Sakaryada doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız ...

kızlar evet devlet hastanlerin de ilgi az senin nazınlada oynamazlar bir düşünsene onca insanla nasıl uğraşsınlar işlerini doğru yapsınlar adam gibi davransınlar yeter nazımızlada oynamıyı versinler ne olacak şurda yatacağın bir gece sonuçta ben doğum evi tecrubelidir diye doğumumu orada yaptım kime sorduysam doğum evinde doğum yapmışlar sonra öğrendim geneli maddiyattan dolayıymış

maddiyattan sıkıntın yoksa düşünme özel bir hastaneye git :82:

çok haklısın ya dr sezaryan diyo yada hasta benim ilk doğumum o kadar zordu ki bir başkası benim yerimde olsa kesin ikinciyi sezaryan olurdu ama bence en güzeli herşeyin en doğal olanı
ben sezaryanla doğum yapmak isten kadınları daha cesaretli buluyorum açıkçası ben çok korkuyorum sezaryandan 7 kat kesip dikiyorlar :18:
ALLAH hepinizin yardımcısı olsun kızlar

ne güzel anneliği en doğal şekilde yaşamışsın. ben kendimi bildim bileli hatta çocukluğumdan beri doğumdan korkuyorum. o gün gelip çattığında ve sancılar dayanılmaz olduğunda ya diyorum pişman olursam sezeryan olmadığıma. insan köşeye sıkışmış gibi hisseder, çaresiz, ya çıkacak ya çıkacak yeri burası mı bilmiyorum ama hazal bişey daha sormak istiyorum. sancı mı zor, bebeğin çıkması mı, yani dikişler vs acıyor mu, çıkan yerde acı ne kadar sürüyor.?

sancı zor tabi pişman oluyosun o an keşke sezaryan olsaydım diye ama biraz sabır gerekiyo her insanın sancı süresi ve ağrı şideti aynı değildir ben sancı odasında 24 saat kaldım(tabi sıfır sancıyla sadece son 1-2 saat sancı çekmişimdir) 1 saat 2 saat içinde doğum yapan gelip doğurup gidenleri bilirim çekiyosun doğuruyosun birazcık dikişile kurtuluyosun ne kadar acı çekersen çek doğurduğun an unutmaya başlıyosun bitti diyosun sezaryanla doğum yapan bir arkadaşıma sormuştum ilki normal ikincisi sezaryanla doğurdu bana kesinlikle normal doğum iyi demişti
gelelim diğer sorllarına bebek çıktığıda bir yanma oluyo bebek doğduktan sora büyük bir rahatlama sıfır ağrın oluyo dikişler ağrılı ama uyuşturuyolar biraz ağrı hissediyosun genede
dikişyerlerin evet ağrı yapıyo ama dayanızmaz değil 1 hafta 10 gün içinde dikişlrin düşüyo
kişiden kişiye değişir dikiş miktarı dış dikiş iç dikiş var ama dış dikiş 3-4 taneyse zorlamıyo o kadar
ilk doğumum değilde ikincisi çok rahattı iyi ki sezaryan olmamışım
umarım yardımcı olmuşumdur

yardımcı oldun tabi, her tecrübeden farklı birşey kalıyor aklımda. neyse korku acıyı arttırıyormuş ama gel de korkma benim daha 3,5 ay var ama şimdiden endişeleniyorum, neyse ALlah hayırlısı neyse onu kısmet eder inşallah. sana ve çocuklarına da ALlah sağlıklı bir yaşam nasip etsin..

arkadaşlar altınovadaki doğumları inceledimde her ay mutlaka 2 ya da 3 tane gece doğum var,bunlar sezeryan olmayacağına göre normal doğum ben en çok gece olmasından çekiniyorum ama gece doğum için gidiyor insanlar demekki.Bugün randevum var orda anestesistler görüşücem inşallah birde yatan hasta bulabilirsem normal doğum yapmış onlarlada konuşucam izlenimlerimi aktarırım.

