Sakaryada doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız ...

lazuri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2008
72
0
86
Sakarya
gebeliğimin 32. haftasındayım. altınovada sami beye gidiyorum. ama doğum konusunda kararsızım. sizler nerde yaptınız ve memnunmusunuz ???

ya evet ben de sakaryada yaşıyorum ve çok kararsızım özel hastanede mi olmalı, doğum evinde mi? ben otelcilik hizmeti de iyi olsun istiyorum, ilgi alaka olsun. konforlu olsun, refakatçim rahat etsin, doğumevinde özel odada kalma şansım var ancak ebe, hastabakıcı , hemşire her neyse ilgileri nasıl olur bilmiyorum, doktor olarak zaten doğumevinde çalışan doktorun özel muayenesine gidip sezeryana karar verebilirim, o zaman doktor zaten güzel ilgilenir ancak rahat edebilir miyim? bir sürü doğum oluyor, en özel zaman ve annelerin en çok nazlı olacağı zamanlar, çekerler mi devlet kurumunda bilemiyorum. fazla da paylaşım yok.. lütfen bu kıyaslama konusunda aydınlatanlar olursa tecrübelerini paylaşmak isterim.

hamile değilim doğumda yapmadım ama daha önce açılan konulardan konulardan okuduğum kadarıyla sami kemik hakkında kötü yorum yok geneli çok iyi olduğunu yazıyor

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

evet doğumda insan daha da nazlanmak ister. bende öyle düşünüyordum ama ilaç mümessili bir tanıdıkla görüştük oda sami beye gelmiş hep kontrollere ama doğumu doğum evinde yapmış. burdakilerin haftada yaptıüı doğumu onlar 1 günde yapıyolar dedi. mantıklı geldi. beni pışpışlamalarından çok bana deneyimleri ile bilinçli bir şekilde yaklaşmaları benım için daha iyi.
benım daha önce bir düşüğüm oldu ve gece altınovaya gittim.genç bir ebenın yaptığı saçmalıkları burda anlatamam size. sonrasında başhekime kadar çıkıp şikayet etttik eşimle. ama ne çıkar.... sırf sami bey diye gidiyorum altınovaya ama doğum benım için altınovada sakıncalı. doğumda son ana kadar ebe var. doktor değilll... hakkımızda hayırlısı olsunnn

hımm,önemli işte bu tecrübeler. tabi ki yanlış aplikasyon yanlış müdahele kurbanı olmak istemem. özelle doğum evi arasındaki doğum sayısı farkını ben de hesaba katıyorum ancak özellerin rekabet yarışı müşteriye en iyi hizmet olarak döner mi diye düşünüyorum. yada düşünmek istiyorum. bana da herkes doğum evi diyor, memnun olmayanlar ise doğumdan sonra bebeğin emmemesi ya da annenin sıkıntıları vb durumlarındahatanedeki yoğunluktan dolayı çabuk dönememelerinden. birde maalesef Türkiyede geçerli olan paran varsa insna muamelesi görürsün gerçeği beni ürkütüyor, umarım doğru karar veririm. allah herkese yardım etsin, kimseyi o yolda bırakmasın

doğum evine gidicem ama bi randevu alamadım kaçda başlıyo internet kaçıyorum hep. mustafa güder e gitmeyi planlıyorumm. bakalım hayırlısı

arkadaşlar bende doğum hastanesinde dr ertan çeliğin özeline gidiyorum,ben çok panik bir insanım doktorumuz o yönden çok iyi çok rahat ve serin kanlı biri çok memmunum amaaaaa velakin konu doğuma gelince işler karışıyor....Normal doğuma gelmiyor doktorlar sezeryan olursa giriyorlar,ben normal epidural istiyorum çoook...ama doğum evinde öyle bir şans yok,refakatçi YOK,epidural YOK,tek kişilik sancı odası YOK,hep beraber çekiyoruz sancıları,odalar 4 5 yada 7 kişilik.ama tecrübeli ebeler,her zaman sıkıntı durumunda müdahale edecek doktor ve sizi sömürmeye çalışmayan bir zihniyet var......ne yapacağımı bilemiyorum 35. haftadayım ve hemen bir karar vermem gerekiyor.
altınovayı çok araştırdım orda epidural var anestesizt nasıl bilmiyorum ve gece doktorunuz gelmiyornuş icapcı geliyormuş,ebeler nasıl bilemiyorum.ama refakatçı yanında kalabiliyor özel oda ve epidural var.....
kızlar ne olur tecrübesi olan varsa paylaşsın çok sıkıntıdayım

