• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

bu musul köftesi içli köfte gibi oluyor canm..

http://www.kadinlarkulubu.com/yoresel-yemekler/312223-musul-koftesiresimli.html

06092009x.jpg

06092009004f.jpg

06092009008.jpg

06092009012.jpg

06092009045x.jpg

benımde dunku menum
domates corbası ,barbunya, bulgur pılavı ,yogurtlu havuc, salata , köftellı patlıcan

pınarcım ikiside harika görünüyo sağol canım ama ben becerebilirmiyim ondan emin değilm bide bişey sormak istiyorum köfteleri 3-4 saat önceden yapsak iftara yakın kızartsak sorun olurmu sence

canım bende çok severim körili tavugu ve 3 farklı tarifim var 1 krema ile oyok demişsin yazmıyorum

tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağ

sos için; 2 yemek kaşığı un
2 yemek k tereyağ
1 su bardağı tavuk suyu (yada 1su bardağı su+tavuksuyu tableti)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
tuz karabiber kekik
tavukları zeytinyağı ile hafif kızart.çok fazlakızartma hafif pembe olcak.
sos için tereyağ ve unu biraz kavur.
daha sonra tavuk suyunu ekle ve hızlıca karıştır topaklanmasın kısa bir süre pişir ve sütü ilave et.
besamel sos kıvamı olana kadar hızlı hızlı karıştır.
köriyi yarım fincan süt ile karştır ve sosa ekle(topak olmaması için sütle karıştırıp koyuyorum ben)
diğer baharatlarıda kat karıştır
yoğun kıvamlı bir sos elde ettiğimizde kızartığımız tavuklarıda sosa ekle ve altını iyice kıs
sos daha yoğun bir kıvam alana kadar pişir

zahmetli gibi görünüyor ama çok kolay tarifini yemek sitesinden almıştım biz seviyoruz eşim sürekli et tavuk yediği için mecburen farklı tarifler yapmak zorunda kalıyorum sürekli aynı olmuyor kaydirigubbakcemile5

2, tarifim ise
500gr tavuk göğsü
1 su b un
yarım çay b sıvıyağ
1 çay b süt
1 tatlı k köri,
1tatlı k karabiber,
1 tatlı kaşıgıpul biber
tuz kimyon bunlarıda kendince ayarlarsın

tavukları una bula 10-15 dak beklet
süt,yağ,ve tüm baharatları karıştır bir sos hazırla una bulanmış tavukları unun fazlasını ayırarak sosa koy ve bir saat beklet yağsız tavada pişir
canım asıl tarifinde yağ yarım su b idi ben azalttım sen damak zevkinize göre ayarla

nasıl olduğunu yazarsan sevinirim biz severek yiyoruz
afiyet olsun bitanem

Canım benim tarifin için tşk ederim..İlk yazdığın tarifi yapcam bakalım..Yapınca resmini eklerim hayatım...

pınarcıgım
sadece sebze li bi tarif vardı
o nasıl

onu bilmiyorum ben balım..tavuk suyunu bıraktığı için patatesler rahat rahat pişti ama sebzelerin kendi suyu yetermi inan bilmiyorum.dur bi googling yapiim..

pınarcım ikiside harika görünüyo sağol canım ama ben becerebilirmiyim ondan emin değilm bide bişey sormak istiyorum köfteleri 3-4 saat önceden yapsak iftara yakın kızartsak sorun olurmu sence

bence sorun olmaz.haşlıyorsun ya ondan sonra dolaba koy.kızartacağın zaman çıkarırsın.bişiicik olmaz..

ay evet bende ıstıorum tarıfını :)
http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/312669-cikolata-soslu-findik-ruyasiresimli.html

bu pastayı sordunuz herhalde..

06092009018y.jpg

06092009021.jpg

06092009055.jpg

pınarcıgım
sadece sebze li bi tarif vardı
o nasıl

turlu.jpg
Malzemeler: 4 adet küçük boy patlıcan
smiliv.gif
3 adet kabak
smiliv.gif
3 adet domates
smiliv.gif
2 adet patates
smiliv.gif
4 adet sivri biber
smiliv.gif
yarım su bardağından biraz az zeytinyağı
smiliv.gif
tuz
smiliv.gif
karabiber
smiliv.gif
pulbiber
smiliv.gif
kekik.
Hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun. Diğer tüm sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak ortalama 20 dakika buzdolabında bekletin. Hepsini fırın poşetine doldurarak ağzını sıkıca kapatın. Arzuya göre fırında veya çok az su eklenmiş bir tencerede sebzeler pişene kadar pişirin. Dilerseniz bu yemeğe küp doğranmış tavuk veya kuşbaşı et de ilave edebilirsiniz.

bunu buldum ilgini çekerse tatlım..

merhaba;hayırlı cumalar arkadaslar..pastaları görünce kendimden geçtim;ellerinize saglık..
Yorumlar için çok teşekkürler..
Ravzanur canım yanındakileri sormuşsun biri roka salatası içine minik domates,mısır,sarımsak,zaytinyağı,nar ekşisi ve limon var..diğeri közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan salatası;yine onlarıda küçük küçük doğradım;maydonoz,domates ve yeşil biberi ekledim,sosladım aynı şekilde..
çorba içinde kıtır ekmek yaptım,kalmış pideler vardı;onları margarin,nane ve pul biberle tavada kızarttım..çorbaya çok lezzet katıyor..cokacimcoook

merhaba bayanlar nasılsnz dökturmüşünz gene

merhaba;hayırlı cumalar arkadaslar..pastaları görünce kendimden geçtim;ellerinize saglık..
Ravzanur canım yanındakileri sormuşsun biri roka salatası içine minik domates,mısır,sarımsak,zaytinyağı,nar ekşisi ve limon var..diğeri közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan salatası;yine onlarıda küçük küçük doğradım;maydonoz,domates ve yeşil biberi ekledim,sosladım aynı şekilde..
çorba içinde kıtır ekmek yaptım,kalmış pideler vardı;onları margarin,nane ve pul biberle tavada kızarttım..çorbaya çok lezzet katıyor..cokacimcoook

:kedi::utangac::kedi:

elelrine saglik cok guzel gorunuyodu ama istah acici .baligi firindami yoksa grilldemi yaptin:asigim:

bende bugün
yoğurt çorbası yapıcam
dünden kalan kumpirim var
bide pınarın salçalı pilav tarifini yapıcam:))

merhaba kk dostları..
cumamız mübarek olsun..allah(cc) bütün hayır dualarınımızı şu mübarek günlerin hürmetine kabul etsin dilerimki..

hanemizde sağlık,mutluluk, huzur, dua, bolluk ve bereket eksik olmasın..

slm kizlarrrrrrr nasilsiniz gorusmeyeli 2 gundur ugrayamadim hepinizin ellerine saglik ,sofralariniz hep bereketli olsun
benmde bugunku menumde balik var
yanina roka salatasi
belkide corbada yaparim bilmiyorum

Back
X