canım bende çok severim körili tavugu ve 3 farklı tarifim var 1 krema ile oyok demişsin yazmıyorum
tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağ
sos için; 2 yemek kaşığı un
2 yemek k tereyağ
1 su bardağı tavuk suyu (yada 1su bardağı su+tavuksuyu tableti)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
tuz karabiber kekik
tavukları zeytinyağı ile hafif kızart.çok fazlakızartma hafif pembe olcak.
sos için tereyağ ve unu biraz kavur.
daha sonra tavuk suyunu ekle ve hızlıca karıştır topaklanmasın kısa bir süre pişir ve sütü ilave et.
besamel sos kıvamı olana kadar hızlı hızlı karıştır.
köriyi yarım fincan süt ile karştır ve sosa ekle(topak olmaması için sütle karıştırıp koyuyorum ben)
diğer baharatlarıda kat karıştır
yoğun kıvamlı bir sos elde ettiğimizde kızartığımız tavuklarıda sosa ekle ve altını iyice kıs
sos daha yoğun bir kıvam alana kadar pişir
zahmetli gibi görünüyor ama çok kolay tarifini yemek sitesinden almıştım biz seviyoruz eşim sürekli et tavuk yediği için mecburen farklı tarifler yapmak zorunda kalıyorum sürekli aynı olmuyor kaydirigubbakcemile5
2, tarifim ise
500gr tavuk göğsü
1 su b un
yarım çay b sıvıyağ
1 çay b süt
1 tatlı k köri,
1tatlı k karabiber,
1 tatlı kaşıgıpul biber
tuz kimyon bunlarıda kendince ayarlarsın
tavukları una bula 10-15 dak beklet
süt,yağ,ve tüm baharatları karıştır bir sos hazırla una bulanmış tavukları unun fazlasını ayırarak sosa koy ve bir saat beklet yağsız tavada pişir
canım asıl tarifinde yağ yarım su b idi ben azalttım sen damak zevkinize göre ayarla
nasıl olduğunu yazarsan sevinirim biz severek yiyoruz
afiyet olsun bitanem
tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağ
sos için; 2 yemek kaşığı un
2 yemek k tereyağ
1 su bardağı tavuk suyu (yada 1su bardağı su+tavuksuyu tableti)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
tuz karabiber kekik
tavukları zeytinyağı ile hafif kızart.çok fazlakızartma hafif pembe olcak.
sos için tereyağ ve unu biraz kavur.
daha sonra tavuk suyunu ekle ve hızlıca karıştır topaklanmasın kısa bir süre pişir ve sütü ilave et.
besamel sos kıvamı olana kadar hızlı hızlı karıştır.
köriyi yarım fincan süt ile karştır ve sosa ekle(topak olmaması için sütle karıştırıp koyuyorum ben)
diğer baharatlarıda kat karıştır
yoğun kıvamlı bir sos elde ettiğimizde kızartığımız tavuklarıda sosa ekle ve altını iyice kıs
sos daha yoğun bir kıvam alana kadar pişir
zahmetli gibi görünüyor ama çok kolay tarifini yemek sitesinden almıştım biz seviyoruz eşim sürekli et tavuk yediği için mecburen farklı tarifler yapmak zorunda kalıyorum sürekli aynı olmuyor kaydirigubbakcemile5
2, tarifim ise
500gr tavuk göğsü
1 su b un
yarım çay b sıvıyağ
1 çay b süt
1 tatlı k köri,
1tatlı k karabiber,
1 tatlı kaşıgıpul biber
tuz kimyon bunlarıda kendince ayarlarsın
tavukları una bula 10-15 dak beklet
süt,yağ,ve tüm baharatları karıştır bir sos hazırla una bulanmış tavukları unun fazlasını ayırarak sosa koy ve bir saat beklet yağsız tavada pişir
canım asıl tarifinde yağ yarım su b idi ben azalttım sen damak zevkinize göre ayarla
nasıl olduğunu yazarsan sevinirim biz severek yiyoruz
afiyet olsun bitanem