sakarlığımdan bıktım

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.538
248
kızlar ben çok sakarım, sürekli bi yerlerimi çarpıyorum, bacaklarım hep morarık, düşüyorum, bi yerimi çiziyorum vs.

az önce evin içinde yer ıslakmış kaydım havaya kalktım sonra kaburgamı çarptım masaya kolum boydan boya çizildi, ayağımı çarpmışım bi yere topuğum kanıyor.

dayak yemiş gibiyim umarım kaburgama bişey olmamıştır.

ya ben bıktım bu sakarlığımdan bunun çaresi yok mu? neden ben bu kadar sakarım ya

Doktora git denilir de :)
Bu durum da aynaya bak, ve anlat doktor hanıma sorununu :)

Denge ile ilgili olabilir mi

Ayak numarası boyuna göre küçük olanlar dengede durmakta zorlanır, sürekli düşerlermiş. Var mı öyle bir durum? Bu arada geçmiş olsun ucuz atlatmışsın.

Sakarlıgın tedavisini hıc duymadım ama belki doktorun önerebileceği kondisyonunu geliştirecek egzersizler falan vardır

Sakarlığın tedavisi yok sanki psikolojik tedavi dışında.
Geçmiş olsun.

teşekkür ederim. psikolojik bişey değil çocukluğumdan beri böyle ama artık sıkıldım.

Doktora git denilir de :)
Bu durum da aynaya bak, ve anlat doktor hanıma sorununu :)

Denge ile ilgili olabilir mi

valla denge olabilir belki evde durmaktan kaslarım çok hamladı bi de çok tez canlıyım hemen pıtıpıtı aklıma bişi gelince yapayım derken elim kolum bacağım bişiler oluyo.

baktım aynadan kötü morarıyor kırık yok gibi allahtan o tip bi ağrım yok ama çok canım yandı fırk.

Ayak numarası boyuna göre küçük olanlar dengede durmakta zorlanır, sürekli düşerlermiş. Var mı öyle bir durum? Bu arada geçmiş olsun ucuz atlatmışsın.

hmm bilemedim boyum 1.70 ayak numaram 38 küçük mü? aslında ben normal yolda düşmüyorum ama sürekli başıma aksilik geliyor mesela geçende içi hava dolu bir hediye paketi uçtu ayağımın altına girdi tam topukluyla basarken ayağım burkuldu. hani o kadar saçma şeyler oluyor ki. gözlerim bozuk baya ondan olabilir mi ki..

Sakarlıgın tedavisini hıc duymadım ama belki doktorun önerebileceği kondisyonunu geliştirecek egzersizler falan vardır

yoga yapıyorum aslında denge konusunda fena değilimdir ama düşünmemiştim bunu biraz daha yöneleyim teşekkürler.

Sanirim biraz yavas hareket etmek
Yururken salla pati degil temkinli yurumek
Dalgin olmamak
Dengeyi korumak
Sakarlar cok sirin oluyo ama ya
Gecmis olsun bu arada

Gözlük veya lens kullanmıyorsan olabilir belki. Bir göz doktoruna danış istersen. Beynin denge merkeziyle bağlantılı olabilir. Şu an sallıyor da olabilirim ama bana mantıklı geldi.

Morluk varmış işte, basit travmA gibi duruyor
Ama morluk, deri altı kanama demek, en fazla çatlamış olabilir, ki nereniz bilmiyorum ama alçıya alınamayacak bölgedir muhetemelen kaburga, koksiks gibi
Pilates denge sorununa birebir

Sanirim biraz yavas hareket etmek
Yururken salla pati degil temkinli yurumek
Dalgin olmamak
Dengeyi korumak
Sakarlar cok sirin oluyo ama ya
Gecmis olsun bu arada

evet bi dönem yavaş hareket etmeye çalışmıştım sırf bu yüzden o dönem daha iyidi sanırım tekrar bunu kendime hatırlatayım.

dalgınım bi de yorgunum bugün ailevi problemler kavga ettik falan kafam gidikti esas ondan oldu zaten.

valla sakarlık boyutu artınca bıkıyor insanlar şirinlik falan kalmıyor artık.