seni o kadar iyi anlıyorum ki, ama bu konuda çok sınırlı yorumlar var.ben henüz 23 haftalık hamileyim ama en başından beri bu konuya odaklandım ve bu yüzden çok doktor değiştirdim. ama sanırım altınova da yapacağım. ertan bey doğumevinde günde 25 doğum yapıldığını söyledi . ne kadar nazlanabilirsinki böyle ortamda. ben de epidural normal istiyorum ama maalesef yapan yok yurtdışındaki doktorlar neden türk kadınlarına bu acıyı yaşatıyorlar diye merak ediyorlarmış. prenses doğum adı üzerinde ama biz faydalanamıyoruz.inşallah hakkımızda hayırlı olan olur.. siizn çok az kalmış allah kucağınıza almayı nasip etsin.

bende altınovaya doğru kayıyorum,sen hangi doktora gidiyorsun orada,altınovada epidural var diye biliyorum yok diye yazmışsın.Orda normal doğum yapanlar hakkında bilgin varmı?paylaşırsan çok memmun olurum.

sami kemik'e gidiyorum ben. ilgili bir doktor ama cerrah eli nasıl bilmiyorum. bu arada altınova da epşdural var ancak normal yaparken ne hikmetse epidural yok. acıyı çeke çeke normal yapıyorsun. amerikada 35 yıl önce epidural normal doğum yapıyormuş kadınlar diye okudum. biz o konfordan mahrumuz.

bende sami kemiğe alayım bari umarım 36. haftada ben bakamam demez.Bu arada arayıp sordum epidurali normal doğumda yapıyoruz isterseniz ama pek tavsiye etniyoruz doğumu bazen uzatabiliyor dedi oradaki ebe ama isterseniz tabiki yapıyoruz dedi.

süper, epidural yapsınlar da uzasın. internette bu yöntemle yapanalr 10 tane doğurabileceklerini söylüyorlar. işe gelmeyen nokta iyi bir anestezi uzmanı bulunması ve saatlerce onun da ebe gibi yanında bulunması. çünkü beline takılan kataterden ilacı azaltıp arttırmak gerekiyor sancı durumuna göre. yoksa ıkınma olmuyormuş falan fila. ne doğru i, herkes kafasına göre konuşuyor. ben normal doğumun kesinlikle çok sağlıklıolduğunu düşünüyorum , imkan olsa kalacak yer vs istanbula bile giderim 2 hafta öncesinde. bekelrim , ağrısız doğum yaptırmak için bas bas bağıran hastaneler var. bebek gibi anneyle ilgileniyorlar ama işte, normal bu ne zaman olcağı belli olmaz.

haklısınama yapacak birşey yok şartlar ortada,bişey olacaksa Rabbim yazdıysa her durumda olur çünkü normal doğumunda,sezeryanında epiduralinde riskleri var hiç birisi 0 risk değil...altınovada Epidurali önermiyoruz derken ıkınma hissini alıyor bu yüzden bebek kanalda kalabiliyor dedi ebe bu nedenle önermiyoruz dedi.ama şöylede bir durum var benim bir arkadaşım adatıpta doğum yaptı epiduralsiz oda ıkınamamış mesela epidural olmamasına rağmen bebek kanalda kalmış doktor bir hamle karnına bastırınca doğmuş yani olacaksa olacak bize dua etmek kalıyor.