amin canım Allah sana da sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin

birde doğum yapacak anne adayları ayet kürsi okuyun veya size birileri okusun bizzat yaşadım cesaretimin kırıldığı gücümün bittiği anda sağolsun eltimin bana okuduğu duadan sonra cesaret güç geldi eltime sordum bana hangi duayı okudumuştun ayetel kürsi dedi belki aranızda inanmayanlar olur ama rabbim bu vesile ile bana güç sabır verdi

:) ben de hep özel hastanelerin bebeklerine bakıyorum kaç doğum oluyor diye, oluyor baya, seviniyorum. ben hep doğumevi kadar tecrübeli olmamalarından tereddüt ediyorum. yoksa otelcilik hizmetlerinden şüphem yok. rahat edeceğime eminim. ama normal doğumda olsa sezeryanda olsa ters giden bişey varsa hemen doğru karar verilip doğru müdahelelerde bulunulmalı. neyse kapattım doğumevi defterini, altınova son kararım.
bugün randevun varsa mutlaka kafanı karıştıran şeyleri sor, ayy bir de normal doğum yapmış hasta ile konuşursan süper olur. bekliyorum paylaşımlarını..

ben duaların gücüne, yani inanca çok inanıyorum. hatta bugün internetten dualar indirdim. okumak rahatlatıyor insanı. en büyük zayıflığımız çok sıkışınca yürekten ALlah allah demek. doğum da içinde kıyametlerin koptuğu bir olay, başka sığınacak bişey yok. Allah yardım etsin herkese..

Özel hastanelerin sadece otelcilik hizmetleri olarak düşünme bence ben doğum evininin doğumhanesini gezdim evet çok temiz ama orda bana bilgi veren ebelerde çok gençti birde kesinlikle yanına kimseyi almıyorlar özelde eşin ya da annen artık kim varsa elinden tutacak seni tuvalete götürecek bir damla su verecek biri olması büyük bir şey bence.

evet, ben de bebeği olanları ziyarte ettiğimde kendimi orda düşünüyorum, kaç saat sancı çekersen çek yalnızsız. çok kötü, duygusal olur insan ya. onlar da haklı tabi, o kadar doğuma bir de eş dost girerse zaten olan olur..

arkadaşlar bugün altınovada sami kemiğe gittim gayet ilgiliydi,şu an herşey yolunda (çok şükür) normal için hiç bir engelin yok dedi.Bana sezeryancı gibi gelmedi normale teşvikli konuştu.Daha sonra anestesist Engin doktorla görüştüm bana işlemin detaylarını anlattı.Epidural yapıyoruz hastalarda memmun dedi ancak bazen çocuk kanalda sıkışıyor sezeryanla bitebiliyor süreç dedi,Bazende tansiyonu çok düşürdüğü oluyor o zamanda sezeryanla sonuçlanabiliyor ama bu durumları hiç yaşamadığımızda oluyor dedi.Ebeyle görüştüm gündüzleri o duruyormuş emekli ebeymiş çok bilgili birine benziyordu.Ebeye sordum epidurali ben tavsiye etmiyourm dedi oda kendi açısından bakıyor tabi çünkü doğum uzuyor ebeye düşen işte artıyor siye düşünüyorum.Hastaneden memmun kaldım içimde sindi açıkçası Rabbim herkese yardım etsin kolaylaştırsın inşallah.Şimdilik bu kadar :)

geçen sene adatıpta doğum yaptım. ve çok memnun kaldım dr.um ve ebeler çok ilgililerdi..tek kişiilk sancı odasında rahattım..annem hep yanımdaydı doğum anıda dahil..kesinlikle tavsiye ederim..