Gözlük veya lens kullanmıyorsan olabilir belki. Bir göz doktoruna danış istersen. Beynin denge merkeziyle bağlantılı olabilir. Şu an sallıyor da olabilirim ama bana mantıklı geldi.

gözlük kullanıyorum numarası da uygun daha yeni baktırdım. aslında dengesizlik değil de hani görmemezlik, olmadık yere çarpma vs gibi oluyor benim sanırım genelde ya.

mesela araba kapısına parmağımı sıkıştırmıştım bi ara hangi insan yapar ki bunu.

evet çizildi de zaten masa köşesinden.

kemik ağrısı gibi bi ağrı hissetmiyorum çatlama vs olcak, derimin çizilmesi ve doku ezilmesi gibi buz koydum biraz.

biraz pimpiriğim bu konularda ama şimdi boş yere de röntgen için radyasyon yemeyeyim diyorum bakalım yarına kadar ne olacak.

pilates evet aslında bu ara sporu bıraktım çok hamladım o da sıkıntı yapıyor, bunlar bana hep işaret işte.

biraz düzelsin şu sırtım başlıcam kesin geri oof of.

geçmis olsun
ne desem bilemedim bende sakarim, daha geçen hafta misafire kaynar çayi bocaladim adamin ayagi yandi yani iki gun sionra sordum iyyim dedi ama ne biliyim bilmiyorum gerçiekden iyimiydi çayin alti yaniyordu aldigimda

ama sizin ki denge sorunu gibi duruyor daha çok
bende her turlu sakarlik var, yurume tarzimiz garip belkide bilmiorum

Tam aynısını yazacaktım çünkü bunu yaşayan bir arkadaşım vardı ve tanısı buydu.

boyum 1.70 ayak numaram 38 küçük mü ki? normal gibi geliyo bana kilo aldım ama son bi senede 68 kiloyum bana fazla geliyor hiç bu kadar almamıştım ondandır belki

aslında ben de o tip sakarlıklar yapıyorum denge değil de görmüyorum vs, elim kolum bacağım çarpıyo geçerken ederken

:) bende oyleyim de bu bir hastaliklmi hiç bilmiyorum
su an saysam en az bes tane morluk bulurum
o kdr çok çarpiyorumki bide unutuyorum neremi çarptigimi morluk goizunce hatirlamaya çalisiyorum falan

Bende yemek yaparken elimi keserim elimi yakarım veya dışardaysak illa bitaraflarıma bişey batar
bende sakarım o yüzden evde çaydanlığı hiç taşımam. Ben zaten yıllardır kabullendim ama eşimde baya kabullendi keainlikle ben ayaküstü çayı doldurym desem bile izin vermiyo oda baya baya kabullendi

boyun varmis ayak ona gore kuçuk sanki

Ay yok canim sanmam benim boy 1.68 ayak da 35 36 kalıba göre değişiyor :) bende olmuyor oyle hiç ama muhtemelen dengeye alakalıdır... ha bide nazara inanırım bana çok değiyor bazen dikkat ediyorum bazı kişilerin bakışları düz yolda bile köstek almama neden oluyor

Dikkat dağınıklığın var mi? Bi is yaparken o ise odaklan tamamen temkinli ol. Atıyorum bardak yerlestiriyosun tum ilgin onlarda olsun. Kafan daginik olmasin.

Tezcanlılıktan, aceleden, dikkatsizlikten olabilir. Yürürken kol bacak çarpma bende de var. Dönem dönem fazlalaşıyor. Bir ara her yere bacağımı çarpardım. Bir kere çöp kutusuna bile gittim bacağımı çarptım. Bugün de evde yürürken duran sandalyeye ayağımı çarptım. Bir ara kapılardan geçerken omzumu kapı kirişlerine çarpardım, bir adım daha atıp kapıyı ortalasam çarpmayacam ama o acele ve dikkatsizlikle çarpıyorum. Bir ara günde 5 kere bacağımı bie yerlere çarpıyordum, otobüse binerken bile basamağa sürtüp bacağımı çizebildim. Bacaklarımda bir sürü morluk olurdu. Çok sinirleri bozuluyor insanın. Zaten beni görüp de " kızım sen nasıl bu sakarlıkla yoğun bakımda çalışabiliyorsun" diyen yakın çevrem oldu. :)
Nazara filan inanmam, tamamen dikkatsizlikten, dangıl dungul hareket etmekten oluyor. Biraz yavaş ve düşünerek hareket etmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…