bende bundan 3 yıl önce sizin gibi nerde hangi dr gibi sorularla boğuştum bir sonuca ulaşamadım ilk olarak ada tıp daki sevgi diye bir dr gittim sonra yok iyi değil diyenler oldu hangi hastane diyede karar vermedim son ayımda doğum evinin bir dr na gitim rastgele tavsiyesiz ben normal doğum istiyodum dr da öyle istiyodu bu konuda anlaştık benim ilk hamileliğimde de günün geçmişti bunda geçerse ne yapılacak bunları da konuştuk tereddütlü bir şekilde doğum evinde yapmaya karar verdim dr bana yardımcı olr sonunçta hastasıyım günüm geçti bebeğin eşi yaşlanmaya başladı dr beni ertesi gün hastane yatırdı giriş işlemlerimi yaptım birde bana ilaç yazdı ve doğumhane gittim
doğumhaneye ayakkabı ve elbiselerinizi değiştiriyosunuz oradan kıyafet veriyolar fazla detaya girmiyorum gözünüz korkmasın kan alıyolar bazı testler yapılıyo
dr muaneye geldi ve alttan muane etti dr mun yazdığı ilaç olan fitil yerleştirildi bu ilaç sayesinde doğrucam yoksa sıfır sancı ve açılmayla nasıl olacakti ki
fitilim ben tuvalete gidince düşmüş hiç farketmedim
yoksa dr aynı günün akşamı doğurursun diyodu bunda da bir hayır vardır elbet
24 saat sonra doğumum gerçekleşti sancı sürem ne kadar sürdü bilmiyorum belki 1 belki 2 saat ebeler ilgilendiler saolsunlar hemen doğuma aldılar bebeğim doğdu kucağıma verdiler hemen
beni hasta bakıcı o da yerleştirdi odalar malesef tek kişilik değil refakçı alıyolar bu arada
benim refaktçım yanımda olmadığından bebeğim doğum hanede baya ağlamış refakçı olmadan vermiyolar bebği ebe kaç kez geldi refakatçin geldi mi diye
neyse dayanamadı kendi getirdi bebeğimi altına yapmış hemencecik ebe altını değiştirdi üstünü giydirdi emzirmem için yardım etti ve gitti
fadime ebeye bir ömür boyu dua ediceğim kesin :94:
bebeği kaç dr muane etti bilmiyorum valla
kısacası ben ilk doğumumu da devlet hastanesinde yaptım çok kötüydü bütün aksilikler beni buldu
ikinci doğumum da devlet kurumu ama arasında ki fark çok fazla gerçekten bence iyi bir hastane eyer maddi imkanınız varsa özelli tercih edebilirsiniz
ama bana göre yapacakları şey hep aynı
Allah yardımcınız olsun kızlar

çoooook saol detaylı paylaşımın için ama yine tıkanıyor konu benim açımdan. doğumevi mi, özel mi, keşke ikisini karşılaştıran bir örnek olsa. arkadaşlar altınovada normal doğum yapaannn yok muuu? bu konu yüzünden geceleri uyuyamıyorum. ya özelde gerekmediği halde küvez vs gibi durumlarla akrşı karşıya kalırsam ya ters giden bişey olursa, doğumevi daha tecrübeldiri diyorum ama bakıyorum altınovanın sitesine orada da her gün bebek doğuyor. evde doğuruyormuş eskiler diye teselli ediyorum . ama sanırım ben altınova düşünüyorum . offf inşallah pişman olmam.. gerçi bilemiyorsun ki başına ne geleceğini. Allah kimseyi bu yolda bırakmasın.

,ben hamileliğimin ilk ayında 11 haftalıktı galiba yoğun bulantı nedeniyle doğum evinin septik bölümünde yattım,benden kan aldılar benden öncede başka bir arkadaşın kanını almışlar benim tüpün üzerine o arkadaşın adını,o arkadaşın tüpünün üzerinede benim adı yapıştırmışlar.Neyse ben kan almadan kalkarken ordan 1 hemşiremi ebemi bilemem artık o fark etti son anda ama yinede karıştırdılar sanıyorum çünkü sonuçlar geldiğinde benim pozitif kan negatif grubu çıkmıştı.Neyse beni taburcu edecekler kendi doktorum zahmet edip gelmedi bile kontrole orda bir bayan doktor geldi taburcu olmadan önce bebeğe bakmam gerek yaşıyormu dedi.Neyse beni usg odasına gönderdi orda bir ebe tutturdu alltan bakılacak diye hayır diyorum hamile bir insana nasıl alttan bakıcakasınız?doktor gelsin ben yatmam bu masaya banada kimse alttan bakamaz dedim.Ebe ters ters baktı tersler gibi oldu sonra doktor geldi normal yukardan muaynesini yaptı.Tamam deyip gitti ne bir cevap nede başka bir şey.Yani doğum evindede doktor başınızda olmayacak kesinlikle.Benim yatıığım odada arkdaş ikinci gebeliğiydi.ilk gebeliğinde 2 gün sancı çekmiş bakan olmadı diyor,sonra nöbetçi doktor gelmiş niye bekliyor bu hasta falan demiş 2 gün sancımı olur böyle niye sezeryana almadınız diye çıkışıp hemen sezeryana almışlar kızı.Yani demem oki devlettede doktor gelmiyor hatta hiç gelmiyor.ebenin görevi saat saat doktoru aramak bunu bize özelde doğum yapan arkadaşlarım anlattı.Hatta biri gece yapmış ilk yatışta doktor muayne etmiş sonra ebe bilgi vermek için doktoru aramış doğum haneye indirdiklerinde doktor hazır bekliyordu dedi arkadaş.Gce saat iki buçuk.
Bu işler kısmet işi Rabbim kolaylaştırsın inşallah.