öncelikle allah tamamına erdirsin arkadaşım..ben epidural normal doğum yaptım banada dr.um doğumu hızlandırdığını söylemişti..toplamda 8 saatte doğurdum zaten kii ilk doğumumdu..ama epiduralı bende tavsiye etmiyorum keşke dr.umu dinleseydim sancıları hissetmediğimi söylediğimde bana epiduralsiz doğurabileceğimi söylemişti ama korkudan diretmiştim..

süpersin. görüştürüyorlar mı isteyince ebe ve anestezi uzmanıyla.? ben de cumartesi gideceğim randvum var, daha erken ama yine de görüşeceğim doğum konusunu. yazdıklarına sevindim. çünkü en kötü karar kararsızlıktan iyi gerçekten. beynim tırmaladı 6 aydır doğumevi mi, özel mi diye. neyse Allah doğru kararlar verdin. doğumu yap hayırlısıyla sonra bizi de unutmazsın dimi. hatta sen doğum yaptığın zaman hastaneden falan gir siteye bilgi ver, ziyaretine de gelirim. Allah yardımcımın olsun az kalmış, bu arada bebeğin cinsiyeti ne? isim netleşti mi?

benim fikrim epiduralli normal doğum çok spesifik uygulama isteyen bir yöntem olduğu için ayarı iyi yapamıyorlar ve bu tip sorunlar oluşuyor. çünkü ilacın dozunu arttırıp azaltmaları gerekiyor ıkınma zamanı ve sancıya göre. ve tabi ki uğraş istiyor. artık her şeyi tek tuş tek dokunuşla hallediyoruz ya çağın özelliği, kimse emek harcamak istemiyor, kimse d ene sabır var ne tahammül maalesef, Allah insaflıların, hakkaniyetlileirn eline düşürsün, belki de hiç yaşanmayacak acılar yaşanıyor bu gibi negatif niyetlerden..

sami beye sormuştuk göreşebilirmiyiz diye oda aklınıza ne takılıyorsa kiminle görüşmek istiyorsanız görüşün tabi dedi.O şekilde anestezistin kapısını çaldık odadaymış öyle görüştük.yani aslında muayne olmaya gerek yok adatıpada gittim ben muayne olmadan direk danışmaya gittim ben doğumhaneyi gezmek istiyorum ebelerle görüşmek istiyorum dedim gezdirdiler hem doğumhaneyi hemde odalaları.Yalnız arkadaşlar altınovada şöyle bir durum varki birçok hastasnede var sanıyorum gece çocuk doktoru yok,çocuk doktoru sabah geliyormuş.Benim ankarada doğum yapma ihtimalim vardı ordaki özel ve gazide dahil bir çok devlet hastanesinde gece çocuk doktoru olmuyormuş zaten bunuda bilgi olarak yazayım istedim.Bu arada Rabbim kısmet edeerse bir prenses bekliyoruz :) dua edin olurmu arkadaşlar

sancıları hissetmedim derken doğum durdu sancılarını hissetmediğin için bundanmı bahsediyorsun çoksa ağrı eşiğin yüksek epidural yapılırken zaten aslında çok sancın yoktu ondanmı bahsediyorsun arkdaşım açabilirmisin?

ben de soruna cevap gelmesi için bekliyorum kaç gündür, bakıyorum aynı yerde kalmış ben de pozitif doğum hikayeleri okuyorum cesaret geliyor normal doğum için ama son anda belli olur sanırım. hipnozla normal doğumu araştırıyorum, burada imkanlar kısıtlı yaa, istanbul da yaşıcan, hem hamile eğitimi hem egzersizleri vs gideceksin. ayşe duman diye bir doktorun sitesini inceledim, hasta yorumları ne kadar içten ve güzel. nerde böyle doktorlar. öff öff.. herkes doğuruyor tabi, çok sıradışı bir olay değil ki..ama herkesin doğumu kendine sıradışı .. hu huuu sakaryalı arkadaşalr. varsa bildiğiniz eğitimler vs paylaşın bizle de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…