• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şaka yapamıyorum

Aslında böyle biri olmak da zor mesela ben sürekli şaka ve espri yaptığım için insanlar her konuşmamda bir şaka arıyor gülerek bekliyorlar acaba nasıl bir espri yapacak diye 🤣

Sitcom izleye izleye kapıyor insan sitcom öneririm…

Karadenizli arkadaşım baya iyi bi örnek 😄
İşler ters gitse bile konuya komik bir yorum buluyor, gülümsüyor, bizi de güldürüyordu 🙂
Bunu bu sene hayatı ciddiye almayarak, duygusal davranmayarak uygulamaya başladım.
Can sıkıcı durumlara affedersiniz deli gözüyle yorumlar yapınca komik oluyor, ciddiye alıp kara kara düşünüp ah vah etmek yerine işin icinden sıyrılan komik vurucu kısa bi söz etmek hem kendimizi gülümsetiyor hem cevredekilerin moralini düzeltiyor. 🙂

Merhaba ablalarım ,size bir şey danışmak için geldim .
Gözlemlerim hep şaka yapan insanların daha çok arkadaşı olduğu yönünde ama ben şaka yapamıyorum.Sizce nasıl daha espritüel biri olabilirim?Biliyorum biraz tuhaf bir soru ama benim için önemli.Şimdiden teşekkurler yanıtlarınız için.

Cok uzgunum ama bu edinilecek bir ozellik degil, mizac zeka ve kulturle alakalidir.

Ama cok kitap okumak zihni berraklastiracagi icin, pratik dusunmenize fayda saglar, bu da biraz olsun espri yetenegiyle sonuclanabilir.

Bir de cok arkadasiniz olmak zorunda degil, az ve oz her zaman iyidir.

Bence şakaci insan olmak değilde empati kurmayı bilen ve vefalı kişilerin arkadaşı cok olur birde ota boka alinmayacaksin saygı sınırını da geçmemek lazım yetenek meselesi ve doğuştan geliyor esprili olmak ben öyleyim mesela ama anında aklıma gelir şakalar yani içten gelen bişey sonradan olacak bişey degil

Bazıları da çok komik olduğunu zannediyor, şakamatik misali :KK53: Karşı taraftan görünen:
images (4).jpeg

Merhaba ablalarım ,size bir şey danışmak için geldim .
Gözlemlerim hep şaka yapan insanların daha çok arkadaşı olduğu yönünde ama ben şaka yapamıyorum.Sizce nasıl daha espritüel biri olabilirim?Biliyorum biraz tuhaf bir soru ama benim için önemli.Şimdiden teşekkurler yanıtlarınız için.
Şaka yapanlarin ve şakaya içten gulebilenlerin arkadaşı çok olur bence de .. ilki olmuyorsa ikincisini deneyin derim . :)

özgüveniniz yaşama sevinciniz ve bununla birlikte size duyulan sevgi, saygı, arkadaşları iyi tanımak ortamın analizini yapabilmek çok önemli diye düşünüyorum. benim espri yeteneğim çok zayıftı. hala vaov iyi diyemem. ama geliştirmek bir şeyler katmak elimizde. örneğin empati duygum güçlü olmakla birlikte sivri dillide birisiyim. bunu kullanıyorum genelde. o yüzden kara mizah, ofansif mizah yapabiliyorum. o da ortam kaldırmaya elverişliyse. siz de iyi olduğunuzu düşündüğünüz konuları belirleyin ve mizaha dökmeye çalışın. örneğin ben boş muhabbet dönerken daha rahat espri yapıyorum hani herkesin neşesi yerindeyken daha risksiz. zaten keyifler yerinde gülüyorsun, hatta yeri geliyor yaptığın esprinin komik olmaması, daha komik oluyor. istediğin gibi cıvıtsanda, sıvasanda sorun olmuyor. ben de mesela her zaman zekice espri yapamam. sık sık zekasını yüksek ölçüde konuşturarak espri yapabilen insanlara o yüzden hayranım. herhalde küçüklükten yetişme tarzına göre mizaç öyle şekilleniyordur. herkes o kadar şanslı büyümüyor tabi. arkadaşların neyden hoşlanıyor ortak konularınız neler bunlara yoğunlaşabilirsin. örneğin ben ve arkadaş ortamım tw. çok kullanıyoruz ve günlük hayata dair konularda konuşurken oradan esinlenerek espri döndürüyoruz. deneme yanılma yöntemini uygulayabilirsiniz. ben mizahi yönümü çok samimi dostlarımla deneme yanılma yoluyla geliştirdim. hem bu süreçte insan bir espri tatsız mı değil mi onun ayrımını daha iyi öğrenip, yapıp yapmamaya gittikçe hızlıca karar veriyor. zorlamada olmuyor böylelikle. bence birden çok olumlu faktörün aynı anda devreye girmesi gerekiyor ve o ivmeyi yakalayıp o an doğru espriyi patlatabilmeyi öğrenmek zaman, cesaret, azim gerektiriyor. bu arada illa her esprimize gülünecek diye bir şey yok esprinin kalitesi iyi olsa bile bazen insanların kafası başka yerde oluyor, bakış açıları farklı oluyor, ses tonumuz istemsizce yanlış ölçüde/tonda/hızda çıkabiliyor veya negatif anlamda bir düşünce tetiklenebiliyor zihinlerinde. benim en çok gerildiğim nokta tam espri yapacağım zaman suratımdan anlaşılması ve herkesin sus pus olup pür dikkatle bana odaklanması oluyor, o sırada heyecanlanıp kekeleyebiliyorum ama yinede yapıyorum kuyruğu dik tutuyorum öyle anlarda. sanırım önce temel denilebilecek sosyal becerilerin çok iyi gelişmiş olması gerekiyor, güçlü mizah ve espritüellik ise bir üst seviye ve iyi olan temelden destek alıyor olmalı...

Sizin icin arastirdim, espri yapma teknikleri kitabi diye birsey varmis ben de ogrenmis oldum:)
Google a nasil komik olunur yazdim onda da baya birsey cikti bakabilirsiniz
Ama espri yapmanin yani sira kendinden gelen komiklik, masumluk, guzel gulumsemek, naiflik vs de bence komik olmakla esdegerdir. İlla olmasina gerek yok.
Mesela selvi boylum al yazmalim filmini dusundum turkan soray komik esprili biri degildi ama bircok ozelligi vardi ya da filmlerdeki bircok ana karakterin asil noktasi degil.
Bence herkesin kendine has bir ozelligi var ve bu onu cekici kiliyor.
Mesela ben asiri soguk ve suratsiz gorunurum ama bu da istemeden de olsa beni cool gosteriyor😅 cok erkegin ilgisini cekmisligim ya da cok kalabalik arkadas gruplarim vardir cok takilmamak lazim

Back
X