• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Bizim de bugünkü mönümüz kaydirigubbakcemile2

Mercimek çorbasi
Karnıyarık
Makarna
Cacık:hulya:

Bütün arkadaşların ellerine sağlık DygLu hoşgeldin tatilin nasıldı kardeşim:) özlettin..

Ben artık tatile girdim:) Eşceğzim yoruldun artık benden akşam yemekleri diyor saolsun ;) bakalım ne yapacak bize yarından sonra :))))

Bugün domates çorbası yapacağım.. Lazanya - soslu kanat ve meze yaptım erkenden..

Domates çorbasına bayılırım kaşar ve kıtır domateslerle enfes bir uyumu var..

3- senedir uyguladığım bir tarif var onun dışında pek denemedim..

Sizlerin domates çorbaları nasıl?

ne şekilde yapıyorsunuz bayanlar... Farklı bir reçete deneyebilirim

herkese merhaba;hayırlı iftarlar şimdiden.dygl ile hemen hemen aynı menüyü yapıyoruz..bende döner aldım iskender yapıcam;çorbam ve yemeğim dünden hazır;birazda patates kızartırım yanına kola falan yeter..browni yapmıştım;dondurmayla onuda yeriz..işte böyleee şükür..patlıcan közlüyorum buzluga koymak için..arada bir bakayım sizlere dedim..
ramazan bitince ne yapçaz;ne güzel hem sohbet ediyorduk hemde birbirimize fikir veriyorduk:(

iyi akşamlarrrrrrr aksamki mönüm:
mercimek corbası
domates soslu cubuk makarna :)
güveçte türlü
sigara böreği
şeker pareeeeeeeee opuyorumnanaktan

Bugun esim gene camiide yemek istemis bak sen suna :D
neyse cocuklar var Allah'dan oglusumla kizimla yeriz, 1 yas ve 4 yas oruc tutmuolar ama olsun :))
Bugun bende et kizartiyorum yanina da bulgur pilavi, salata yada cacik bakariz bi de su meyve suyu felan, ardindan ondan sonra pasta yapcam ama karar veremedim .

evvet bugünkü menümüz..
tavuklu şehriye çorba,,
milföy hamurundan mantı.. (ilk deneme.)
cacık,salata.
tatlı olarakda.puding..
bugün hep kolaya kaçtım..
kızlar hepinize afiyet olsun.hayırlı iftarlar...
cokacimcoook:lepi:

bizim de babmız nöbette bu akşamm oğluşumun istediği yemekleri yaptım ana oğull yicezz inşyerimseniben
tarhana çorbası
fırında patates
tavuk şinitzel
makarna
salata
kadayıf
yeter ikimize...
allahım olmayanlara da versinn...:Saruboceq:
hayırlı iftarlar kızlarr hepinizeopuyorumnanaktan

iskender yapanlarda tarif alabilir miyim kızlar;Acilll:)))

Afiyet olsun simdiden arkadasim :)
Pideleri kare seklinde kesiyosun, biraz tavada kizartabilirsin ama bence geregi yok
Üzerine dönerler onun üzerine yogurdumuz domates dilimlerimiz son olarak bol tereyagimizi ilave ediyoruz
o fos sesini simdiden duyar gibi oldum

kolay gelsin :)

Ellerine sağlık mehayetim..[/QUOTE]

libicim cok guzel oldu ve begenildi benim esim pek sevmez tatlilari bunu begendi kime yaptirdin dedi uyuzzzzzzzz,ben vitrinde bos bos duran kadehlerime doktum guzel bi sunum oldu portakalagacinda gormustumlülülülülülüresmini cekmek istedim ama kismet olmadi bitti,bidahaki misafire insallah

simdikkk sahurda ne yapicam dusun duusn biktimm,zor insanla evli olmak kotuuu

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

01-erol-_GUNAYDIN_29.JPG

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan​

günaydın canlarım akşam iftarda misafirlerim vardı menüm ise şöyleydi:
tarhana çorbası
fırında patlıcan oturtma
sebzeli pilav
arnavut ciğeri
yoğurtlu kırmızı biber kavurması
salata turşusu
yeşillik salata
cacık
kola
baklava-tulumba

günaydın kızlar

ben bugün sulu köfte yapmak istiyorum bana tarif verebilir misiniz?

