• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

hayırlı cumalar herkese

bugünkü menüm

kaşık börek çorbası
patatesli sulu köfte
pilav
salata
sakızlı muhallebi

Valla hepisini ben hüpletcem şekerim, kalırsa gönderirimcokacimcoook-tatlicadiarzu-

Bu arada bu damla sakızı nasıl bişe, her markette varmıdır. Hiç kullanmadın da:kedi:

Melek sende bu kaşık börek çorbasını bi anlat hele, nasıl yapıyon.

Valla hepisini ben hüpletcem şekerim, kalırsa gönderirimcokacimcoook-tatlicadiarzu-

Bu arada bu damla sakızı nasıl bişe, her markette varmıdır. Hiç kullanmadın da:kedi:

Melek sende bu kaşık börek çorbasını bi anlat hele, nasıl yapıyon.

knorr sağolsun :kedi: :kedi:

ama biz evde yaparız kendimiz annemle

mantı gibi minik minik kıymalı hamurlar yapıyosun

salçayı kavur, suyu ekle kaynat

kaynayan suya mantıları at ,pişir

mmmm cokacimcoook evde yapılanın lezzeti olmuyo tabi hazır çorbada

Tünaydin arkadaslar menüleriniz cok güzel rabbim sofraniza bereket evlerinize huzur versin insallah:Saruboceq:

Bugün iftarda misafirlerimiz var o nedenle menü daha özenli olmalizemuszemus

Eristeli yogurt Corbasi
Nohut yemegi
Pirinc Pilavi
Kuru Patlican dolmasi
Firinda Köfte dizme
Patatesli Cörek
Salata
Güllac
Diger tatli suan belirsiz sanirim kadayifli muhallebi

Guten Morgen milletkaydirigubbakcemile2

Şimdi bana itinayla güzel bir sütlaç tarifi verecek bir gönüllü aranıyor. Şöyle Bolulu hasan Usta sütlacı gibi olsun, mis gibicokacimcoook

Kuzu bir tarif te benden..
Malzemen 1 lt süt, 2-2.5 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı pirinç ,1 su bardağı şeker ..
Pirinci az suda haşla.Ayrı tencereye sütü koy,kaynamaya yakın şeker koy,bu arada haşlanmış olan pirinçleri de ekle,kaynat..Bir kasede nişastayı az su ile aç,tencereye ilave et.Biraz daha kaynat,tamamdır..
Şimdi sütlaca isteğe göre vanilya ya da damla sakızı eklenebilir ama ben eklemiyorum.Çünkü damla sakızı ekleyince tadı tavuk göğsü gibi,vanilya ekleyince de muhallebi gibi oluyor bana göre..Oysa bu tarifle sadece süt kokuyor mis gibi..Tabi damak zevki istersen koyarsın..
Bir kase de bana ayırdelikafadulden

kızlar şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum vereliniortak vereliniortak
çünkü memleketlerimize gidiyoruz bidaha giremem oyüzden herkese hayırlı bayramlar diliyorum

benşmde bugünkü menüm
domates çorbası
kuru fasulye
pilav
kısır
turşu ve salata
tatlı olarakta fındıklı irmik tatlısı

Kuzu bir tarif te benden..
Malzemen 1 lt süt, 2-2.5 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı pirinç ,1 su bardağı şeker ..
Pirinci az suda haşla.Ayrı tencereye sütü koy,kaynamaya yakın şeker koy,bu arada haşlanmış olan pirinçleri de ekle,kaynat..Bir kasede nişastayı az su ile aç,tencereye ilave et.Biraz daha kaynat,tamamdır..
Şimdi sütlaca isteğe göre vanilya ya da damla sakızı eklenebilir ama ben eklemiyorum.Çünkü damla sakızı ekleyince tadı tavuk göğsü gibi,vanilya ekleyince de muhallebi gibi oluyor bana göre..Oysa bu tarifle sadece süt kokuyor mis gibi..Tabi damak zevki istersen koyarsın..
Bir kase de bana ayırdelikafadulden

Ulan ona ayır, buna ayır bana kalmıycak be, yürüyün gidin iftar çadırında yiyin siz. zuhahahhasositososito

Bence de sen bu ölçüyü 5 misli falan yap ancak yeter zaten ayıra ayıra..:roflol:
Hangi çadırda var sütlaç abula?cokacimcoook

Bugün bizde
Bol domatesli şehriye çorbası
Ispanak yemeği
ımambayıldı
Salata
Makarna
Yufka tatlısı..
Allah kabul etsin,afiyet olsun..

ay ben bugun hep disardaydim daha yeni geldim eve kaydirigubbakcemile

halen bise yabamadim
azsonra baslicam..

imam bayildi
mercimek corbasi
kremali peynirli makarna
salata
ve yetistirebilirsem ispanakli tava boregi yabcam...
esimin cani cok istemis baklava aldim bugun tatli hazir

herkese iyi akşamlar
bu akşam
dometes çorbası
levrek buğulama
roka salatası
profiterol (hazır aldım)

kızlar Allah izin verirse bayramda burada olmayacağım.kısa bir tatile çıkacağız eşimle.
ailemin bu bayram memlekette olması bize 3 günlük bir tatil imkanı doğurdu.onlar burda olsaydı,bayramda bırakıp gitmezdik.eşimin aile büyükleride vefat ettiği için kimsesi yok.
bu yüzden gidiyoruz.

herkese şimdiden iyi bayramlar,iyi tatiller

iyiakşamlar hanımlar opuyorumnanaktan
gesmeye giden herkese iyi bayramlar şekerler güle güle gidin güle güle gelin inşallah :gitme:
bugün çok yoruldum evde temizlik işleri v.s. :bbo:
kısa ve öz iftar mönüm :hulya:
ezogelin çorba
salata
dünden kalan püremi hokus pokusla patates pizzasına çevirdim akannehir
en kolayından hazır mantı
yetermi yeter yeter CADIARZU

kızlarr dana rostoyu nasıl yapıosunuz?

Ben su sekilde yapiyorum.
Rostoluk eti, ne ince ne kalin dilimliyorum.Uzerine ufak cizikler atip sarimsak yerlestiriyorum her birine.Her parcaya bir tane yeterli olur sanirim.
Daha sonra arkali onlu kizartiyorum.
Diger tarafta dudukluye siviyag (istenirse tereyagda ilave edilebilir)koyup
ince ince dogranmis soganlari kavuruyorum.Ardindan birkac kasik un koyup kavuruyorum ve kizartmis oldugum rostoluk etleri ilave ediyorum.Uzerine suyunu koyup,
duduklunun kapagini kapatip pismeye birakiyorum.(suyunu cok fazla koymaman gerekiyor,kivamli bir suyu olacak undan dolayi)Cok lezzetli oluyor suyu da...
Yanina da patates puresi cokacimcoook
Bende bayram icin dusunuyordum.:hulya:

Hunter bacim iyi yolculuklar zemuszemus

Back
X