaydirigubbakcemile3

benim de aklımı çeldiniz şimdi Pınarım hep senin yüzünden bak sabah sabah ekledin halleyi ben de duramadım nolcak şimdi bütün kk iftarında halley pastası olacak
ama burada halley çok zor bulunuyoorr ..Evde baktım 5 paket var tekli..:umursamaz:

aynen bende vakum gibiyim...
saolsun benim eşimde yer ama bayılarak severek yemez..
beni kırmamak için yer...

canım sende 5 tane varmış ya hani halley 1 paket krem şanti ile küçük bi kek kalıbına yapabilirsin..
bende eve gider gitmez yapacağım..
daha öncede duymuştum da elim varıp yapamamıştım..
yarın bizde de bu tatlı olacak inş. iftarda..
saol cnm benimmma.s.

Günaydın mavili..
Sofranız bereketli;oruçlarınız kabul olsun:)
ohh ne güzel birlikte olmanın tadını çıkarın..Ailelerinizle..

Piny;mantarı severim benim hayır diyebileceğim ve sevmediğim çok az şey vardır yeni tadlara da her zaman açığım nasıl bir midem var ben de çözemedim ama ..neyse.. :))))

Lakin eşceğzim pek sevmiyor;kremalı mantar çorbası yapardım bir ara çok;yiyor ama mercimeğin tarhanın kesme çorbanın yerini tutmuyor..

Evet halley kek kalıbında süper oluyor annem hep öyle yapar..

Ben de ondan çaldım bu fikri hihihi;)

tmm eniştem nasıl severse oyle yaparız balım..sen hele bi gel yada ben hele bı geliim hayırlısıyla..:Saruboceq:

herkese günaydınlar menüler harika yine yapanların ellerine sağlık

teşekkürler ikracığm sanada günaydın..

herkese günaydın...
gününz güzel olsun kızlar...
sofralarınızda bereketli...

akşam bizde
yayla çorbası
karnıyarık
pilav
salata-üzüm-kavun
vee kuru baklava vardı..
kaynanamda yiyoruzda miniğimden dolayı..

sahurda da patatesli kol böreği
ıslak kek ana menüydü..gerisi kahvaltılık işte bildiğiniz gibi

mavilim günaydın menün yakıyor..

dün misafirlikteydik
menüde;
mercimek corbası
taze fasulye
fırında köfteli patates
pilav
erik kompostosu
peynirli börek
ve haşhaşlı revani vardı

balım merhaba..

günaydın en maharetli hatunlar sositososito

anacım ne çok yazıyosunuz. size yetişmek mümkün değil. zaten çok oturamıyorum ama çok içten ve tatlısınız. libyacım bencede sen en kısa zamanda güzel bir site açarsın inş. sanırım zaten var fikrinde çok güzel fotoğraflıyorsun. senin fındığın ne kadar? kaç yaşındasın acaba :) çok mu sordum:))

tebrikleriniz için hepinize çok tşk ederim kızlar. dün çok güzeldi. eşimin teyzesinin kızı kuaför geldi süsledi beni. kocacığımı karşılayabildim ne zaman sonra ilk defa kapıda. o böyle birşey beklemiyordu tabi. 1 buket kırmızı gülüm geldi tüllerle süslenmiş Şeniz Allah razı olsun inş. çok mutlu oldum.

canım aşkıma çok hoş bir masa hazrladım sizlerle paylaşacaktım ama piller bitmiş iftara kadar şarjda etmedi bizimki çok acıktığı için çekemedim malesef. dün birtek paçanga böreğimi yetiştiremedim eşim geç geldiği için pastırmalar geç geldi. zaten çok yorulmuştum.

ama içimde öyle kaldı ki sabah yaptım yedim vallaha :)) biberlisini denedim birde yağlı yoğurtlu harçla denedim. biber pastırma ve domates çiğ kaldığı için bunları sotelemek lazım. yapmak isteyenler için. domatesin tadı çok baskın çıkıyor. öyle çok yağda çekmedi. yağlı olmadı yani. sanırım yumurtaya bulayıp galete unlandığında daha da lezzetli olacak. ama güzeldi :teytey:

bugün nasipse inş. öğleden sonra kızımı görmeye gidicez teyzeleri. bize dua edin güzel haberlerle dönelim inş. 16 gündür evden dışarı ilk defa çıkıyorum. öpüyorum hepisinizi mutlu günler dilerim.

gunaydın chessem dılıyorum allahtan hayırlı haberlerını alırsın kuzucuğun.allaha emanet..

aşağı yukarı bunun gibi balım benimkide.çikolata sosu kullanmadım sadece..kömür prensesimize afiyetler olsun..

Sen dur beni dumur ettin alıcam ifadeni ben:roflol:
Evsiz yolladık evli geldin iyi mi:roflol: Cansın nasıl sevindim ..
Rabbim saadet-i dareyn nasip etsin..
Unutmıcam bunu yakaydirigubbakcemile3

Dimi..
Onlar kadar tatlısı olamaz ki ballar bal.
Allah bağışlasın..

libycğm sende bir paket kremşantiyle yap noolcek..hadi hepimiz halley pastası yapalm bu akşam..soran olursa kk lıım bılmıomsn deriz:delphin:

Şeniz
İşte misin şuan tatlısı..
Tamam kolay gelsin
puding de olur ımmm :)

Amin ecmain..
Az kalmış inşaAllah anneciğisi:)
Bol bol dua edelim..
Umarım rahat bir doğum olur ..
Bol bol hurma yemeyi unutmayalım e mi:)

Evet nidahcık;yalancı magnum diyorum ben buna:)

Bu benim halleyim:
narcicegi1small.jpg

Pınarım resmini çaldım iki dakkalığına olar mı

Bu Pınarımızın halleyii
sany0158i.jpg

pastaları çok cicidir akedeşimin

allah razı olsun gönlü gocemen libim benm:asigim::1hug::asigim:

Günaydınn kızlar.....mirmirmirmir
Bu gece hiç uyuyamadım,ruh gibiyim akannehir
Valla çok hamaratsınız ;Ben olsam aman bununla kim ugraşacak der oturup o Halleyleri bir güzel yerim sade sadee

Valla çok hamaratsınız ;Ben olsam aman bununla kim ugraşacak der oturup o Halleyleri bir güzel yerim sade sadee

bir iki sunum yap ıkram ettıklerının yuzunde gordüğün o hoş ifade itici gücün oluyor inan bana..ayrıca nie uyuyamadın cnm bnm..kas sıkma gevsetme egzersizi yapsaydın hemen uyurdun...a.s

ıncitanemtuana hoşgeldin günaydın :*
Yiğitim günaydın ben de çok az uyudum sanırım yavaş yavaş uykum geliyor:)))
Birazdan kızıma yemek yedirip şekerleme yapabilirim ihih:)

Bugunku monume gelince:

Kesmeli yoğurt çorbası
Klasik şehriyeli pilav
Fırında sucuklu patates
yoğurt soslu mısır unlu kabak kızartması (tekrar yaptım)
etli bamya.
baklava dondurma
sanırım kek de yapacağım:)
işte fırında sucuklu patates ezmem..

Mutlaka deneyin..
Enfes bir tat..
PATATES kekine benziyor ama daha lezzetli.
img6980small.jpg

harikasın ya sabah sabah çok güldüm :roflol::roflol:

Back
X