özetle bütün faktörleri üst üste koyduğumda şunu düşünüyorum. devlette ben para falan vermediğim için karakter itibariyle ne yaparlarsa eyvallah derim, yani ne bişey isteyebilirim, ne şikayetlerimi anlatabilirim. 50 hasta var benle mi uğraşacaklar derim. (ben de 21. haftamda aşırı baş ağrısı ve miğde bulantısıyla acile gitmiştimAllah için beyhekimin aciline gittim önce hiçbişey yapmadılar, hamile bişey yapamayız dediler. bırak tansiyon bile ben söyledim öyle ölçtüler muayene bile etmediler. eve dönecektim ama doğumevine gitmeye karar verdim, saat 23:00 falandı. idrar tahlili yaptılar, gerçi ben söyledim bebek sanki hareket etmiyor diye, doktor geldi ultrasna soktu ama olsun, özel de hiç bakmadılar ama diyeceğim o ki, doğumevinde de hemşireler kaba, annemi dışarda bekleyin diye terslediler, halbuki en yakınım, işte sonuçta hastane yoğun, onlar da haklı olabilir. )

ama özelde para verdiğim için tüm hasta kaprisimi yapabilirim. yani kapris değil, hasta insan zaten sıkıntılı olur, bir de doğum, en zor şey. bebek emmeyebilir başka sorunlar olabilir. refakatçim rahat etsin isterim ben. ayyy neyse yaa ben altınova diyorum , ne kadar kasap olabilirler ki :)
bu arada adatıp demiyorum, orası içime sinmiyor, hem genel anestezi daha meşhur orada diye biliyorum.

vallahi arkdaşım bende aynı fikirdeyim altınovada yapıcam Allah kısmet ederse,karar vermek lazım bir yere gerisi Rabbime kalır,kötü bir şey olacaksa her yerde her vesileyle olacak zaten.İçimin rahat edeceği bir yer olması önemli o yüzden bende 36. haftadan itibaren altınova sami kemiğe gidicem her hafta gidersem yardımcı olur herhalde çünkü ertan beyin özeline 100 lira veriyorum aynı hesaba gelecek.

çok az kalmış yaa, ben görebilecek miyim o günleri bakalım daha 24 teyim.. Allah kurtarsın ya, inşallah çok kolay geçer.. bak doğum yapınca ALlah rızası için buraya gir ve bana yorumlarını yaz. o kadar önemli ki benim için. aylardır siteleri geziyorum doğru düzgün sakaryada doğumla ilgili tecrübe bulamadım.

ben aslında son 2 aydır hem ertan bey hem sami beye gidiyorum. toplumun doğumevi baskısı nedeniyle seçtim ertan beyi. ben doktorlarda olması gereken o babacanlığı, ya da seni gerçekten tabir uyarsa bağrına basmasını hiçkimsede bulamadım, bulmak ta zor. mağlum paranın padişah olduğu zamanlardayız artık, geçmişte anlatılan doktorlar yok bence. işlerine geldiği gibi yönlendiriyorlar. sorun yoksa bile bebeğin ya kafası büyük oluyır, ya kordonu kısa, ya kilosu çok, normali teşvik etmiyorlar.
uyuşturmasalar kimse sezeryanı- olmaz bence daha ağır , kesiyorlar insanı daha ne olsun.

tecrübelerini bekliyorum ok. özelden de mail atamıyorum. neyse , Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…