günaydın arkadaşlar
topiğimiz çok sessiz bugunlerde
ramazandan sonrada kapanmaz inşalah

günaydınn kızlar ...
dünkü menüm;
fırınlanmş kaşarlı güveç
pilav
karışık salata
yoğrtlanmş , kızarmş biber ve havuç
zeytinyağlı barbun yemeği
kaşarlı domates çorbası
baklava
bugun iftara davetliim menümde yok o yüzden :)

günaydın kızlar

ben bugün sulu köfte yapmak istiyorum bana tarif verebilir misiniz?

canım annemin yaptığı tarifi vereyim sana eşim sevmediği için ben pek yapmıyorum
250 gr dana kıyma 1soğan
1 çay bardağı ince bulgur
tuz,karabiber,kimyon,pulbiberhepsini karıştırıp köfteyi misket köfte gibi küçük küçük tepsiye yapıyosun

daha sonra tencereye yağ salça koyup biraz kavuruyosun sonra istediğin kadar patates istersen havuç da eklersin biraz çevirdikten sonra biraz sıcak su ekliyoruz daha sonra köfteleri yavaş yavaş ekleyip kısık ateşde pişiriyoruz sebzeler pişene kadar pişme işlemi devam ediyo

istersen bunu nohutlada yapabilirsin oylede çok güzel oluyo ama önceden nohutları haşlaman gerekir

canım annemin yaptığı tarifi vereyim sana eşim sevmediği için ben pek yapmıyorum
250 gr dana kıyma 1soğan
tuz,karabiber,kimyon,pulbiberhepsini karıştırıp köfteyi misket köfte gibi küçük küçük tepsiye yapıyosun

daha sonra tencereye yağ salça koyup biraz kavuruyosun sonra istediğin kadar patates istersen havuç da eklersin biraz çevirdikten sonra biraz sıcak su ekliyoruz daha sonra köfteleri yavaş yavaş ekleyip kısık ateşde pişiriyoruz sebzeler pişene kadar pişme işlemi devam ediyo

istersen bunu nohutlada yapabilirsin oylede çok güzel oluyo ama önceden nohutları haşlaman gerekir

annem pirinç koyarak yapar, öyle de güzel oluyo

haşlanmış nohudum vardı buzlukta iyi fikir nohutlu yapabilirim

teşekkürler tarif için a.s.

oruçluyken canım hiç aklıma gelmeyen yemekleri çekiyo kaydirigubbakcemile3

annem pirinç koyarak yapar, öyle de güzel oluyo

haşlanmış nohudum vardı buzlukta iyi fikir nohutlu yapabilirim

teşekkürler tarif için a.s.

oruçluyken canım hiç aklıma gelmeyen yemekleri çekiyo kaydirigubbakcemile3

evet canım haklsıın pirinçde vardı gözümden kaçmış kaydirigubbakcemile5

250 gr dana kıyma 1soğan

Ben salçasız yapıyorum. Önce patetesleri küp küp doğrayıp yağda hafif kızartıyorum. Sonra suyunu koyuyorum.3-5 dk kaynadıktan sonra köfteleri atıyorum. pişmesine yakın daha önceden haşladığım nohutları (bazen nohutsuz yapıyorum) atıyorum. En sonunda bir yumurtanın sarısı ve yarım limon suyunu iyice çırpıp, karıştırarak yemeğe koyuyorum. 2-3 dk kaynadıktan sonra işlem tamamdır. Afiyet olsun. Mayhoş, ekşi ekşi güzel bir tadı oluyor. Biz seviyoruz.cokacimcoook,
heee üzerini servisten önce karabiberle süsleyebilrsiniz.

Back
X